featured

Japonca Öğrenmek Ne Kadar Sürer? Japonca Öğrenmek İçin Uygulama Önerileri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gerek iş imkanları gerekse eğitim kalitesinden dolayı Japonya hem öğrenciler hem de üniversite mezunları için bir seçenek haline gelmektedir.Fakat Latin alfabesine benzemeyen alfabesinden dolayı Japonca öğrenmek ne kadar sürer sorusu akılları daha ülkeye gitmeden karıştırabilir.

YouTube video

Japonca 3 alfabeden oluşmaktadır. Bu alfabeler hiragana, katakana ve kanjidir. Bu üç alfabesinden dolayı Japonca’nın öğrenilmesi zor bir dil olduğu düşünülmektedir. Oysa ki Japonca ve Türkçe aynı dil ailesine mensuptur. Zor tarafları olsa bile Japonca’nın çok zor bir dil olduğu düşünülmemelidir.

Japonca ve Türkçe Arasındaki Benzerlik

Japonca öğrenmek ne kadar sürer , Japonca öğrenmek kolay mı ya da Japonca zor mu sorularını düşünmeden önce içinizi rahatlatacak Japonca ile Türkçe arasındaki benzerlikleri öğrenmelisiniz. Japonca ve Türkçe aynı dil ailesindedir yani benzer dil bilgisi kuralları vardır. Japonca’da da kelimeler Türkçe’de olduğu gibi yazıldığı gibi okunmaktadır. Bunun yanında cümle yapıları da aynıdır. Yani özne başta yüklem sonda yer alır. Üstelik yüklemler özneye göre ek almazlar. Bu yönden bakacak olursak Türkçe’den daha kolaymış gibi görünebilir.

Japonca Öğrenmek Ne Kadar Sürer

Dil bilgisi kuralları Türkçe’ye benzediği için dil bilgisini oldukça hızlı şekilde öğrenebilirsiniz. Fakat bu kuralları öğrenmek için bir süre vermek gerekirse 3 ay gibi bir süreden bahsedebiliriz. Fakat bir yabancı dil öğrenmek için sadece dil bilgisi kurallarını öğrenmek yeterli değildir. Dil, dil bilgisi ve kelimeler olarak bir bütün halinde öğrenilmelidir.

Hiragana, katakana ve kanji olmak üzere 3 farklı alfabeden oluşan Japonca’da hiragana ve katakana seslere dayanmaktadır fakat kanji anlama dayalıdır. Bir başka şekilde açıklamak gerekirse kanjide her karakter bir anlama gelmektedir.Bu noktada kanjileri öğrenmek oldukça zorlayıcı olabilir.

Günümüzde Japonya’da 2000 kanji aktif olarak kullanılmaktadır. Kanjilerin birden fazla okunma şekli vardır. Okunma şekli değişince kelimenin anlamı da değişmektedir. Bu bilgilerden sonra Japonca öğrenmek ne kadar sürer sorusu daha da çok gözünüzü korkutmuş olabilir fakat kendinizi tamamen bu işe verirseniz 6 ayda Japonca öğrenebilirsiniz.

Günlük hayatta kullanacak kadar iyi Japonca öğrenmeniz için 1 yıl gerekmektedir. Eğer Japonca öğrenmek için günde 1-2 saat ayırırsanız Japonca öğrenme süreniz 1,5-2 yılı bulabilir. Buradaki anahtar kelimeler düzenli ve azimli çalışmaktır. Yani Japonca öğrenmek ne kadar sürer sorusunun cevabı sizin ne kadar çabaladığınız ile yakından alakalıdır.

Japonca Nasıl Öğrenilir ?

Japonca öğrenmek istiyorum ama nasıl öğrenileceğini bilmiyorum ya da Japonca öğrenmek ne kadar sürer karmaşasına girmenize gerek yok. Maalesef ülkemizde Japonca öğrenmek için kitap ya da kurs kaynağı çok olmasa da kendi çabalarınızla belli bir seviyeye kadar Japonca öğrenebilirsiniz.

