Keratin Bakımı Faydaları Nelerdir | Keratin Bakımı Nasıl Yapılır? Evde Keratin Bakımı Yapılır mı?
Keratin Bakımı Faydaları Nelerdir | Keratin Bakımı Nasıl Yapılır? Evde Keratin Bakımı Yapılır mı?

Keratin Bakımı Faydaları Nelerdir | Keratin Bakımı Nasıl Yapılır? Evde Keratin Bakımı Yapılır mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Keratin bakımı faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazladır. Saçlar; görünümün en önemli parçalarından bir tanesi konumundadır. Saçların karışık, dolaşık ve kabarık olması kişilerin özgüveni düşüreceği gibi, sağlıklı bir görünüm sunabilmenizde mümkün olmayacaktır. Ancak saçlarınızın ışıl ışıl olması kendinizi daha çok beğenmenizi ve özgüveninizin artmasını sağlayabilecektir. Peki keratin bakımı nedir? Nasıl yapılır? İşte yanıtları…

Keratin Bakımı Nedir? Keratin Bakımı Faydaları Nelerdir?

Keratin Bakımı Nedir? Keratin Bakımı Faydaları Nelerdir?
Keratin Bakımı Nedir? Keratin Bakımı Faydaları Nelerdir?

Keratin bakımı faydaları öncesinde de keratinin ne olduğundan bahsetmekle konuya giriş yapabiliriz. Keratin insanların dişlerinde, tırnaklarında, saçlarında bulunan oldukça faydalı bir protein çeşididir. Yokluğunda diş, tırnak ve saç gibi vücut parçalarımız canlı ve kusursuz görünümünü yitirir. Daha fazla bilgi almak için keratin nedir yazımızı okuyabilirsiniz. Özellikle saçlarda keratin proteinin azalması saçların kabarmasına ve tiftik tiftik bir görünüm sunmasına neden olur. Peki keratin bakımı faydaları nelerdir? Saça keratin uygulandığında, şu değişimlerin yaşandığı görülebilecektir;

Saçlar canlılık kazanacaktır.Saçlar ışıltılı ve hacimli bir görünüme ulaşır.Saç beslenir ve nem dengesini kurabilir.Saç yapısı destekleneceği için elektriklenme sorunu ortadan kalkacaktır.Saç pürüzsüz bir görünüme ulaşır.Saç daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzar.Keratin bakımı uygulanan saç dalgalı ya da kıvırcık ise belirli bir süre kadar düz ve fönlü gibi kalabilecektir.

1- Brezilya Fönü ve Keratin Bakımı Aynı mı? Saça Keratin Nasıl Uygulanır?

Brezilya Fönü ve Keratin Bakımı Aynı mı? Saça Keratin Nasıl Uygulanır?

Brezilya fönü ve keratin bakımı aynı mı? Kuaförlerde kimi zaman keratin bakımı yerine Brezilya fönü şeklinde bir tabir kullanıldığını duyabilirsiniz. Ancak Brezilya fönünün tek amacı saçın düz görünüm sunabilmesidir. Keratin bakımı saça canlılık ve sağlık kazandırırken, saçlar aynı zamanda düz ve fönlü gibi görünüme kavuşur. Brezilya fönü ile keratin bakımı farklı iki işlemdir.

2- Kuaförde Keratin Bakımı Nasıl Yapılır? Kuaförde Saça Keratin Uygulaması Nasıl Yapılır?

Kuaförde Keratin Bakımı Nasıl Yapılır? Kuaförde Saça Keratin Uygulaması Nasıl Yapılır?
Kuaförde Keratin Bakımı Nasıl Yapılır? Kuaförde Saça Keratin Uygulaması Nasıl Yapılır?

Keratin bakımı faydaları nelerdir? Kuaförde keratin bakımı nasıl yapılır? Saça keratin uygulaması çoğunlukla kuaförlere gidilerek yaptırılabilir. Çünkü profesyonel ellerden hizmet alındığında alınan verim maksimum olacaktır. Kuaförde keratin işlemi için ilk olarak saçlarınız yıkanır ve durulanır. Saçın kirden tamamen arındırıldığından emin olunduğunda, saç düzleştirmeye başlanır. Bu düzleştirme işleminin mutlaka çok detaylı olması ve saçın tamamen dümdüz olması oldukça önemlidir.

