featured

Kariyer.net Hesabı Olanlar Dikkat! Kişisel Verileriniz Çalınmış Olabilir

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kariyer.net yaptığı açıklama ile 50 bin kişinin kişisel verilerinin çalındığını söyledi. Verilerin çalınması 10.08.2020 tarihinde gerçekleşti ve olaya ilişkin açıklama firma yetkilileri tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na yapıldı.

İş ve işçi bulma platformu olan sitenin kaydı sırasında kişiler bazı bilgilerini vermek zorunda. İsim, soy isim, cep telefonu, doğum tarihi, e-mail adresi gibi birçok bilgiler ile kayıt olunuyor. Yapılan açıklamaya göre 50 bin kişinin bu verileri, veri ihlali sonucu çalındı. Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı ve kamuoyu bilgilendirildi.

Kariyer.net Veri İhlali Sonucu Yaptığı Açıklama

Kullanıcı verilerinin çalınmasına ilişkin yazılı bir açıklama yapan Kariyer.net şu ifadeleri kullandı.

“ Bilindiği üzere, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun ‘ Veri güvenliğine ilişkin yükümlülükler’ başlıklı 12’nci maddesinin (5) numaralı fıkrası ‘İşlenen kişisel verilerin kanuni olmayan yollarla başkaları tarafından elde edilmesi halinde, veri sorumlusu bu durumu en kısa sürede ilgilisine ve kurula bildirir. Kurul, gerekmesi halinde bu durumu, kendi internet sitesinde ya da uygun göreceği başka bir yöntemle ilan edebilir’ hükmüne amirdir.Veri sorumlusu sıfatına haiz olan Kariyer.net Elektronik Yayıncılık ve İletişim Hiz. AŞ tarafından Kurumumuza gönderilen yazıda özetle;İhlalin Kariyer.net’e tedarikçi olarak hizmet veren bir danışman 12 Ağustos 2020 tarihinde Kariyer.net’in bir çalışanına, adı geçen site üyeliği bulunan 50.000 kişiye ait olduğu iddia edilen bir dosyanın aynı gün internette bir siteye yüklendiği bilgisinin aktarılmasıyla tespit edildiği,İhlalden etkilenen verilerin, ‘e-mail adresi’, ‘kullanıcı şifresi’, ‘isim soyad’, ‘doğum tarihi’, ‘telefon numarası’, ‘profil fotoğrafı URL link bilgisi’, ‘yaşadığı il’, ‘yaşadığı ilçe’ bilgileri olduğu,İhlalden etkilene kişi sayısının 40.955, kayıt sayısının 53.149 olduğu,İlgili kişilerin veri ihlaliyle ilgili olarak [email protected] adresinden ve 0216 468 76 00 numarasından bilgi alabilecekleri ifade edilmiştir.Konuya ilişkin inceleme devam etmekle birlikte, Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 18.08.2020 tarih ve 2020/634 sayılı Kararı ile söz konusu veri ihlali bildiriminin Kurumun internet sayfasından ilan edilmesine karar verilmiştir.Kamuoyunu saygıyla duyurulur.”

Kariyer.net sitesinde üyeliği bulunan kişiler arasında yer alıyor iseniz sizler de yukarıda verilen iletişim bilgilerinden iletişime geçebilirsiniz. Verilerinize dair bilgi alabilir, verileri çalınan 50.000 kişi arasında olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz. Ayrıca bu sitede kullandığınız şifre ve e-mail adresiniz başka platformlarda da kullanılmışsa kontrol etmenizde faydalı olacaktır.

Konunun kamuoyu ile paylaşılmasının ardından birçok kullanıcı sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi. Konuyla ilgili tepkilerini #kariyernet etiketi ile paylaştılar. Şuan gündemde en çok tartışılan etiket oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!