featured

İsviçre Gezi Rehberi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1300’lü yıllarda kurulan fakat 1848 yılında federalleşmiş bir devlet olan İsviçre’yi görmek ister misiniz? İşte İsviçre’yi ziyaret etmek isteyenler için İsviçrede Gezilecek Yerler ve İsviçre gezi rehberi!

1 – İsviçre’yi Gezmek İçin Hangi Dili Bilmelisiniz?

İsviçre, 1300’lü yıllarda kurulan fakat 1848 yılında federalleşmiş bir devlettir. Ülkede dört dil resmi dil sayılsa da halkın en yaygın konuştuğu dil, Almancadır. Fransızca, İtalyanca ve Romanca ise İsviçre topraklarında konuşulan diğer resmi dillerdir.

2 – İsviçre’nin Başkenti Neresidir?

Bern şehri, 26 kantondan oluşan İsviçre’nin başkentidir hem de bu 26 kantonunda başşehri olarak kabul edilmiştir. 8 Milyon kadar vatandaşa sahip olan bu ülkenin resmi dini yoktur fakat halkın büyük bir kesimi Hristiyan dinine mensuptur.

3 – İsviçre’de Ekonomik Durum Ne Alemde?

Ekonomik açıdan İsviçre’ye baktığımızda dünyanın sayılı zengin ülkelerindendir. İsviçre denince akla tabii ki İsviçre bankaları da geliyor. Dünyadaki pek çok zenginin yatırım yaptığı bu bankalardaki hesaplara hiç kimse hiçbir şekilde el koyamıyor. Mevduat sahibi ölene kadar onun, öldüğünde ise yaptığı yatırımın tamamı bankaya kalıyor.

İsviçre ile ilgili çok ilginç ve fazla bilinmeyen birkaç ince detaya değinirsek; dünyada iki kare bayrağa sahip ülkeden birisi İsviçre’dir ve Alp dağlarında yaklaşık olarak 8000’den fazla sığınağa sahip. Ayrıca savaş olması halinde otobanların bariyerleri sökülebiliyor ve böylelikle arabaların kullandığı yollar uçaklar için iniş sahası olabiliyor. Word Wide Web yani kısaltılmış haliyle www’de 1989 yılında İsviçre Cern’de keşfedilmiştir.

4 – İsviçre’de Gezilecek Yerler

Alp Dağları

İsviçrede gezilecek yerler denildiğinde hiç şüphesiz açık ara ilk akla gelen yer Alp dağları oluyor. Fakat bu ülkenin diğer bölgeleri de hemen hemen her mevsim turistleri kendine doğru çekiyor. İsviçre’nin bazı turistik yerlerine değinecek olursak:

Rhein nehri

İsviçrede gezilecek yerlerin ikincisi Rhein Nehridir. Büyük ve küçük olmak üzere Rhein nehri ile ikiye ayrılan şehir Basel’dir. Şehirde tarihi müzeler oldukça fazladır ve halkı kâğıt yapımıyla ilgilenir. Gezginler için en dikkat çekici yerlerin başında bebek müzesi ve kâğıt müzesi gelir. Bebek müzesinde 6000 üzerinde oyuncak bulunmakta ve aynı zamanda bu oyuncakların geneli antikadır.

Davos

İsviçrede gezilecek yerler listesinin 3. sırasında Davos bulunur. Davos, kış sporlarına ev sahipliği yapması ve kayak merkezinin olması nedeniyle turistlerin ilgi odağı bir şehir haline gelmiştir. Ekim sonu aralık ayının başı gibi başlayan kayak sezonu nisan sonuna kadar devam eder. Avrupa’da snowboard sevenlerinde tercih ettiği yerlerden biridir. Ayrıca her yıl iş dünyası liderlerinin katıldığı Dünya Ekonomik Forumu Davos’ta düzenlenir.