Kuaförde Saça Keratin Uygulaması
Kuaförde Saça Keratin Uygulaması

Saçın tamamı düzleştirildikten sonra keratin bakımı faydaları için serum uygulanmaya başlanır. Keratinin saça dipten köke doğru uygulanması son derece önemlidir. Serum uygulandıktan sonra, saç detaylı bir şekilde taranarak serumun yedirildiğinden emin olunur. Tarama işlemi sonrasında bekleme süresine geçiş yapılır. Serum saçta tamamen kuruyana dek, kişinin işlemi bekletilecektir. İşlemi hızlandırmak için kuaförler çoğunlukla kurutma makinesi kullanmaktadır.

Keratin Bakımı Saçı Düzleştirir mi? Saç Ne Kadar Düz Kalır?
Keratin Bakımı Saçı Düzleştirir mi? Saç Ne Kadar Düz Kalır?

Kurutma işlemi sonrasında saç yeniden düzleştirici ile detaylı bir şekilde düzleştirilir. Kuaförde saça keratin uygulaması bu işlem sonucunda, sonlanmış olacaktır. Keratin bakımı faydaları açısından işlem bitiminde saçınızın 2 gün kadar yıkanmaması, terlenmemeye çalışılması ve saçın ıslatılmaması önerilmektedir.

3- Keratin Bakımı Saçı Düzleştirir mi? Saç Ne Kadar Düz Kalır?

Evde Keratin Bakımı Yapılır mı?

Keratin bakımı saçı düzleştirir mi? Brezilya fönü olarak adlandırılan bu bakım türü, saçın doğal bir şekilde düz kalmasını sağlayabilecektir. Saç kıvırcık ya da dalgalı kısacası ne olursa olsun, saç tamamen düz bir görünüme ulaşır. Saçı yalnızca yıkamak ve kurutmak fön çekmiş gibi bir görünüm elde etmek için yeterli olacaktır.

YouTube video
Evde Keratin Bakımı Yapılır mı?

Keratin bakımı faydaları arasında yer alan bu düz görünümün ne kadar süreceği de merak konusudur. Bakım sırasında kullanılan ürün içeriği ve miktarı, saçın düz kalma süresini etkileyen unsurlar arasındadır. Bu nedenle kuaförler belirli markaları, belirli miktarlarda uygulayarak aylık, 3 aylık ya da 6 aylık keratin bakımı güvencesi sunabilmektedir.

4- Evde Keratin Bakımı Yapılır mı? Evde Saça Keratin Nasıl Uygulanır?

Evde Keratin Bakımı Yapılır mı? Evde Saça Keratin Nasıl Uygulanır?
Evde Keratin Bakımı Yapılır mı? Evde Saça Keratin Nasıl Uygulanır?

Keratin bakımı faydaları nelerdir? Evde keratin bakımı yapılır mı? Bu sorular son zamanlarda en çok merak edilen konulardan biri haline geldi. Kuaföre gitmeye vakti olmayan pek çok kadın, saçlarının bakımlı ve güzel görünebilmesi için keratin bakımı uygulamak isteyebiliyor. Evde saça keratin uygulaması yapabilmek elbette ki mümkündür. Ancak bu aşamada dikkatli olmanız ve size yardımcı olacak birisi ile işlemi uygulamanız, alacağınız verimi arttıracaktır. Evde saça keratin uygulaması yapabilmek için öncelikle keratin bakımı seti temin etmeniz gerekecektir. Daha sonrasına ise şunlar yapılmalıdır;

Keratin bakımı faydaları nelerdir? Evde doğal keratin bakımı doğru uygulandığı takdirde, kuafördeki gibi sonuç alabilmenizi sağlayacaktır. Ancak kullanılan ürünün kalitesi, doğru teknikler kullanmak ve markanın belirttiği miktarda uygulamak alacağınız sonucu etkileyen kriterler arasındadır.

6- Keratin Bakımı Yaptıranlar Ne Diyor? Evde Keratin Bakımı Kadınlar Kulübü

Keratin Bakımı Yaptıranlar Ne Diyor? Evde Keratin Bakımı
Keratin Bakımı Yaptıranlar Ne Diyor? Evde Keratin Bakımı

Keratin bakımı yaptıranlar genellikle memnuniyet paylaşımlarında bulunmaktadır. Özellikle aşırı sıcak ve nemin bulunmadığı, çok deniz suyuna girilmediği takdirde keratin uzun vadede olumlu sonuçlar alınabilmesini sağlayan bir işlemdir. Evde keratin bakımı kadınlar kulübü sitesinde oldukça konuşulan bir konudur. Yorumları okuyarak konu ile ilgili fikir alabilirsiniz.

