featured

Kayseri Yağlaması İle Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifleri! Ve Enfes Bir Portakallı Revani Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ramazan menüsü hazırlamak için bugün Kayseri yöresine gidiyoruz. Kayseri yağlaması nedir? Kayseri yağlaması, Kayseri de en meşhur lezzetlerdendir. Bugün ne pişirsem diyenler için Kayseri yağlaması nasıl yapılır sorusunun cevabını sunacağız. Kayseri yağlaması yapımı ile birlikte lezzetli bir kıymalı tarhana çorbası tarifi vereceğiz. Her iki tarifimizin ardından Ramazan menüsü için bir tatlı hazırlayacağız ve portakallı revani tarifi sunacağız. Şimdi bu yemek tarifleri ile iftar vakti soframızı hazırlamak için kollarımızı sıvayalım ve mutfaklarımızda hazırlıklarımıza başlayalım.

9. Gün İftar Yemek Tarifleri

1- Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi

Kıymalı Tarhana Çorbası Malzemeleri

150 gram yağsız kıyma,4 yemek kaşığı tarhana,2 tatlı kaşığı kuru nane,1 yemek kaşığı tereyağı,1 yemek kaşığı sıvı yağ,1 yemek kaşığı salça,Tuz ve su.

Kıymalı Tarhana Çorbası Yapılışı

Kıymalı Tarhana çorbası için öncelikle çukur bir tencere içerisinde kıyma sıvı yağ ile birlikte kavrulur.Ardından salça eklenir ve salça biraz pişirilir.Tarhana 1 bardak suda ıslatılır ve biraz erimesi sağlanır.Kavrulan kıymanın üzerine ıslatılan tarhana ile birlikte yeterince su eklenir.Çorba karıştırılarak kaynatılır.Pişen çorba üzerine dökmek için bir tava içerisinde tereyağı ve nane sosu hazırlanır.Hazırlanan sos çorbanın üzerine dökülür.Servis edilmek üzere kıymalı tarhana çorbası kaselerine alınır.

2- Kayseri Yağlaması Nasıl Yapılır? Kayseri Yağlaması Tarifi

Kayseri Yağlaması Malzemeleri

600 gram un,1,5 su bardağı ılık süt,1,5 su bardağı ılık su,1 paket kuru veya yaş maya,1 yumurta,600 gram kıyma,2 adet kuru soğan,1,5 su bardağı domates konservesi,1 yemek kaşığı domates salçası,Tuz, karabiber.

Kayseri Yağlaması Yapılışı

Kayseri yağlaması için önce un, süt, su, maya, bir tutam tuz ve yumurta bir çukur kase içerisinde yoğurularak üzeri kapatılıp hamur dinlenmeye ve mayalanmaya bırakılır.Bir tencere içerisinde kıyma, bir tutam tuz ve soğan kavrulur.Kıyma pişince üzerine domates konservesi ile birlikte salça eklenir ve domates salçası rengini bırakana kadar pişirilir.Pişen kıymalı karışımın içerisine bir miktar karabiber ile arzuya göre pul biber eklenir ve kıymanın üzeri sıcak su ile kapanana kadar su ilave edilir.Kıyma su ile kısık ateşte pişirilir.Mayalanan hamurdan bezeler alınarak lahmacun ölçüsünde açılır ve yanmaz tavada ters düz edilerek pişirilir.Pişirilen hamurların her birinin üzerine bir kat kıyma bir kat şebit şeklinde kıymalı karışımdan sürülür.En son dörde kesilen Kayseri yağlaması hazırlanan sarımsaklı yoğurt ile ikram edilir.

3- Portakallı Revani Nasıl Yapılır? Portakallı Revani Tarifi

Portakallı Revani Malzemeleri

4 yumurta,1 su bardağı toz şeker,1 bardağından bir parmak az sıvı yağ,1 su bardağı yoğurt,1 çay bardağı süt,1 paket vanilya,1 portakal kabuğu rendesi,1 paket kabartma tozu,1, su bardağı irmik,2 su bardağı un.

Şerbeti için

3 su bardağı şeker,3 su bardağı su,Yarım limon suyu,Yarım portakal suyu.

Portakallı Revani Yapılışı

Portakallı Revani şerbeti için gerekli malzemeler bir tencere içerisinde şerbet kıvamına gelene kadar kaynatılır.Şeker ve yumurta bir çırpma kabı içerisinde konularak mikserle iyice çırpılır.Yağ, süt, yoğurt eklenir ve çırpma işlemine devam edilir.Vanilya, irmik, un ve kabartma tozu ilave edilerek revani hamuru çırpılır.Bir tepsi içerisinde 180 derecede alt üst fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.15-20 dakika soğutulan revani dilimlenir ve şerbeti dökülür.Şerbet içine çekinde son olarak Hindistan cevizi ile süslenir ve servis hazır hale gelir.Tatlı tabakları ile servis edilir.

Bugün ne pişirsem diyorduk belki bir çoğumuz ama yine üç lezzetli tarif ile günün iftar menüsü hazırladık. Sofralarımızda yerini alacak olan bu üç enfes tariften sonra sahur tarifleri vereceğiz.Afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!