Interlaken

data-size=”1280×800″ data-itemswipe=”1″>

İsviçrede gezilecek yerler listesinin bir sonraki sırasını Interlaken kapmış durumdadır. Avrupalı gezginlerin yaz ve kış aylarında tatil seçimleri arasında Interlaken’da bulunabiliyor. Civardaki göllerin, ormanların ve vadilerin ihtişamı turistleri buraya kadar getiriyor. İsviçrede gezilecek yerler arasında önemli bir yeri olan bu bölge dağ yürüyüşleri, rafting ya da yamaç paraşütü gibi çeşitli aktiviteleri gerçekleştirmek içinde oldukça elverişli bir yer. Kısaca Interlaken, adrenalin ve doğa tutkunlarının tercih edebileceği bir adres.

Zürih Gölü

Zürih Gölü, İsviçrede gezilecek yerler listesinin 6. sırasında yer alıyor. İsviçre’nin en büyük şehri olan Zürih’te halk Zürih Gölü’nün etrafını yerleşim alanı olarak seçmiş. Pek çok turistin burayı ziyaret etme sebeplerinin başında kentteki göl, tarih kokan kiliseler ve müzeler geliyor.

İsviçrede gezilecek yerler arasında Bern önemli bir yer tutar. Bern’de ise Baerengraben ve Kindlifresserbrunnen (çocuk yiyen çeşmesi) gezginlerin ilgi odağı oluyor. Bir zamanlar Albert Einstein’ın yaşadığı evde buradadır. Luzern kenti sanat, tarih ve çikolata üçlüsünün buluştuğu küçük bir yer olarak turistlerin karşısına çıkar.

Tren Gezileri

İsviçrede gezilecek yerler yalnızca mimari yapılar ya da doğal güzelliklerle sınırlı değil! İsviçre sınırları içerisinde yapılabilecek diğer aktivitelerde trenlerle yapılan gezilerdir. Turistler İsviçre’nin Alp dağları arasında Bernina Ekspresle yolculuğa çıkabilir ya da dünyanın en yavaş treni olarak bilinen Glacier’le Valais buzullarıyla Engadine ve Landwasser vadileri arasında seyahat edebilecekleri turlara katılabilirler. Bu trenlerle yapılan yolculuklarda doğanın her rengini görme imkânı bulunabileceği gibi kış aylarında kar, yaz aylarında ise yemyeşil manzaralar izlenebilir.

5 – İsviçre’de Ne Yenir, Ne İçilir Ve İsviçre’den Ne Alınır?

İsviçre’de Alman, Fransız ve İtalyan karışımı bir mutfak hakimdir. Fondü, rösti ve raklet bilinen en meşhur yemeklerdir. Her ne kadar Almanya çikolatalarıyla tanınsa da aslında ünü dünya geneline yayılmış olan çikolatanın merkezi İsviçre’dir.

Sütlü Çikolata

İlk sütlü çikolatayı bulan da yine İsviçrelidir ve 18. yüzyıldan bu yana çikolata üretirler. Hal böyle olunca İsviçre’ye giden bir kişi oranın meşhur çikolatalarından tatmadan dönerse olmaz.

Süt

İsviçre’de süt milli içecek olarak kabul edilmiştir, dolayısıyla sütün lezzeti de kuşkusuz bambaşkadır ve muhakkak denenmelidir. Seçkin şarapları ve ayrıca lezzet bakımından peynirleri de dünyaya ün salmıştır.

Hediyelik Eşya

İsviçre’den hediyelik eşya almak isteyen birisi

çikolata,peynir,şarap ya dadünyaca ünlü fakat bir o kadarda paha biçilemez Omega, Rolex, Cartier vb. marka saatlerden,çakılardan,kar kıyafetlerinden,parfümlerden veyakokulu mumlardan satın alabilir.Ayrıca mücevherat konusunda da oldukça başarılılar.

6 – İsviçre’de Nerede Kalınır?

İsviçre’nin genelinde konaklama yeri bulmak mümkün fakat burada tatil yapmayı düşünenler önceden bir otelde rezervasyon yaptırdıklarında daha rahat edeceklerdir. Avrupa’nın hemen hemen genelinde geçerli olan Schengen vizesi alındığında bu ülkeye turist olarak gidilebilir.

İsviçre’ye kış mevsiminde gitmeyi seçerek kayak sezonunu da denk getirmek isteyenler için ocak ve şubat ayları en uygun ve en ideal aylardır. Sonbahar mevsimi ise kültür gezileri için tercih edilebilecek bir dönemdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!