7- Keratin Bakımı Kaç Ayda Bir Yapılır? Keratin Bakımı Ne Sıklıkla Yapılmalı?

Keratin Bakımı Kaç Ayda Bir Yapılır? Keratin Bakımı Ne Sıklıkla Yapılmalı?
Keratin Bakımı Kaç Ayda Bir Yapılır? Keratin Bakımı Ne Sıklıkla Yapılmalı?

Keratin bakımı kaç ayda bir yapılır? Keratin bakımı kuaförde yaptırıldığı takdirde kuaför size aylık, 3 aylık ya da 6 aylık olmak üzere 3 farklı seçenek sunacaktır. İstediğiniz süre doğrultusunda belirli aralıklarla botox işlemi yapılarak, saçlarınızın düz ve fönlü görünümün korunabilmesi mümkün olur. Ancak evde yapılan keratin bakımının ne kadar süreceği konusunda net bir zaman verilebilmesi mümkün değildir. Kullandığınız keratin bakımı faydaları bakımından ürün kaliteliyse ortalama 3 ila 6 ay aralığında saçlarınız düz ve sağlıklı görünümünü koruyabilir.

8- Keratin Nasıl Yapılır? Keratin Bakımı Ne Kadar Sürer? Keratin Bakımı Zararları Neler?

Keratin Nasıl Yapılır? Keratin Bakımı Ne Kadar Sürer? Keratin Bakımı Zararları Neler?
Keratin Nasıl Yapılır? Keratin Bakımı Ne Kadar Sürer? Keratin Bakımı Zararları Neler?

Keratin bakımı ne kadar sürer? Keratin bakımı ortalama 2-4 saat aralığında süren bir işlemdir. Kuaförde uygulanmadığı takdirde bu süre 4-6 saate kadar da çıkabilir. Bazı durumlarda keratin bakımı zararları ile karşı karşıya kalınabilir. Bu durumlar ise şunlardır;

Saça sık aralıklarla uygulandığında saçı kurutma ve dökülmeyi tetikleme olasılığı bulunmaktadır.Keratin bakımı formaldehid içerdiği için bu etken madde bazı kişilerde alerjik durumlara sebebiyet verebilir.Saçlarını sık boyatan kişiler keratin bakımı sonrasında, belirli bir süre kuruluk problemi yaşayabilir.Yanlış uygulamalarda ekonomik açıdan büyük bir kayıp ortaya çıkabileceği gibi, istenmeyen durumlar ile karşı karşıya kalınabilmektedir.

9- Keratin Bakımından Sonra Saç Ne Zaman Yıkanmalı? Keratin Bakımından Sonra Saç Nasıl Yıkanır?

Keratin Bakımından Sonra Saç Ne Zaman Yıkanmalı? Keratin Bakımından Sonra Saç Nasıl Yıkanır?
Keratin Bakımından Sonra Saç Ne Zaman Yıkanmalı? Keratin Bakımından Sonra Saç Nasıl Yıkanır?

Keratin bakımı faydaları nelerdir? Keratin bakımından sonra saç nasıl yıkanır? Keratin bakımı sonrasında sacın yukarıda da belirtildiği gibi iki gün boyunca yıkanması önerilmez. Çünkü saçın keratini emmesi ve içerisine hapsedebilmesi için belirli bir zaman aralığına ihtiyaç duyulmaktadır. 2 günün sonunda kişiler saçlarını normal rutielleri doğrultusunda yıkayabileceklerdir.

Keratin Bakımı Ne Kadar Tutar?

Yıkama işlemi sonrasında saçın sağlıklı ve dümdüz görünebilmesi için kurutma ısısı yüksek bir makine ile kurutulması önerilmektedir. Standart kullandığımız makineler yüksek ısı altında kurutan makineler değildir. Bu nedenle keratin bakımı sonrasında, kuaförlerde kullanılan profesyonel saç kurutma makinelerinden temin etmeniz önerilebilir.