1 – Japonya Öğrenmek Ne Kadar Sürer? Temelden Başlayın

Bir yabancı dil öğrenmek için öncelikle dil bilgisini ve kelimelerini öğrenmek gerekmektedir. Aynı durum Japonca öğrenirken de geçerlidir. Japonca öğrenmek için kitap tavsiyesine ihtiyacınız varsa Genki 1 ve Genki 2 başlangıç kitabı olarak oldukça yararlıdır. Bu kitaplarda günlük hayatta kullanabileceğiniz kelimeler ve cümle yapılarını öğrenebilirsiniz. Bu kitaplarla ilgili en büyük sıkıntı maalesef bu kitapların İngilizce olmasıdır.

2 – Japonların Kullandığı Kalıplara Dikkat Edin

Bir dili öğrenirken ana dili öğrenmek istediğiniz dil olan insanlardan oldukça fazla kalıp ya da kelime öğrenebilirsiniz. Çevrenizde hiç Japon olmayabilir fakat internet sayesinde japonca konuşmalar parmağınızın ucundadır. Anime izleyebileceğiniz siteler sayesinde Japonların günlük hayatlarında sıklıkla kullandıkları kelimeleri ve kalıpları kolayca öğrenebilirsiniz. Animeler sayesinde kalıpları öğrendikten sonra Japonca öğrenmek ne kadar sürer endişeniz oldukça azalacaktır.

3 – Japonca Pratiğini Japon ile Yapın

Pratik yapmak için çevrenizde hiç Japon olmayabilir fakat bu sizin için engel teşkil etmemelidir. İnternet sayesinde yabancı arkadaşlar edinebildiğimiz bugünlerde kendinize Japon bir arkadaş bulabilirsiniz ya da italki.com sitesinde saatlik ücret ödeyerek anadili Japonca olan insanlarla konuşabilirsiniz. Japon konuşma arkadaşlarınız sayesinde Japonca öğrenmek ne kadar sürer sorunuza daha net cevap alabilirsiniz.

4 – Türkçe Bildiğinizi Unutun

Konuşmanız sırasında aklınızda cümleleri Türkçe kurup Japonca’ya çevirmeye çalışmayın. Eğer kafanızda çeviri yaparsanız Japonca karşılığını bilmediğiniz bir kelime olduğunda takılı kalırsınız ve ne kendinizi anlatabilirsiniz ne de konuşmanız akıcı olur. Buna takılmak yerine Japonca anlamını bilmediğiniz kelimeyi basit bir şekilde anlatmaya çalışın.

Japonca  Öğrenmek İçin Uygulamalar ve Web Siteleri

Sıfırdan Japonca öğrenmek için ne yapmalıyım ya da Japonca öğrenmeye nereden başlamalı gibi düşünceler kafanızı karıştırıyorsa aşağıdaki uygulamalar ve web siteleri size bu konuda yardımcı olacaktır. Bu hem eğlenebileceğiniz hem de öğrenebileceğiniz siteler ve uygulamalar sayesinde Japonca öğrenmek ne kadar sürer sorusu kafanızı kurcalamaktan çıkacak.

1 – NHK News Web Easy

Başta Japonca okumak gözünüzü korkutabilir fakat bu web sitesi ile hem Japon kültürünü hem de Japoncayı öğrenme imkanına sahip olursunuz.

2 – İtalki

Ana dili Japonca olan insanlarla konuşma imkanı sağlayan bu siteyi kullanarak Japonca konuşma pratiği yapabilirsiniz.

3 – Linguti

Linguti, Japonca, Korece, Çince ve popüler olan diğer dillerini oyunlaştırarak öğrenme imkanı sunan ücretsiz bir web sitesidir.

