featured

Kapadokya Gezi Rehberi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orta çağ döneminin tüm izlerini taşıyan Kapadokya, dünya çapında büyük öneme sahip bir yöremizdir. Gerek tarihi dokusu gerekse doğal güzellikleri ile tam anlamıyla kültür ve turizm merkezidir.

1 – Kapadokya ‘ya Nasıl Gidilir?


Kapadokya bölgesi Nevşehir il sınırları içerisinde yer almaktadır. Nevşehir merkeze Türkiye’nin tüm şehirlerinde otobüs seferleri bulunmaktadır. Nevşehir’e havayolu ile ulaşımda mümkündür.

2 – Kapadokya ‘da Nerelere Gidilir?


Kapadokya da sizi bekleyen o kadar çok güzellik var ki 2-3 günlük bir tatile sığdırılması zor gibi görünüyor. Başınızı çevirdiğiniz her yer size farklı zaman tarih hikayelerini anlatmaktadır.

Nevşehir’e ilk vardığınızda İslam dininin yayılmasında büyük önemi olan Hacı Bektaş-ı Veli türbesini ziyaret ederek tatile başlayabilirsiniz. Gün Batımında Muhteşem Kapadokya manzarasını izlemeniz için Uçhisar kalesine, Yürüyüş yapmak için Pancarlık vadisine gidebilirsiniz. Peri Bacaları ise hala muhteşem bir sanat eseri olarak sizi bekliyor ve eminim hala sizi şaşırtmayı da başaracaktır.

Kapadokya Tatilinizde tam bir gününüzü ise koskoca bir Orta Çağ’ın ayak izlerini, yaşamlarını taşıyan Ihlara Vadisine ayırmalısınız. Kapadokya balon turu ile de Kapadokya’nın tüm ihtişamını gökyüzünden seyretme imkanı bulacaksınız.

3 – Kapadokya ‘da Ne Yenir?


Kapadokya da her damak tadına uygun tatlar ile birlikte Kapadokya’ya has zengin yemek çeşitlerini bulabilirsiniz. Kapadokya yöresine ait Testi Kebabı ile Çömlek fasulyesi bunların en başlıcalarıdır.
Yılın her mevsimi ziyaretçisi çok olan Kapadokya da Hem Tarih ve Hem de Doğal Güzelliklerle dolu bir tatil sizi bekliyor.
İyi Tatiller.
İlginizi Çekebilir: 3 Maddede Fethiye Göcek Gezi Rehberi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!