featured

Jason Statham ile Aksiyonu Bol Anlar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jason Statham, aksiyon filmleri denince aklınıza gelen ilk isimlerden birisidir. 1967 İngiltere doğumlu olan yıldızımız 1993 yılından beri film sektöründedir. Her oynadığı filme renk katan kalitesini arttıran oyuncu, aksiyon filmlerinin aranan yüzü haline gelmiştir.

YouTube video

Ayrıca Statham, İngiliz Milli dalış takımında da bulunmuştur. 1992 yılında katıldığı Dünya Dalış Şampiyonası’nda 12.lik elde etmiştir.

Jason Statham Neden Bu Kadar Seviliyor?

YouTube video

Bazı aksiyon filmleri artık klişe olarak ilerleyebilir. Bol silah sahneli yüksek aksiyonlu o kadar çok film var ki piyasada birçoğu birbirinin aynısıdır. Bu filmler arasında seçim yapmak bazen oldukça sıkıntılı bir hal alabilir. Sonuçta aksiyon türünde oldukça fazla film vardır. Jason Statham filmlerini diğer aksiyon filmlerinden ayıran, sivrilten ve sevdiren şey ise konusu ya da bol aksiyon sahneleri değildir.

En klişe aksiyon filmlerinde bile rol alsa o filme hava katacak, izlenecek kıvama getiren oyunculuğu sayesinde aksiyon filmlerinin aranan yüzüdür. Aksiyon filmleri için biçilmiş kaftandır adeta.

Şimdi gelin aksiyon filmlerinin aranan yüzü Statham’ın filmlerini yakından inceleyelim.

1- Kapışma

YouTube video

2000 yılında çıkan Kapışma filmi kaliteli oyuncu kadrosu ve güzel aksiyon sahneleri dışında ülkemizde sevilmesinin başka bir sebebi daha vardır. Jason Statham bu filmde Turkish lakabıyla karşımıza çıkmaktadır. Turkish ve ortağı çaylak lisanssız boks organizatörleridir. Yasa dışı boks işindeki büyük ve tehlikeli biri olan tuğla kafayı bir maç için ikna eder.

Çingene boksör maç kuralları yerine kendi kuralları ile oynamaya başlayınca işler değişik bir hal alır. Bu sırada Londra’da bir elmas kaybolur. Çingenenin tuzağa düşürüldüğünü anlayan kuzeni sağ kolu ile Londra’ya gelir ve olaylar gelişmeye başlar. Bu filmin IMDB’den aldığı puan ise 8.3 gibi yüksek bir puandır.

2- Taşıyıcı

YouTube video

Ünlü aktörümüzün çok bilinen efsane bir filmidir Taşıyıcı. 2002 yılında çıkan film ardından devam filmleri ile de tekrar çekilmiştir. IMDB puanı 6.8 olan bu aksiyon filmi çok sevilen bir seridir. Eski bir özel operasyon biriminde çalışan Frank Martin buradan ayrılmış ve paralı asker olmuştur. Beğendiği görevler dışında hiçbir görevi kabul etmez.

Frank, 3 altın kurala uyarak işlerini yapmaktadır. Anlaşma bozulmayacak, kim için çalıştığı sorulmayacak ve pakette ne olduğunu bilmeyecektir. Fakat bir gün aldığı bir paket Frank Martin’i farklı bir hikayeye sürükleyecektir.

3- İtalyan İşi

YouTube video

Jason Statham oynadığı filmler arasında tam bir klasiktir. 7.0 IMDB puanı bulunan bu aksiyon filmi 2003 yılında çıkmıştır. Büyük bir suçlu olan Charlie ve ekibi büyük bir hazırlık sürecinden sonra mükemmel bir soygun planı hazırlarlar. Los Angeles tarihinin en büyük trafik sıkışıklığını yaparak mücevher soyma planını uygulamaya başlarlar.

Çete soygundan sonra sadece Mini Cooperların sığacağı kaldırımlardan trafik açılmadan önce kaçmaları gerekmektedir. Ama hiçbir plan mükemmel değildir ve beklenmedik olaylar çetenin karşısına birer birer çıkar.

4- Tetikçinin Gecesi

YouTube video

Tetikçinin Gecesi, Jason Statham ve kaliteli oyuncu kadrosu ile tam bir efsanedir. IMDB’den aldığı puan ise 7.5 puandır. Los Angeles şehrinde yıllardır şoförlük yapan Max sıradan bir hayata sahiptir. Bir gece müşteri olarak arabasına aldığı Vincent ile hayatı tamamen değişir.

Bir mafya liderinin davasında mafya lideri aleyhinde ifade verecek kişileri öldürmek için şehre gelmiştir Vincent. Max’i rehin alan Vincent onu özel şoförü gibi kullanmaya başlar. FBI’ın Vincent’in peşine düşmesi ile olaylar gelişmeye başlar.

5- Tabanca

YouTube video

6.4 IMDB puanı olmasına rağmen aksiyon film severler için kesinlikle izlenmesi gereken bir yapımdır. 2005 yılında yayınlanmıştır. Jake hiç istemediği bir halde sonu kötü olacak bir oyuna dahil olur. Dahil olmasının sebebi ise kardeşinin ailesini kurtarmak için tek seçeneğinin bu olmasıdır. Hapishanede dolandırıcı olan 2 kişiyle aynı yerde kalmaktadır.