4 – Anki

Kanji ve kelime dağarcığınızı geliştirmenizde yardımcı olacak Anki web sitesi sayesinde kelime kartlarınızı hazırlayabilir ya da daha önceden hazırlanan kart destelerini indirebilirsiniz.

5 – Maggie Sensei

Dil bilgisi açıklamaları ve örnek cümlelerinin açıklığı ve basitliğinden dolayı dil bilgisi öğrenmeniz için oldukça yararlı bir site.

6 – Dr. Moku’s Hiragana and Katakana

Dr. Moku’s Hiragana and Katakana, Japon alfabelerini öğrenmek için oldukça yararlı olan ve cep telefonunuza indirebileceğiniz bir uygulamadır. Bu uygulumada çağrışım tekniği ve resimler sayesinde  alfabeleri kolayca öğrenebilirsiniz.

7 – İmiwa

Yeni bir dil öğrenirken telefonunuzda hemen ve her zaman ulaşabileceğiniz bir sözlük olması sizin yararınıza olur. Japonca öğrenirken ise İmiwa isimli sözlük uygulamasının kullanabilirsiniz. Bu uygulamada kelimeleri hem latin alfabesiyle hem de kanji ile arayabilirsiniz. Ayrıca kelimelerle birlikte verilen örnek cümleler sayesinde kelimelerin cümle içinde nasıl kullanılacağını öğrenebilirsiniz.

8 – içinde hem kişisel eğitim alabileceğiniz hem de oyun oynayarak dil öğrenmenize yardımcı olacak bir web sitesidir.

Japonca Öğrenmek Ne İşe Yarar

https://www.youtube.com/watch?v=-NAHzS_8Ll8

Teknoloji, bilim, eğitim gibi alanlarda gelişen ve devleşen bir ülke olan Japonya’nın anadilini öğrenmek hem ülke içinde hem de yurt dışında size çok şey katacaktır. Fakat Japonca öğrenmek size sadece eğitim ya da iş imkanından çok daha fazlasını katar.

1 – Farklı Bir Kültürle Tanışırsınız

Japon kültürü ve Türk kültürü birbirine çok benzese de arada farklar olduğu açık bir gerçektir. Bir ülkenin dili ya da alfabesi de o ülkenin kültürel değerlerinden biridir. Japon alfabelerini öğrenmek bile sizi yeni bir kültürle tanıştırabilir.

2 – Japonya’da Eğitim İmkanı

Japonya eğitim sistemi ve eğitim kalitesi olarak dünya sıralamasının başlarında olan bir ülkedir. Japonya’da eğitim almak isterseniz Japonca bilmek size katkı sağlar çünkü Japonlar İngilizce konuşmak konusunda kendilerini geri çekerler. Eğer bir Japon ile İngilizce konuşursanız ya size cevap vermek istemezler ya da Japonca cevap verebilirler.

3 – İş imkanları

Eğer Japonca bilirseniz hem Türkiye’de hem Japonya’da hem de diğer ülkelerde çalışma imkanı bulursunuz. Bu durumda aranan bir kişi haline gelirsiniz ve de istediğiniz ülkede istediğiniz işte çalışabilirsiniz. Eğer Japonca öğrenirseniz gelecekte kazanacağınız imkanların yanında Japonca öğrenmek ne kadar sürer endişenizin önemli olmadığını göreceksiniz.

4 – Alt Yazı Okumadan Anime İzleyebilirsiniz

Japonca öğrenmek isteyenlerin büyük bir çoğunluğu animeler sayesinde Japonya kültürünü ve Japonca’yı merak etmeye ve öğrenmek istemeye başlamaktadır. Eğer anime izlemek sizin için bu kadar önemliyse altyazısız anime izlemek sizin için başka bir deneyim olur. Ülkemizde animeler İngilizce’den çevrilmektedir ve bu çeviriler sırasında anlam değişiklileri yaşanabilmektedir. Eğer Japonca bilirseniz animeleri çok daha doğru anlarsınız.

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!