Kesin Tutan Cinsiyet Tahmini Nasıl Yapılır? | Kesin Cinsiyet Tahmini Yöntemleri Nelerdir? | 2023 Hangi Cinsiyet Yılı?
Kesin Tutan Cinsiyet Tahmini Nasıl Yapılır? | Kesin Cinsiyet Tahmini Yöntemleri Nelerdir? | 2023 Hangi Cinsiyet Yılı?

Kesin Tutan Cinsiyet Tahmini Nasıl Yapılır? | Kesin Cinsiyet Tahmini Yöntemleri Nelerdir? | 2023 Hangi Cinsiyet Yılı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kesin tutan cinsiyet tahmini yöntemleri nelerdir? Kadınlar gebe olduğunu anladığından, bebeğinin cinsiyetinin ne olduğunu merak etmeye başlar. Anne ve baba adayları üzerinde heyecan uyandıran bu konu, öylesine merak edilir ki pek çok yöntem araştırılmaya başlanır.

Ülkemizde ve hatta dünyanın bazı ülkelerinde bebeğin cinsiyetinin ne olduğunun bilinmesi amacıyla pek çok yöntem uygulanır. Bu yöntemlerin doğruluğunun tıpta bir değeri olmasa da geleneksel yöntemler olarak ön plana çıkmaktadır.

Peki, yüzde yüz cinsiyet belirleme yöntemleri var mı? Kesin cinsiyet tahmini testi nasıl yapılır? Limon ile cinsiyet tahmini yapılabilir mi? İşte, detaylar…

Kesin Cinsiyet Tahmini | Kesin Tutan Cinsiyet Tahmini Neye Göre Yapılır?

Kesin Tutan Cinsiyet Tahmini Neye Göre Yapılır?

Kesin tutan cinsiyet tahmini ile yöntemlerin büyük bir kısmı çok eski yıllarda ortaya çıkmış, çoğu günümüze değin gelmeyi başarmıştır. Çok eski dönemlerde hastanelerde kesin cinsiyet tahmini yapabilmek adına gerekli olan ultrason bulunmamaktaydı. Buda çoğu gebenin gebelik süresince bebeğinin cinsiyetini bilememesine neden oluyordu.

İşte bu dönemde bazı kesin cinsiyet tahmini yöntemleri kullanılarak, bebeğin cinsiyetinin ne olduğu araştırılıyordu. Genellikle uydurmasyon şeklinde ortaya çıkan bu yöntemler, doğru çıkmaya başladıkça insanlar üzerinde güven oluşturdu. Böylece günümüzde de kullanılan yöntemler haline geldi.

1- Gebelikte Kesin Cinsiyet Tahmini Ne Zaman? Gebelik Cinsiyet Tahmini Kaçıncı Haftada Yapılıyor?

Gebelikte Kesin Cinsiyet Tahmini Ne Zaman? Gebelik Cinsiyet Tahmini Kaçıncı Haftada Yapılıyor?

Gebelikte kesin cinsiyet tahmini ortalama 11 ila 16 hafta aralıklarında yapılabilmektedir. Bazı bebeklerde bu süre 20 haftaya kadar uzayabilmektedir. Doktorlar tarafından ultrason ile belirlenen cinsiyet, bebeğin ultrasondaki anatomik görüntüsü ile anlaşılabilmektedir. Gebelik cinsiyet tahmini genel olarak 20. Hafta ve sonrasında detaylı ultrasonografiye girilmesi ile kesinlik kazanabilecektir.

2- 2023 Hangi Cinsiyet Yılı idi? 2024 Hangi Cinsiyet Senesi Olacak?

2023 Hangi Cinsiyet Yılı idi? 2024 Hangi Cinsiyet Senesi Olacak?

Her yıl bir cinsin diğer cinse üstünlük gösterdiği, elbette ki bilinen bir gerçektir. Örneğin yapılan araştırmalara göre 2023 yılının erkek yılı 2024 yılının ise kız yılı olduğu söylenmişti. Tabi bu varsayımının dışına çıkılması da söz konusu olabilecektir. 2025 yılı ile ilgili ise henüz bir varsayımda bulunulmamıştır.

A) En Çok Hangi Ayda Erkek Bebek Olur? Erkek Bebek Kesesi Ultrason ile Anlaşılır mı?

En Çok Hangi Ayda Erkek Bebek Olur? Erkek Bebek Kesesi Ultrason ile Anlaşılır mı?

Kesin cinsiyet tahmini söz konusu olduğunda erkek isteyen ebeveynlerin yaptığı araştırmalardan biri hangi aylarda erkek olabileceğidir. Tıpta en çok hangi aylarda erkek olur konusunda kesin bir yanıt verilemez.

