Jeff Bezos Kimdir | Dünyanın En Zengin Adamı Kimdir Serveti Ne Kadardır

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

189 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin adamı 2020 listesi lideri olan Jeff Bezos kimdir ? Dünyanın dört bir yanından milyonlarca kullanıcısı olan Amazon alışveriş sitesi nasıl kurulmuştur? Jeff Bezos serveti ne kadardır?

Covid-19 döneminde yıldızı kat ve kat parlayan sektörlerin başında teknoloji gelmektedir. Her gün milyarlarca dolar kazanan Jeff Bezos özellikle pandemi döneminde çok daha fazla kar eden sektörlerden birinde internet dünyasında yer almaktadır. 2020 yılının sonuna geldiğimiz bugünlerde, dünyanın en zengin insanı 2020 listeleri hazırlanırken, bu listenin vazgeçilmez isimlerinden olan Jeff Bezos kimdir, hangi üniversiteden mezun olmuştur, Amazon nasıl kurulmuştur sorularının cevapları arama motorlarının trendleri arasında yerini almaya başladı. İşte, Jeff Bezos ve başarı hikayesi…

8 Adımda Dünyanın En Zengin Adamı Jeff Bezos Kimdir

12 Ocak 1964 yılında Amerika’da doğan Jeff Bezos serveti ile çok konuşulan iş insanlarının başında gelmektedir. Aynı zamanda dünyanın en zengin ailesi listelerinin de lideri olan Bezos ailesi, şu an Amerika’da yaşamaktadır. Dünyada e-ticaret alanının gelişmesine büyük katkı sağlayan başarılı yazılımcı, www amazon com sitesinin de sahibi ve yönetim kurulu üyesidir.

1 – Dünyanın En Zengin İnsanı Jeff Bezos Yılın Kişisi Seçildi

1999 yılında Times Dergisi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, Amazon.com gibi dünyanın en büyük ve dikkat çekici alışveriş sitesini kuran Jeff Bezos Yılın Kişisi olarak seçildi. Her gün milyonlarca insanın alışveriş yaptığı Amazon Türkiye de dahil dünyanın her yerinden kullanıcıya hitap etmektedir. Hemen her kategoride ürünün olması ve dünyanın her yerine uygun fiyatlarla servis ediliyor olması, bu önemli alışveriş sitesinin çok daha fazla tercih edilmesini sağladı.

2 – Blue Origin Sahibi Dünyanın En Zengin Adamı Kimdir

Türkiye’nin en zengin adamı 2020 yılında Yıldız Holding sahibi Murat Ülker olurken, 2020 yılında dünyanın en zengin insanı serveti ile dudak uçuklattı. Havacılık ve uzay araştırma şirketi olan Blue Origin’in sahibi Jeff Bezos 2020 yılında toplam servetini 189 milyar dolara yükseltti.

3 – The Washington Post Gazetesi ile Jeff Bezos Net Serveti Artmaya Devam Ediyor

Dünyanın en zengin insanı olarak da bilinen Bezos 2013 yılında The Washington Post gazetesini de alarak servetini bir adım daha ileriye taşıdı. Amerika’nın en çok okunan gazetesinin sahibi olan Bezos, 2020 yılında servetini 74 milyar dolar daha artırarak 189 milyar dolara ulaştı.  The Washington Post gazetesinde güncel haberler, kültür, sanat, spor, dünyadan haberler ve teknoloji gibi tüm insanları ilgilendiren konuların yer alması da bunda büyük fayda sağladı.

4 – Covid-19 Döneminde Amazon Hisseleri Yükseldi

Dünyanın en zengin 100 adamı listesinin 2020 lideri olan Bezos tarafından kurulan Amazon şirketinin hisseleri borsada % 7,9 artış gösterdi. Böylece Amazon şirketi satış değeri 1,59 trilyon dolara ulaşmış oldu.

