featured

Kadın Yayıncıları Çok Seksi Buldu Twitch Platformuna 25 Milyon Dolar Dava Açtı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ve kendi sağlığını kötü etkilemesi olarak açıkladı.

Twitch, özellikle bilgisayar oyunu oynayan kişilerin yayın yapmasını sağlayan bir yayın platformudur. Gerekli sistemleri sağlayan herkes bu platformda hesap açarak, yayın yapabilmektedir. Bu platform çok ilginç bir dava ile karşı karşıya kaldı. Erik Estavillo isimli bir adam, yayın yapan kadınları çok seksi bulduğu için yayın kuruluşuna dava açtı.

Estavillo, kadınların cinsel ve müstehcen şekilde yayın yapmasının suçlusu olarak Twitch’i gösterdi. Bu suçlama gerekçesiyle kendisine 25 milyon dolar tazminat ödenmesi gerektiğini savundu ve dava açtı.

Estavillo’nun şikayet dosyasının içinde Alinity, Pokimane, Pink_Sparkles ve QTCindirella gibi büyük kadın yayıncılar da bulunuyor. Davanın 15 Haziran’da açıldığı biliniyor. Fakat şuan davanın seyri hakkında bir bilgi verilmedi.

kendisindeki bazı rahatsızlıkları tekrar ortaya çıkardığını iddia etti. Bu rahatsızlıkları ise şu şekilde sıraladı;
Crohn rahatsızlığıOCDCinsel ilişki bağımlılığı

Estavillo’nun ifadesine göre kendisinden bulunan bu rahatsızlıklar onu internete bağımlı hale getiriyor. Twitch’de yayın yapan kadınların da çok seksi olması nedeni ile bu hastalıkların etkisinin arttığını iddia etti. Cinsel içeriğe maruz kalmadan herhangi bir yayın izleyemediğini söyleyen ifadeler de dava dosyasında geçen cümleler.

Twitch’e Dair Suçlamalar da Dosyada Yer Alıyor

Estavillo’nun dava dosyası içinde direkt olarak Twitch’i hedef alan suçlamalar da yer alıyor. Estavillo’nun iddiasına göre platform içindeki filtreleme seçenekleri çok yetersiz kalıyor. Bu nedenle de seksi kadın yayıncıları geçmek güç oluyor. İlgi çeken bir nokta ise Estavillo’nun takip ettiği yayıncıların 786’sı da kadın yayıncılardan oluşuyor.

Bir diğer iddia ise; yayın kuruluşu yayın yapmasına izin vererek izleyici çekmeye çalışıyor. İzleyicilerin, kadınlara bağış göndermesi, bit göndermesi ve abone olması konusunda ortam oluşturuyor. Bu şekilde bir kazanç sağlama ile gazinodan farksız çalışıyor deniliyor.

Dava dosyasında ismi geçen kadın yayıncıların listesi bir hayli uzun. Estavillo bu kişilerden bazılarının fotoğrafını instagram hesaplarından ekran görüntüsü alarak dava dosyasına ekledi. Davayı kazanmayı bekleyen adam, 25 milyon doların kendisi ve aboneler arasında dağıtılmasını istedi.

Ayrıca paranın bir kısmının mahkeme tarafından belirlenecek Covid-19 ve Black Lives Matter kuruluşlarına verilmesini talep etti. Dava dosyasında yer alan her yayıncının da yayın hayatının son bulması talep edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!