Ancak yapılan bir araştırmaya göre adet bitiminden sonraki ilk 5 günde cinsel birliktelik yaşandığı takdirde, erkek olabileceği vurgulanmaktadır. Erkek bebek kesesi ultrason ile ayırt edilemez. Erkek ya da kız bebekte kesede farklılaşma görülebilen bir durum değildir. Kesin cinsiyet tahmini kapsamında erkek ve kızı ayıran tek farklı ultrason görüntüsü, cinsiyet unsuru olacaktır.

B) Erkek Bebeklerin Hareketi Nerede Hissedilir? Bebeğin Erkek Olduğunu Nasıl Anlarız?

Erkek Bebeklerin Hareketi Nerede Hissedilir? Bebeğin Erkek Olduğunu Nasıl Anlarız?

Kesin cinsiyet tahmini konusunda yapılan araştırmalara göre erkek ve kız bebeklerin hareketlerinin farklı şekilde olabileceği sonucuna ulaşılmıştır. Buna göre erkek bebeklerin hareketleri sağda hissedilirken, kız bebeklerin hareketleri solda hissediliyormuş.

Bebeğin erkek olduğunu nasıl anlarız konusunda ise geçmişten günümüze yenilen besinlere göre yorum yapılmaktadır. Özellikle kesin cinsiyet tahmini söz konusu olduğunda eskiler ekşi yenildiğinde kız, tatlı yenildiğinde ise erkek bebeğinin olacağını yorumunu yapmaktadır.

C) En Çok Hangi Aylarda Kız Bebekler Doğar? Kız Bebek Hareketleri Nerede Hissedilir?

En Çok Hangi Aylarda Kız Bebekler Doğar? Kız Bebek Hareketleri Nerede Hissedilir?

100 100 cinsiyet tahmini olarak ise kız bebeklere dair yorumlarda da bulunulmaktadır. Buna göre adetin bitiminden 5 ile 10 gün arasında ilişkiye girildiğinde bebeğin cinsiyetinin kız olduğu düşünülmektedir. Kız bebeğin hareketlerinin ise erkeğe oranla sağda hissedildiği belirtilmektedir. Ancak bu bilgilerin tıpta bir karşılığının bulunmadığını belirtmek gereklidir.

3- Garanti Cinsiyet Tahmini Nasıl Yapılır?  Doğal Yollarla Bebeğin Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Garanti Cinsiyet Tahmini Nasıl Yapılır?  Doğal Yollarla Bebeğin Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Kesin cinsiyet tahmini adı altında yapılan yöntemlerden biri yüzük ile yapılandır. Yüzük ile cinsiyet belirleme testinde anne yüzüğünü çıkarır ve uzun bir ip içerisine bağlar. Annenin karnından sarkıtılan bu yüzük ipin sağ-sol ya da ileri-geri hareket yapması erkek bebek olarak yorumlanır.

Eğer ki bu ip dairesel olarak şekilleniyorsa, bu durumda bebeğin kız olduğu düşünülecektir. Yapılan bu işlem kesin cinsiyet tahmini yöntemleri arasında görülse de tekrar belirtelim, tıpta bir karşılığı bulunmuyor.

4- Tesbih ile Kesin Cinsiyet Tahmini Yapılabilir mi?

Tesbih ile Kesin Cinsiyet Tahmini Yapılabilir mi?

Kesin cinsiyet tahmini yöntemlerinden bir diğeri ise tesbih ile yapılandır. Tesbih ile cinsiyet belirleme kısmında ilk olarak bir tesbih temin etmeniz gerekecektir.

Tesbih sallanıp bırakıldığında dairesel hareketler yapıyorsa, bebeğin kız olduğu düşünülür. Tesbih ileri geri yapıyorsa kesin cinsiyet tahmini olarak erkek olduğu düşünülmektedir. Bu yöntemi uygulayan ve olumlu geri bildirimde bulunan bir hayli kişinin bulunduğu da söylenebilecektir.

5- Evde Kesin Cinsiyet Tahmini Nasıl Yapılır? Evde Cinsiyet Belirleme Testi

Evde Kesin Cinsiyet Tahmini Nasıl Yapılır? Evde Cinsiyet Belirleme Testi

Evde kesin cinsiyet tahmini olarak kullanılan yöntemlerden biri kırmızı lahana testidir. Buna göre kırmızı lahana su içerisinde kaynatılır. Kaynatılan lahananın suyu süzülür ve bir kaba alınır. Sonra gebenin idrarından birkaç damla damlatılması istenir. Eğer karışım pembeye dönüyorsa bebeğin cinsiyeti kız, mora dönüyorsa erkek olarak yorumlanır.

Kesin Tutan Cinsiyet Tahmini Nasıl Yapılır? | Kesin Cinsiyet Tahmini Yöntemleri Nelerdir? | 2023 Hangi Cinsiyet Yılı?
Kesin Tutan Cinsiyet Tahmini Nasıl Yapılır? | Kesin Cinsiyet Tahmini Yöntemleri Nelerdir? | 2023 Hangi Cinsiyet Yılı?

