featured

Japonya Yolculu Uçan Araba Denemesi Gerçekleştirdi Araç 4 Dakika Gökyüzünde Kaldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uçan araba hayali her geçen gün daha somut bir hal alıyor ve o güne daha da çok yaklaşıyoruz. Japonya merkezli üretici firma yolculu bir uçuş denemesi gerçekleştirdi ve araç 2 metre yüksekliğe kadar çıktı. Deneme sürüşü 4 dakika kadar süren aracın 2023 yılında piyasaya sürülmesi hedefleniyor.

Uçan otomobil düşüncesi çizgi dizilerle ve filmlerle herkesin bilinçaltına işlendi. Fakat herkes bunun sadece filmlerde olacağını, kişisel olarak gökyüzünde uçmanın mümkün olamayacağını düşünüyordu. Bir hayal ile başlayan serüvende artık sona yaklaşıldı.

Uçan otomobil üreticilerinden biri olan Japon SkyDrive yolculu şekilde uçuş denemesi gerçekleştirdi. Basına açık şekilde yapılan test sürüşünce araç içerisinde sürücü de yer aldı. Sürüşe başlayan kişi yerden tam 2 metre yükseldi ve 4 dakika boyunca havada kalmayı başardı. SD-03 isimli insanlı uçan araç elektrik gücüyle çalışıyor.

Japon SkyDrive Hedef 2023

İnsansız hava araçlarının ardından tek kişilik özel hava araçları da artık gökyüzünde görülebilecek. Jetgiller dizisini akıllara getiren bu düşünceye yaklaşmış olmanın heyecanı da piyasada hissedilmektedir. SkyDrive girişimci firmasına başkanlık eden Tomohiro Fukuzawa basına açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada uçan araba hayaline yaklaşıldığına dikkat çeken Fukuzawa, 2023 yılında bu araçların piyasaya çıkacağını umut ettiğini söyledi.

Açıklamalarına devam eden Fukuzawa;

“ Dünyanın 100’den fazla uçan araba projesinden sadece bir avuç dolusunun sürücüyle birlikte uçarak başarı sağladı” ifadelerini kulandı.

YouTube video

Şuan için araç henüz gelişim aşamasında. Test sürüşlerinde 4 ile 5 dakika arasında havada kalma potansiyeli gerçekleştirilebildi. Önümüzdeki süreçte bu sürenin yarım saate çıkarılması hedefleniyor. Bu sayede yakın ülkeler arası bir taşıma gerçekleştirilebileceği düşünülüyor.  

Uçan Arabalar Birçok Alanda Kullanılabilir

İnsansız uçan araçlar ile yapılması hedeflenen birçok proje bulunuyor. Bunların başında da kargo işleri bulunuyor ve yakın çevreli olarak çalışmalar başladı. İnsanlı araçlar ile de bu işin yapılabileceği ve kargo işlerinin daha hızlı gerçekleştirilebileceği düşünülüyor.

Bunun dışında asker ve kolluk kuvvetleri de bu araçların piyasaya çıkmasını dört gözle bekliyor. Öyle ki Mısır polis teşkilatı, Rus bir firma ile anlaşarak polislerin kullanabileceği uçan araç siparişi verdi. Bu siparişte de sona yaklaşıldı. Son deneme sürüşünde talihsiz bir deneyim yaşandı ve sürücü belirli bir yüksekten yere çakıldı. Sürücüye bir şey olmasa da bazı şeylerin revize edilmesi gerektiği görüldü ve geliştirilmesine karar verildi.

Türkiye’de teknoloji alanında son yıllarda büyük atılımlar gerçekleştiriyor. Uçan araba piyasasına çok önceden dahil olarak Cezeri isimli aracı ile görücüye çıktı. Hem tasarımı hem de görünümü ile büyük ilgi odağı haline gelen Cezeri’nin de yakın gelecekte gökyüzünde görülmesi planlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!