5 – Jeff Bezos Eşi MacKenzie Bezos Serveti Ne Kadar

Dünyanın en zengin adamının evi sık sık magazin ve ekonomi haberlerinin gündeminde olsa da, dünyanın en zengin adamlarının eşleri de bu haberlerin ilgi odağı olmayı başarmaktadır. Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos, geçtiğimiz yıl eşi MacKenzie Bezos ile boşanırken, eşinin de dünyanın en zengin insanları listesinde 13. Sırada yer aldığı bilinmektedir. Peki, MacKenzie Bezos serveti nedir? MacKenzie serveti 2020 yılında toplam 63.1 milyar dolar olarak belirlenmiştir.

6 – Dünyanın En Zengin Adamı Hangi Bölümü Okudu | Öğrencilikte Jeff Bezos Kimdir

Dünyanın en zengin adamı serveti ile olduğu kadar aldığı eğitim ile de çok konuşuldu. Princeton Üniversitesi Bilgisayar Bilimi ve Elektrik Mühendisliği mezunu olan Bezos, Wall Street’te aldığı o dönemde yüksek denebilecek maaşı geride bırakarak girişimci olmaya karar verdi. İşte, o noktadan sonra Jeff Bezos dünyanın en zengin insanlarından biri olmaya aday oldu.

7 – Amazon Kurucusu Jeff Bezos Kimdir | Amazon Nasıl Kurulmuştur

Her yıl milyarlarca dolar kazandıran Amazon alışveriş sitesi, birçok e-ticaret sitesi gibi küçük bir garajda girişimcilik yapmak arzusu ile yanan genç bir gruptan çıktı. Aralık Dünya Ekonomi sıralamalarında da sıklıkla bahsedilen Amazon şirketi esasında bir garaj şirketi idi. Küçük bir garajda yazılım yaparak bu önemli sitenin temellerini atan Jeff Bezos ve arkadaşları, bu işin bu kadar hızlı ve kalıcı büyüyeceğini bilmiyorlardı.

Henüz tanıtım ya da reklam çalışması yapmaya fırsat bulamayan genç girişimciler, satışların Amerika ile sınırlı kalmadığını gördüklerinde çok şaşırdılar. İşte, o andan sonra dünyaya açılma ve başarılarını ikiye katlama hayali gerçek oldu. Önce bir ofise çıktılar. 1997 yılında borsada yerlerini aldılar ve Amazon her yıl onlarca ve yüzlerce kat büyümeye devam etti.

https://www.youtube.com/watch?v=CBZUtgvv8rw

Aralık 2020 dünyanın en zengin iş adamı listelerinin de zirvesinde yer alan Jeff Bezos’un en dişli rakibi uzun yıllar boyunca Bill Gates oldu. İnternet dünyasının iki önemli ismi bir de aynı ülkenin en zenginlerinden biri olursa, ikilinin geçtiğimiz yıllarda zirveyi paylaşmakta zorluk çekmeleri oldukça olağan karşılandı. Ezeli rakipler her yıl birbiri ile karşılaştırılsa da Bezos 2020 yılının en zengin iş adamı olmayı başardı.

8 – Jeff Bezos Saniyede Ne Kadar Kazanıyor

YouTube video

Dünyanın en zengin insanı unvanını kazanan Jeff Bezos saniyede ne kadar kazanıyor? Bu sorunun cevabı sizi çok şaşırtacak. Bezos ve ailesi saniyede 2.489 dolar kazanıyor.

Dünyanın En Zengin 10 İnsanı 2020

Dünyanın en zengin 100 adamı listesinde ilk 10 sırada hemen herkes tarafından tanınan firmaların kurucuları yer almaktadır. İşte, verilerine göre dünyanın en zengin adamı listesi!

Jeff BezosBernard ArnaultBill GatesMark ZuckerbergWarren BuffettMukesh AmbaniSteve BallmerLarry EllisonLarry PageSergey Brin

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!