featured

Kilo Almak istiyorum Diyenler Ekran Başına! 10 Maddede Kilo Almak için Yapılması Gerekenler!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya üzerinde birçok insan kadın olsun erkek olsun zayıflamak için uğraşır. Ancak bazı insanlar vardır ki kilo almanın yollarını arar. Kilo vermek ne kadar zor ise kilo almak da bazı insanlar için bir o kadar zor olabilmektedir. Bazı insanların vücutları her ne kadar kilo almaya müsait olsa da bir türlü kilo alamaz. Peki kilo almak için ne yapmalıyız? Kilo almak yağlanmak anlamına mı gelir?

Kilo almak isteyen bir kişinin yapması gereken ilk şey sağlıklı kilo almaktır. Sağlıklı kilo almanın ana şartı ise düzenli şekilde gelişen kas yapısını oluşturmaktır. Kas yapmanın ilk şartı ise proteinli yiyeceklerden tüketmektir. Bunun yanında düzenli egzersiz de yapılmalıdır. Protein ihtiyacınızı ise et, tavuk, patates, fındık, fasulye, baklagiller gibi birçok yiyecekten karşılayabilirsiniz.

Sağlıklı Kilo Almak İster Misiniz?

Sağlıklı kilo almak için ilk kural düzenli kas yapısını oluşturmak ve vücudu yağlandırmadan kilo almayı sağlamaktır. Bunun için çeşitli yollar vardır. Ancak kilo vermenin zor olduğu kadar kilo almanın da kolay olmadığı unutulmamalı ve düzenli olarak diyet, egzersiz ve spordan vazgeçilmemelidir.

Peki, Kilo Almak İçin Neler Yapmalıyım

1 – Süt Tüketimine Dikkat

Gün içinde 1-2 kere soğuk süt, yumurta ve bal karıştırılarak içilmelidir. Süt yanında ceviz ve badem yemek de kilo almak için fayda sağlayacaktır. 

2 – Kuruyemiş Tüketmek

Ana öğünler dışında fındık, kuru üzüm, ceviz gibi kalorisi bol ürünlerden tüketilmelidir. Bu kuruyemişler hem yağlı hem de bol kalorili oldukları için kilo almaya fayda sağlar. 

3 – Su Tüketimi

Kilo verirken yemek öncesi ve sonrası su içilmemesi uygundur. Ancak kilo alma yöntemlerini uygularken yemek sonrası su içmek gerekir. Yemekten sonra su tüketmek, alınan besinlerin hemen yakılmasının önüne geçerek kilo almak için fayda sağlar. 

4 – Tatlı Tercihi

Kilo almak istiyorum diyen kişilerin tatlı seçerken bol kalorili tatlıları seçmeleri gereklidir. Bu noktada tatlı seçimlerinde sütlü tatlılar yerine şerbetli tatlılar tüketmek kilo almaya fayda sağlar. 

5 – Meyve Tercihi 

Kalorisi yüksek meyve kokteylleri tüketmek kilo almayı sağlayan besinler arasındadır. Gün içerisinde sık sık meyve tüketmek, sağlıklı kilo almak için ideal yöntemdir.

6 – Farklı Öğünlere Farklı Besin Seçimi 

Yeme programı aynı yiyeceklerden seçmeyerek farklı öğünlerden oluşturulmalıdır. Bu, iştahınızın daha da artmasına imkan tanıyacaktır.

7 – Sigara ve Alkolden Uzak Durulmalıdır

Yediğiniz yiyeceklerin tam tadını almak ve iştahınızın açılması için sigara ve alkol tüketilmemelidir.

8 – Porsiyon Seçimi

Tam doygunluğa ulaşmamak ve fazla kalori kazanmak için yiyecekler bol porsiyonlu olmalı ve hızlı şekilde tüketilmelidir. Hızlı hızlı yemek yemek çabuk doymuşluk hissini azaltır. Tokluk hissi geciktiğinde yemek yemek isteği artar. 

9 – Un ve Pilav 

Karbonhidrat açısından yüksek ürünler olan pilav, makarna türü yiyecekler bolca tüketilmelidir.

10 – Çay Tüketimine Dikkat

Kilo vermek kadar kilo almak da bazı insanlar için çok önemlidir. Tek dikkat edilmesi gereken sağlıklı şekilde vücudu yağlandırmadan kilo almaktır. Çay, kahve gibi içecek türleri kişinin iştahını kapatır. Bu yüzden bu tür içeceklerden kaçınılmalıdır.

Çay ve kahvesiz yapamayanlar ise kesinlikle şekerli içmeyi tercih etmelidir. Çünkü şeker, vücuda enerji verir ve şekeri depolayarak iştahınızı açar. Bu da vücudun kilo almasını sağlar. Egzersiz ve spor yapmak, kilo vermenize neden olur. Bu tür faaliyetleri yaparken çok fazla efor sarf edilmeyecek şekilde spor ve egzersiz yapılmalıdır. Egzersizleriniz düzenli ancak kısa süreli olmalıdır.

Aşırı yağlı yiyecekler, kilo aldırmaz aksine vücudun yağlanmasına neden olur. Kişinin tek amacı kilo alırken sağlıklı şekilde kilo almaktır. Egzersiz yapmayı ihmal etmediğiniz takdirde hem sağlıklı olacak hem de kilo alabileceksiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!