Jake zamanını kitap okuyarak ve aynı yerde kaldığı arkadaşlarından bazı taktikler öğrenerek geçirir. Tüm bu olanların sorumlusu olduğunu düşündüğü Macha’ya intikam beslemektedir. İçeriden çıktıktan sonra hapishanedeki dolandırıcı arkadaşlarından öğrendiği numaralarla Macha’dan intikam almak için kolları sıvar ve hikayemiz başlar.

6- Kaos

YouTube video

6.5 IMDB puanına sahip olan bu Jason Statham filmi 2005 yılında yayınlanmıştır. Bir köprüde yapmaması gereken bir şeyi yapan Quentin bir rehineye vurmuştur. Bunun sonucu olarak ise görevden ihraç edilmiştir. Yıllar sonra bir banka soygunu geçekleşen şehirde soyguncuların lideri Quentin ile görüşmek ister.

Quentin yanına genç bir dedektif verilerek lider ile görüştürülür. Banka soygunu Quentin’in yardımı ile ucuz atlatılır. Ama bankadan bir şey soyulmamıştır. Gelişen olaylar ile soygunun liderinin ortağı kim olduğu oldukça merak edilen bir önem taşımaya başlar.

7- Tetikçi

YouTube video

Jason Statham imdb üzerinden filmleri için çok puan alınmadığının farkında. Ama bu puanlar kesinlikle bu adamın filmleri için sizi yanıltmasın. IMDB puanı 6.9 olan ve 2006 yılında çıkan bu film kesinlikle izlemeniz gereken bir yapım. Chev Chelios usta bir suikastçıdır.

Bir sabah uyandığında ise vücudunda ters giden bir şeyler olduğunu fark eder. Kalbi yavaş atıyordur. Çalan telefonunu açtığında en büyük düşmanı Ricky’nin ona söyledikleri karşısında şok olur. Tetikçi filmi aksiyonun yanı sıra oldukça eğlenceli anlar da içeren bir filmdir.

8- Suikastçı

YouTube video

Suikastçı, Jason Statham filmleri arasında çok popülerdir. 6.2 IMDB puanı olmasına sakın aldırmayın. 2007 yılında çıkmış muhteşem bir aksiyon filmidir. FBI ajanı olan Jack’in ortağı Rogue adındaki bir suikastçı tarafından vahşice öldürülmüştür. Ama Jack yıllarca bu kişiden bir iz bulamaz.

Yıllar sonra iki Çin mafyası arasında savaş çıkarmak için ortaya çıkan Rogue’un peşine Jack takılır. Mesleki kurallarını bir kenara koyan Jack her şeyiyle bu adamın peşine düşer. Rogue ile karşılaştığı zaman aslında gözden kaçırdığı bir durumu fark eder ve enteresan olaylar yaşanmaya başlar.

9- Cehennem Melekleri

YouTube video

Bir aksiyon filminde Jason ile birlikte kimleri görmek istersiniz diye sorsalar aklınıza gelen herkes bu filmde mevcut. IMDB puanı 6.5 olan bu efsane kesinlikle izlemeniz gereken bir yapım. Expendables bir kiralık savaş ekibidir. Görevleri Güney Amerika’da bir ülkeye sızarak diktatörü devirmektir.

Ama işleri aslında o kadar kolay değildir. Ekip bir ihanet ağının içine düşer. Görevlerinin tamamlanamaması ve masum birinin hayatını tehlikeye atmasının yanı sıra ekip birbirinden kopmaya ve dağılmaya başlar.

10- Hızlı ve Öfkeli Hobbs ve Shaw

YouTube video

Jason Statham son filmi olan film aynı zamanda Hızlı ve Öfkeli serisinin de yayınlanan son filmidir. 2019 yılında çıkan Hobbs ve Shaw IMDB’de 6.5 puana sahiptir. Bir kanun kaçağı olan Shaw kendisinin tam tersi olan bir kanun adamı olan Hobbs’a suikast girişiminde bulunmuş ve hapse atılmıştır.

Gelişen olaylar bu ikiliyi partner haline getirir. Birbirlerine güvenmeyen ve çok zıt iki insan olan bu ikili insanlığın başına bela olacak bir biyolojik tehdidi ortadan kaldırmak için birlikte çalışmak zorundadırlar.

11- Hızlı ve Öfkeli 7

https://www.youtube.com/watch?v=6iiQnqpXt-U

2001 yılında çıkan serinin ilk filmi oldukça beğenilmiştir. Aradan geçen yıllarda kemik kadrosunu koruyan bu yapım geçen yıllarda ekibe Jason Statham, Dwayne Johnson gibi isimleri ekleyerek kalitesini arttırmıştır. IMDB’den 7.2 alan bu film 2015 yılında sinema severlerle buluşmuştur. Toretto ve ekibi kardeşinin intikamını almak isteyen Shaw ile yüzleşmek zorunda kalır.

Toretto yüksek mevkili bir devlet adamından bu konuda yardım ister. Gelişen olaylar Toretto ve ekibini Amerika hükümeti için yapılan bir takip cihazının peşine düşmesine sebep olur. Shaw ise hem ekibin hem de bu cihazın peşindedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!