featured

Kalıcı Makyaj Uygulamaları Nasıl Yapılır ? Kalıcı Göz Makyajı Önerileri – Kalıcı Dudak Makyajı Önerileri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sabah dışarı çıkmadan önce özenle yapmış olduğunuz makyajı uzun süreli olarak düzenini bozmadan kalmasını istiyorsanız bazı önlemler almanız gerekiyor. Gelişigüzel yaptığınız makyajlarda dışarı çıktığınızda belli bir saatten sonra makyajınızın dağıldığını görebiliyorsunuz. Aslında bazı kadınlar kendileri için geliştirmiş olduğu kalıcı makyaj teknikleri sayesinde uzun süreli olarak yüzlerindeki makyajın etkisini bırakabiliyorlar. Fakat makyaj yapma konusunda pek bilgili olmayan kişiler çok titiz şekilde yaptığı makyajı uzun süreli olarak yüzlerinde taşıyamamaktadır.

Yüzünüzün kusursuz olarak görünmesi için ortaya koyduğunuz bu gayretlerinizi daha etkin kıldırtmak, daha kalıcı makyaj yapabilmek üzere hazırlamış olduğumuz makyajınızı gün boyu taze tutmanın püf noktalarını sizlerle paylaşacağız. Bu önerilerimiz içinde mutlaka kullanmanız gereken bazı makyaj malzemeleri hakkında da bilgi alabilir, makyaj çantanızın eksiklerini tamamlayabilirsiniz.

Daha kalıcı makyaj yapabilmek için en önemli makyaj malzemeniz makyaj bazı olacaktır. Makyaj bazı hem cildinizde ki kusurların örtülmesinde hem de makyajınızın yüzünüzde daha kalıcı olmasında büyük öneme sahiptir. Kalıcı makyaj yapma ile ilgili önerilerimize başlamadan önce bu ufak hatırlatmayı yapmanın faydalı olacağını düşünüyoruz.

Kalıcı Göz Makyajı Önerileri

Göz makyajınızda far kullanımı gerçekleştirmişseniz bunu yüzünüzde daha uzun süre muhafaza etmenin ilk yolu far bazı kullanmanız olacaktır. Far bazı içerisinde bulundurmuş olduğu etkin maddeler sayesinde sürdüğünüz bölümde tabaka oluşturarak göz makyajınızın dağılıp uçmasını engeller. Bu nedenle gün boyunca uğraşmış olduğunuz makyajınızın yüzünüzden kaybolmayarak ilk yaptığınız gibi tazeliğini korumaya devam edecektir. Elinizde far bazı yok ise makyaj bazı da aynı görevi görecektir.

Aldığınız önlemlerde eyeliner ve göz kaleminizin akmasına karşılık olarak çantanızda birkaç pamuklu çubuk taşımanız akacak olan makyajınızı kolaylıkla temizlemesine yardımcı olacaktır. Bulunduğunuz ortamlar aşırı nem bulunduruyorsa göz makyajı öncesinde nemlendirici krem kullanarak makyajınızı daha taze tutabilirsiniz.

Kalıcı Dudak Makyajı Önerileri

Dudaklarınızda bulunan ruju uzun süreli korumak tamamen sizin tercih etmiş olduğunuz ürünlerin markalarına bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Fakat sizler için yaptığımız bazı araştırmalar sonucunda kalıcı makyaj yapmak istediğinizde daha uzun süreli dudak rujunuzu nasıl koruyacağınız hakkında bazı ipuçları sağlayacağız.