Evde cinsiyet belirleme yöntemi olarak tercih edilen bu yöntem günümüzde binlerce kadın tarafından denenmektedir. Bazı gebe kadınların cildine ise sarımsak uygulanarak, kesin cinsiyet tahmini yapılmaya çalışılır. Cildin bir bölümüne sarımsak rendesi uygulanmalıdır. Cilde uygulanan sarımsağın ciltte kötü koku bırakması halinde erkek, bırakmaması halinde ise gebenin kız bebek sahibi olacağı düşünülmektedir.

6- Doğru Çıkan Cinsiyet Tahminleri | Göbekten Cinsiyet Tahmini Yapılabilir mi?

Doğru Çıkan Cinsiyet Tahminleri | Göbekten Cinsiyet Tahmini Yapılabilir mi?

Doğru çıkan cinsiyet tahminleri arasında gösterilebilecek karbonat testi, günümüzde pek çok kadın tarafından denenmiştir. Deneyenlerin büyük bir kısmı ise ilginç bir şekilde testi doğrulamaktadır. Kesin cinsiyet tahmini yapıldığı söylenen bu testte, 2-3 yemek kaşığı karbonat bir suyun içerisine eklenmelidir.

Daha sonra bu karışımın içerisine 2-3 damla idrar eklenmelidir. Bu karışımın yukarı doğru kabarcıklar çıkarması ve minik reaksiyonlar oluşturması bebeğin kız olarak yorumlanmasını sağlamaktadır. Göbekten cinsiyet tahmini ise kesin olmasa da genel olarak doğru sonuçlar alınmasını sağlamaktadır. Bu kesin cinsiyet tahmini kapsamında gebelerin göbeğinin yayvan ise kız, sivri ise erkek bebek olarak yorumlanmaktadır.

Yine göbek deliği üzerinden kesin cinsiyet tahmini yapılabilmektedir. Göbek deliğinden cinsiyet tahmini, göbek deliğinin nereye baktığına göre yorumlanmaktadır. Göbek deliği yukarı bakıyorsa erkek,  aşağı bakıyorsa kız bebek olacağı düşünülmektedir.

7- Kesin Tutan Cinsiyet Tahmini Yöntemi Nedir? Kesin Cinsiyet Tahmini Çin Takvimi ile Mümkün mü?

Kesin Tutan Cinsiyet Tahmini Yöntemi Nedir? Kesin Cinsiyet Tahmini Çin Takvimi ile Mümkün mü?

Kesin tutan cinsiyet tahmini yöntemlerinden bir tanesi ise Çin takvimidir. Bebek cinsiyet belirleme Çin takvimi bilgisine göre yapılmaktadır. Annenin doğum tarihinin baz alınarak yapıldığı, bu hesaplamada hamile kalınan aya göre kesin cinsiyet tahmini yapılabilecektir. Çin takvimi cinsiyet hesaplama için buraya göz atabilirsiniz.

Çocuğunun cinsiyetini tahmin etmek isteyenler için işte Çin Takvimi:

Not: Aylar hamile kaldığınız tarih ve hamile kaldığınız yaşın kesiştiği yer cinsiyeti veecektir.

8- Ağrılara Göre Cinsiyet Tahmini Nasıl Yapılıyor?

Ağrılara Göre Cinsiyet Tahmini Nasıl Yapılıyor?

Ağrılara göre cinsiyet tahmini nasıl yapılıyor? Rivayetlere göre kesin cinsiyet tahmini olarak ağrıların nerede olduğu da kullanılmaktadır. Buna göre ilk 3 ay kasık ağrısı yaşayan gebelerin kızları olacağı, bel ve sırt ağrısı yaşayanların ise erkek bebeği olacağı düşünülmektedir.

Yine başka bir kesin cinsiyet tahmini bilgisine göre ultrasonda bebeğin kalp atışı 140 ve üzeri ise erkek, 140 altı ise kız olarak düşünülmektedir. Gebe olabileceğinizi gösteren 7 hamilelik belirtisi için tıklayınız.

9- Son Adet Tarihine Göre Cinsiyet Tahmini Yapılabilir mi?

YouTube video
Son Adet Tarihine Göre Cinsiyet Tahmini Yapılabilir mi?

Son adet tarihine göre cinsiyet tahmini Çin takvimi ya da Rus takvimi üzerinden yapılabilmektedir. Çin takvimi hamile kalınan ayı ve annenin doğum yılının bilinmesi ile bakılmaktadır. Rus takvimi kesin cinsiyet tahmini için annenin ve babanın doğum tarihi ve son adet tarihinin paylaşılmasıyla bilinebilecektir. Rus takvimi cinsiyet belirleme için tıklayınız.

2
mutlu
Mutlu
4
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!