kadin-dogum-uzmani

Kadın Doğum Uzmanı Kimdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de kadın hastalıkları ve doğum uzmanlığına sahip bir tıp doktoruna günlük hayatta ifade kolaylığı için “doğum uzmanı” veya “kadın doğum uzmanı” olarak hitap edilebilmektedir. Ülkemizde ister bu kısa hitaplar veya ister doğru kullanımı ile “kadın hastalıkları ve doğum uzmanı” olarak hitap edilsin, bu uzmanlığa sahip bir tıp doktoru, aynı zamanda bir doğum uzmanı ve bir jinekologtur.

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı bir tıp doktoru, hamilelik sırasında, bebek doğurma konusunda ve doğumdan sonra insanlara bakma konusunda uzmanlaşmıştır. Gebeliğe özgü tıbbi durumları tedavi eder. Doğum ve doğumla ilgili tüm ameliyatları gerçekleştirirler. Bununla beraber kadın üreme sistemi ve hastalıkları hakkında bilgi sahibidir. Kadın üreme sistemi ile igili hastalıkları teşhis ve tedavi eder. Kadın hastalıkları ve kadın üreme sistemi ile ilgili tüm cerrahi işlemleri yapabilme bilgi ve tecrübesine sahiptir. Tüm kadın üreme sistemi ile ilgili ameliyatları yapabilir.

Bir Kadın Doğum Uzmanı Ne Yapar?

Bir kadın doğum uzmanı, hamile olan kişilere rutin doğum öncesi bakım sağlar. Ayrıca hamilelik sırasında komplikasyonları teşhis eder ve tedavi ederler. Doğum uzmanları bebeğinizi doğurur ve doğumdan sonra sizi izler.

Kadın üreme sistemi üzerinde uzmanlık yapmış olan kadın doğum uzmanlarının teşhis ve tedavisini yaptığı hastalıklardan başlıcaları; adet düzensizliği ve menepoz, yumurtalık ve rahim hastalıkları, hamilelik dönemine hazırlık ve hamilelik dönemi bakımı, doğum, kürtaj, kısırlık sorunlarıdır. Sorumlulukları ise; hasta tıbbi geçmişini kayıt altına alarak, aileyi ve hastayı bilgilendirmek, hastalığın başka bir sağlık problemiyle ilişkisi varsa ilgili uzmanlık alanına yönlendirmesi gerekmektedir, hastalık aşamalarına göre yapılması gereken tedavileri tekrardan değerlendirmek ve uygun reçete yazmaktır.

kadin-dogum-uzmani
Kadın Doğum Uzmanı

Doğum Uzmanınız Şunlardan Sorumludur:

  1. Doğum öncesi taramalar, sınavlar ve laboratuvar testleri.
    2. Bebeğinizin ölçülerini, büyümesini ve rahminizdeki konumunu değerlendirmek.
    3. Kadın doğum uzmanı, Perinatoloji olarak da tanımlanan “Maternal-Fetal Tıp” olarak adlandırılan doğum uzmanlığında hizmet verir.
    4. Hamilelik ve doğum denince tüp bebek uzmanlığı bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanında istenen bir özelliktir. Op. Dr. Nurettin Ersöz İnce olarak bir tüp bebek uzmanlığına sahibim. Ve bir tüp bebek doktoru olarak hizmet vermekteyim.
    5. Hamileliğinizi izlemek için ultrason, kan testleri, idrar tahlili ve diğer araçları kullanma.
    6 . Hamileliğinizi veya bebeğinizi etkileyebilecek sağlık durumlarını tedavi etmek.
    7 . Doğum indüksiyonu, acil durumlar ve ilaçlar dahil olmak üzere doğum ve doğumun yönetilmesi.
    8 . Doğumdan sonra altı haftaya kadar doğum sonrası bakım sağlamak.

Doğum Uzmanları Hangi Rahatsızlıkları Tedavi Eder?

Kadın doğum uzmanları, hamilelik sırasında genel sağlık durumunuzu izlemenin yanı sıra, doğum uzmanları hamilelikle ilişkili komplikasyonları, hastalıkları veya durumları kontrol eder. Ayrıca fundal yüksekliğini ölçerek ve ultrason yaparak büyüyen bebeğinizin sağlığını da izlerler.

Yönetmeye yardımcı oldukları en yaygın koşullardan bazıları şunlardır:

  1. Yüksek tansiyon veya preeklampsi.
    2. Ektopik gebelikler veya düşükler.
    3. Plasenta abruption gibi plasenta ile ilgili sorunlar.
    4. Sabah bulantısı veya mide bulantısı.
    5. Gestasyonel diyabet.
    6. Enfeksiyonlar.
    7. Kas ağrıları ve ağrıları.
    8. Genetik bozukluklar.

Bazı kadın doğum uzmanı, yüksek riskli gebelikleri yönetme konusunda ek deneyime sahiptir. Yüksek riskli bir hamilelik, daha fazla komplikasyon oluşturmaya meyillidir. Hamileliğiniz yüksek riskliyse bir maternal-fetal tıp uzmanı ile beraber değerlendirme yapmak ve gebeliğinizi izlemeniz gerekir.