Öncelikle ruj kullanmadan önce dudaklarınızı temizleyici ürünlerle iyice temizlemeniz gerekiyor.Dudaklarınızda çatlamalar meydana gelmişse bunun önüne geçebilmek adına nemlendirici losyon kullanmanızı öneriyoruz.Dudaklarınıza rujunuzu uygulamadan önce mutlaka makyaj bazı kullanmalısınız. Makyaj bazı rujunuzun dudağınızda dağılmadan sabitlenmesine yardımcı olacaktır.Dudaklarınızı hazır hale getirmişseniz istemiş olduğunuz türde ruju kullanabilirsiniz.Mat ruj sürüyorsanız dağılma gibi durumlarda üst üste sürme gibi hatalar yapmayınız. Bunu denediğiniz taktirde sadece dudağınızda katmanlar oluşturarak çirkin bir görüntünün ortaya çıkmasına neden olursunuz. O yüzden dağılma durumlarında yanınızda taşımış olduğunuz makyaj temizleyici ürünlerle makyajınızı tekrardan tazelemenizi öneriyoruz.Normal ruj kullanıyorsanız daha fazla renk pigmenti barındıran dudak kalemlerini kullanabilirsiniz.Rujunuza uygun tonlarda kullanacağınız dudak kalemini dudağınızın ortasından başlayıp, kenarlarına doğru kullanmanız halinde uzun süreli korumalığı ve tazeliği gerçekleştirebilirsiniz.

Makyaj Bazı ile Uzun Süre Kalıcı Ten Makyajı

Yüzünüzdeki makyajda çok titiz kararlar vermeniz gereken önemli faktörler arasında yerini alan ten makyajını en doğru şekilde kullanmanız gerekiyor. Yüzünüzü en iyi şekilde gözler önüne serpebilecek ten tonunuzu tutturmanız uzun süreli makyajın korumasını da etkileyebilir. Çünkü birbirleriyle orantılı olan ten makyajınızın yüzünüzü yormayıp hafif şekilde sabitliğini koruyabilecektir.

Eğer makyajda pudralı ürünler kullanıyorsanız üst üste fondöten sürmeniz istemiş olduğunuz etkiyi yaratmayabilir hatta makyajınızın kötü görünmesine sebep olabilir. O yüzden tek kat fondöten kullandıktan sonra teninizle uyumlu makyaj bazı kullanarak makyajınızın kalıcılığını uzun süreli olarak hissedebilirsiniz. Yağlanmalara karşı olarak da yanınızda pudra taşımayı ihmal etmeyin.

Kalıcı Makyaj Uygulamaları Nelerdir?

Uygulama çeşitlerine geçmeden önce mutlaka kalıcı makyaj uygulamaları nedir sorusuna cevap vermek gereklidir. Kalıcı makyaj uygulamaları, güzellik uygulamaları arasında daha çok kimyasal nitelikli olan, kalıcı çözümlerdir. Bu yöntemler arasında kıl tekniği , kalıcı eyeliner uygulaması, microblading ve kalıcı dudak kontürü gibi yöntemler bulunmaktadır.

İşte, en çok tercih edilen kalıcı makyaj uygulamaları:

1 – Microblading

En yaygın kalıcı makyaj uygulaması olan microblading ile kaşları seyrek olan ya da bir nedenle dökülmüş kişilere kalıcı kaş uygulaması yapılmaktadır. En yaygın kullanılan kalıcı makyaj işlemi olan microblading bir tür kıl tekniğidir. 

2 – Kalıcı Dudak Makyajı

En sık kullanılan kalıcı makyaj türleri arasında kalıcı dudak makyajı da bulunmaktadır. Dudak çevresine uygulanacak kalıcı renklendirme sayesinde daha belirgin dudaklara ve daha renkli dudaklara sahip olunmaktadır. Ayrıca dudak içine de kalıcı dudak makyajı uygulanmaktadır. 

3 – Kalıcı Göz Makyajı

Kalıcı göz makyajı uygulaması çok farklı şekillerde uygulanabilir. Kirpik diplerine renklendirme yapılabilir. Kalıcı Eyeliner uygulaması ile sürekli eyeliner kullanan kişiler kolay bir yaşam sürebilir. 

Kalıcı makyaj uygulamalarının yanı sıra botoks yöntemi ile de kalıcı güzellik sağlanabilmektedir. Bu noktada Botoks nedir? Nasıl Yapılır sorusunun cevabı için Burcualem Sağlık Rehberini ziyaret ediniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!