featured

Karıncalardan Nasıl Kurtuluruz!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaz ayları güzel ancak belirli sorunları da bu aylar ile evlerimize geliyor. Ev hanımlarının en büyük korkulu rüyalarından birisi olan ve çoğu zaman büyük problem hale gelen karıncalar, yaz aylarında mutfaklarımıza dadanıyorlar.

Karıncalardan kurtulmak için evlerini böcek ilaçlama şirketlerine yönelerek evlerini komple ilaçlatarak bu durumdan kurtulmak isteyenler bile oluyor. Ancak biz size pratik bilgiler ışığı altında evdeki karıncalardan nasıl kurtulacağınız konusunda biraz bilgi vereceğiz. Sizlerde aşağıda belirttiğimiz ve halk arasında çok rağbet gören bu tür uygulamalar ile karıncalardan kurtulabilirsiniz. İlk öncelikle karıncalar evimize neden dadanır, bunun sebeplerini bilirsek onların gelişlerini önleyebiliriz. Herkesin bildiği gibi karıncaların ilk geliş sebepleri tabi ki yiyecekler.

Karıncalar için çok çekici olarak bilinen şekerli yiyecekler onları bu alana doğru çeker, Bu sebeple evde bulunan yiyecek maddesinin temiz ve güvenli bir şekilde yerleşmesi yeterli olacaktır. İkinci sebep ise evlerimizdeki rutubet oranının yüksek olmasından dolayıdır. Çünkü karıncalar nemli ve rutubetli ortamları severler ve bu kısımları daha çok yuvalarını kurarlar.

Nemli ve rutubetli ev ortamlarında daha çabuk üreyen karıncalar bu ortamlarda bulunan yuvalarında çürümüş yerlere toplanırlar. Banyo ve tuvaletlerdeki ağaç kısımlar var ise oraları kontrol edin. En son konu olarak ise bitkilere dikkat edin. Evinize getirdiğiniz bitkiler ile belkide yeni yuvalar hazırlanması için zemin hazırlamış olabilirsiniz. Bu tür eylemlere dikkat edin. Evin dış cephesinde bulunan bitkiler var ise buradan tırmanarak da sizin evinize musallat olabilirler.

KARINCALARDAN KURTULMAK İÇİN PRATİK BİLGİLER LİMON VE NANE : Eğer evinizde fazla sayıda karınca var ise bu bölgeye biraz limon dökün ve naneyi üzerine bırakın. Bakın bir zaman sonra azalmalar ile yok olacaklardır.

KAHVE TELVESİ : Eğer evinizde karıncaların yuvalandığını gördüyseniz kahve telvesini yuvanın etrafına dökün, karıncaların evinizi terk ettiğini gözleriniz ile göreceksiniz.

PUDRA: Bebek pudrası da karıncaları göndermek için büyük bir yardımcı elemandır. Yol güzergahına bu bebek pudrasını dökün ve karıncalardan kurtulun.

BEYAZ SİRKE : Beyaz sirke karıncaların yuvasına döküldüğünde karıncaları yok etmiş olursunuz. Ancak bence canlıyı yok etmek yerine diğer sistemleri deneyip evden uzaklaştırmanız daha iyi olur, seçim sizin.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!