featured

Kakao Yağı ile Bronzlaşmak Mümkün mü? Kakao Yağı Bronzlaşmak için Nasıl Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kakao yağı ile bronzlaşmak sandığınızdan daha kolay olabilir. Özellikle açık ten rengine sahip olanların yaz ya da kış fark etmeksizin istediği ten rengini elde edebilmesi için etkili olabilir.

Kakao yağı kullananlar bu noktada doğal yollarla bronzlaşırken güneşin etkisini daha çok arttırır. Ancak doğru yöntemlerle ve kontrollü kullanılması gerekir.

YouTube video

Aksi takdirde çok sık karşılaşılan bronzlaşma uğruna ciddi yanıklarla da karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden kakao yağı ile bronzlaşmak adına dikkatli hareket etmek gerekiyor.

Güneş kremi ile beraber kullanmaya da dikkat etmelisiniz. Sadece bronzlaşma adına tamamen yanmamaya dikkat edin! 

Kakao Yağı Bronzlaştırır mı? Katı Kakao Yağı Bronzlaştırır mı?

Kakao yağı kullananlar bahsedilen bu yağın bronzlaştırdığını söylemektedir. Özellikle beyaz ve buğday tenli insanların çikolata ten rengine kavuştuğu görülüyor.

Doğru şekilde kullanıldığı müddetçe rahatlıkla bronzlaşmayı sağlar. Bu konuda katı ya da sıvı kakao yağı çok bir fark yaratmamaktadır.

Ancak eğer katı kakao yağı kullanıyorsanız, kullanım öncesi doğal sıcaklıkta yani güneş ışığının altında bir miktar erimesini sağlamalısınız.

Gerekli erime oluştuktan sonra cildinize sürebilirsiniz. Böylece kısa sürede daha koyu bir ten rengi sahibi olacaksınız.

Kakao Yağı Bronzlaşmak için Nasıl Kullanılır? Kakao Yağı Nasıl Kullanılır?

Kakao yağı ile bronzlaşmak istiyorsanız belirli şekillerde kullanmaya dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle daha önce bu konuda deneyiminiz yoksa kakao yağı bronzlaşma için tehlikeli bir hale de gelebilir.

Kullanacağınız kakao yağının beklediğinizden daha hızlı etkisi olacaktır. Bu yüzden özellikle teninizin her zaman görüneceği alanlarda çok iyi kullanmanız, dağıtmanız gerekiyor.

Yağı direkt olarak eriyik durumundayken cildinize sürmeniz yeterli olacaktır. Bundan sonra kakao yağı bronzlaşmak adına güneş altında erir.

Karanlık ve soğuk alanlarda ise daha sonra katılaşan kakao yağının ten rengini tamamen değiştirdiği görülüyor.

Çikolata ten rengiyle özellikle dikkat çeken Eda Taşpınar gibi isimler çok dikkat çekiyor. Kendisinin de bu tarz doğal yağları kullandığı biliniyor.

Kakao Yağı ile Bronzlaşmak İsteyenlerin Dikkat Etmesi Gerekenler| Kakao Yağı Kullananlar Nelere Dikkat Etmeli?

Kakao yağı kullananlar özellikle ilk defa deneyeceklere karşı belirli önerilerde bulunuyor. Hatta bu önerilerin daha çok uyarı niteliği de taşıdığı görülmektedir.

İlk olarak vücuda katı kakao yağı kullanılmaması gerektiği belirtilir.  Vücutta çikolata ten rengi elde etmek için katı kakao yağının güneş ışığında mümkün olduğunca eritilmesi gerekiyor.

Diğer bir dikkat edilmesi gereken nokta da erimiş bu yağın sıcaklığıdır. Çoğu zaman güneşlenme öncesi güneşin altında bekletildiği için gereğinden çok sıcak hale gelebilir. Yağın bu durumdayken vücuda sürülmesi özellikle hassassanız cilt yanığına sebep olabilir.

Kakao yağı ile bronzlaşmak isteyenler aynı zamanda bu yağın tüm vücuduna eşit olarak yayılmasını hedeflemelidir. Aksi halde vücudunuzun bir kısmı daha koyu diğer kısmı daha açık renkte kalarak istediğiniz şekli almayabilir.

Son olarak daha kısa sürede bronzlaşmak adına tüm kakao yağını vücudunuza boca etmemelisiniz. Kademeli ve kontrollü bronzlaşmak bu işin püf noktası. Aksi halde yine hedeflenen ten renginden çok uzak bir görünüm elde edebilirsiniz.

En İyi Kakao Yağı Markası Hangisi? Kakao Yağı Bronzlaşmak için Hangi Marka Tercih Edilmeli?

Piyasada çok farklı kakao yağları bulunmaktadır. Bu aşamada önerilmesi gereken yağların da sayısı artmaktadır.

Ancak her kakao yağı istenen sonucu vermeyebilir. Sırf bu yüzden internette araştırma yaparak deneyimleyen insanların önerilerini dikkate alabilirsiniz.

Tüm bunlar bir yana en iyi yöntem ise deneme yanılma yöntemiyle sonuca ulaşmaktır. Son olarak kakao yağı ile bronzlaşmak için ekstra yağda kullanabilirsiniz.

Bronzlaşmak için Kakao Yağı mı Havuç Yağı mı? Kakao ve Havuç Yağı ile Bronzlaşma için Birlikte Kullanılır mı?

Kakao yağı bronzlaşmak için en sık tercih edilen yöntemlerden sadece birisidir. Ancak tek başına kakao yağından gerekli sonucu alamayanlar havuç yağı da tercih edebilir.

Havuç yağı piyasada çok sık bilinen bir yağ değildir. Halbuki bronzlaşma amacı taşıyanların bildiği yegane bir yağdır.

Bu yönüyle bilenler kakao yağı mı havuç yağı diye sorular sormaktadır. Aslında her iki yağda aynı amaca hizmet eder. Kimisi havuç yağından kimisi ise kakao yağından daha çok memnundur.

Hatta her iki yağı karıştırarak bir tarif elde edenlerde mevcuttur. Aynı oranda olacak şekilde karıştırdığınız bronzlaşma sürenizi de kısaltabilirsiniz.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!