Kadın Doğum Uzmanları Doğum Dışında Hangi Ameliyatları Yapar?

kadin-dogum-uzmani

Kadın doğum uzmanları hamilelik, doğum ile ilgili tüm ameliyatları yapabilirler. Doğum dışında da kadın üreme sistemi ile ilgili tüm ameliyatları yapabilirler. En yaygın cerrahi prosedürlerden bazıları şunlardır:

  1. Epizyotomi.
    2. Dilatasyon ve kürtaj (D&C).
    3. Vajinal teslimat.
    4. Sezaryen doğum.
    5. Servikal serklaj.
    6. Doğuma yardımcı olması için forseps veya vakum kullanılması.

Bir Kadın Doğum Uzmanı Ve Bir Jinekolog Arasındaki Fark Nedir?

Dünyada sağlık hizmeti sağlayıcılarının yakın iki tıp alanını birleştirmesi yaygındır. Buna obstetrik ve jinekoloji veya Ob/Gyn denir. Ülkemizde bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanı unvanı o tıp doktorunun hem bir doğum uzmanı hem bir jinekolog olduğunu ifade eder. Bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, hamilelik sırasında bakım sağlar ve doğum ameliyatlarını yapar. Aynı zamanda kadın üreme sisteminde uzmanlaşmıştır. Kadın üreme sistemi ile ilgili tüm teşhis, tedavi ve cerrahi işlemleri yapabilir.

Ülkemizde bir jinekolog, kadın doğum uzmanlığını da ifade eder. Özel ifade olarak bir Jinekolog tanımı kadın üreme sistemi ve sağlığı konusunda uzmanlaşmış doktorları tanımlamak için kullanılır. Jinekologlar kadın üreme sistemi ile ilgili sorunları teşhis ve tedavi ederler.  Rahim, fallop tüpleri, yumurtalıklar ve göğüsler jinekologların ilgilendiği organlardır. Jinekologların kadın üreme sistemin sağlığının doğası gereği hastalarının %80’i 15 ila 45 yaşları arasında yer alır.

Ülkemizde jinekologlar kadın hastalıkları, doğum ve kadın üreme sistemi ile ilgili tüm sağlık hizmetlerini vermektedir. Bir jinekolog öncelikle pelvik muayenesi, Pap testi ve vajinal enfeksiyonlar teşhis için testlerini yapar. Miyomları teşhis ve tedavisi ile ilgilenir. Olası kanser durumlarında kanser hücreleri taramalarını yapar. Jinekoloji, yumurtalık, rahim ağzı ve diğer üreme kanserleri olan kişiler ile ilgilenen ana tıp dalıdır. Jinekologlar, endometriozis, kısırlık, yumurtalık kistleri ve pelvik ağrı gibi üreme sistemi bozukluklarını teşhis ve tedavi ederler. Ayrıca hamilelik ve doğum sırasında tedavi, bakım ile ilgili tüm hizmetleri verir, ameliyatları yapabilir ve kadın doğum uzmanı olarak çalışırlar.

İzmir Kadın Doğum Uzmanı Dr. Nurettin Ersöz İnce

İzmir Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak İzmir’de kendi kliniğinde hizmet veren Op. Dr. Nurettin Ersöz İnce 8 Mart 1977 yılında Adana’da doğdu. 1995 yılında kazandığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi bölümünden 2001 yılında mezun oldu. 2002-2007 yılları arasında İzmir Atatürk Eğitim Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde kadın hastalıkları ve doğum ihtisasını yaptı. 2011-2013 yılları arasında Mersin Tarsus Medical Park Hastanesinde görev alan İnce, 2013-2015 yılları arasında İzmir Özel Su Hospitalda doktorluk hizmetine devam etti. 2015 Nisan ayından itibaren kendine ait Op. Dr. Nurettin Ersöz İnce Kliniğinde görevine devam etmektedir.

İzmir kadın doğum uzmanı Op. Dr. Nurettin Ersöz İnce kliniğimizde kadın hastalıkları ve kadın doğum dalında bilgisi ve deneyimi yüksek bir ekip ile hastalarına en güvenilir uzmanlığı ve bakımı sağlamak için 20 yılı aşkın bir deneyim ile çalışıyoruz. Samimi tutum ve hasta odaklı yaklaşımımız ile her bir hastamızın özel olduğunun bilincindeyiz. Uzun yıllardır hastalarımızın internet ve çevresinde yaptığı İzmir’de en başarılı kadın doğum uzmanı, kadın doğum uzmanı izmir aramalarının cevabı olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Op. Dr. Nurettin Ersöz İnce kliniği ile 0 (232) 421 90 50 numaralı telefon üzerinden 7/24 iletişim kurabilir, sağlığınız ile ilgili tüm sorularınızın en doğru cevaplarını edinebilirsiniz. Daha fazla bilgi almak, hizmetlerinizi, hakkımızdaki yorumları detaylı bir şekilde incelemek isterseniz www.drersozince.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!