10- Keratin Bakımı Ne Kadar Tutar? Keratin Bakımı Fiyat Hesaplaması

Keratin Bakımı Fiyat Hesaplaması
Keratin Bakımı Fiyat Hesaplaması

Keratin bakımı faydaları kadar bu işlemin ne kadar tutacağı da oldukça merak ediliyor. Keratin bakımının ekonomik açıdan kadınlara bir yük olduğunu söyleyebilmek mümkün! Çünkü bu bakımın iyi yerlerde yapılması ve belirli aralıklarla tekrarlanması öneriliyor. Fiyat aralıkları ise şu şekilde;

A) Kuaförde Keratin Bakımı Kaç TL?

Kuaförde Keratin Bakımı Kaç TL?
Kuaförde Keratin Bakımı Kaç TL?

Kuaförde keratin bakımı kaç TL? Kuaförde keratin bakımının fiyatını kullanılan ürünün markası belirliyor. Uygun bir ürün kullanıldığı takdirde rakam 800-1200 TL’ye kadar inebilirken, tanınmış bir ürünün kullanılması ile rakam 2000-10000 TL aralığına dek ulaşabiliyor. Ancak bu noktada en iyi üründen alacağınız sonucun daha iyi olacağını belirtmekte fayda var.

B) Evde Keratin Bakımı Ne Kadara Gelir?

Evde Keratin Bakımı Ne Kadara Gelir?

Evde keratin bakımı fiyat içeriği ise kuaförlere göre oldukça uygun olacaktır. Tercih edeceğiniz malzeme içeriğine göre bu rakam ortalama 800 ila 1200 TL aralığında olacaktır.

11- Bonus: En İyi Keratin Bakım Ürünleri Nelerdir? 

En İyi Keratin Bakım Ürünleri Nelerdir? 
En İyi Keratin Bakım Ürünleri Nelerdir? 

Keratin bakımı faydaları konusunda kapsamlı bilgi verdikten sonra son olarak en iyi keratin bakımı ürünleri neler konusuna değinmek gerekiyor. Piyasada en çok kullanılan iki farklı ürünün bulunduğunu söyleyebiliriz. Yazımızda bizde bu iki markayı baz alarak, kapsamlı bir araştırma yaptık.

A) Bio Keratin Gold Nedir? Bio Keratin Bakımı Nasıl Yapılır?

Bio Keratin Gold Nedir? Bio Keratin Bakımı Nasıl Yapılır?
Bio Keratin Gold Nedir? Bio Keratin Bakımı Nasıl Yapılır?

Bio keratin gold keratin markası oldukça uygun fiyat içeriğine sahip olması nedeniyle, pek çok kadın tarafından tercih ediliyor. Ancak özellikle kuaförler bu üründen üst düzey verim alınmayacağını sürekli olarak vurguluyor. Set halinde olan ürünün içerisinde keratin bakımı konusunda ihtiyacınız olan her parçayı bulabilmek mümkün!

İçerisinde birde ürünü nasıl uygulayacağınıza, sonrasında ve öncesinde neler yapmanız gerektiği konusunda bilgilerin yer aldığı bir prospektüs yer alıyor. Bio keratin bakımı kullananlar aslında kısa vadede saçlarının düz ve canlı kaldığını kabul ediyor. Ancak kullananların büyük bir kısmı bu ürünün yalnızca 1 hafta 10 günlük bir etki sağladığını belirtiyor. Ayrıca Bio Keratin gold’un kimyasal içerikli ürünleri içerdiği de belirtilmekte.

B) Fitness Profesyonel Keratin Bakımı

Keratin bakımı faydaları bakımından tercih edilen bir diğer ürün Fitness markasına ait. Yıpranmış saçları onarmada oldukça etkili olan bu ürün kimyasal ürün içermemesi sebebiyle bir adım öne çıkıyor. Özellikle formaldehid içermediği için alerji riskinin bulunmadığını söyleyebilmek mümkün. Keratin ve Keratin botox olmak üzere iki farklı şekilde gönderilen bu üründe, botox belirli aralıklarla uygulanarak keratinin ömrünü uzatıyor. 

Ürün diğer ürünlerden farklı olarak hafif nemli saça uygulanıyor ve 10-15 dakika bekletildikten sonra durulanıyor. Durulama işlemi sonrasında saçı düzleştirmek gerekiyor. Fitness profesyonel keratin bakımı kullananlar ürünün uzun süre etkili olmadığını belirtse de, keratin bakımı faydaları bulunduğunu, saçları onardığını ve yumuşattığını hissettiklerini ifade ediyor.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!