featured

Kilo Vermek Artık Çok Kolay! Sağlıklı Diyet Çeşitleri ile Yaza Formda Girin!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fazla kilolarımızdan kurtulmamızı sağlayacak diyet çeşitleri hayli fazladır. Fakat bunların hepsinin etkili ya da sağlıklı olduğunu söylemek mümkün değildir. Hem sağlığa zararlı olmayıp hem de kilo vermek için kullanılan faydalı diyetlerin sayısı bir hayli azdır. Bizler de sizler için en çok tercih edilen etkili diyetler ile ilgili bir liste hazırladık.

En İyi Diyet Çeşitleri Listesi

1 – İsveç diyeti

Yaklaşık 2 haftada 10 kilo vermenizi sağlayacak İsveç diyeti, aynı zamanda vermiş olduğunuz kiloların geri alınmasına da olanak sağlamamaktadır. Bu diyette uygulanması gereken çok keskin kurallar bulunmaktadır. Örneğin diyeti uygularken belirli bir miktarın üzerinde gazlı içecek ve kahve tüketiminde bulunmamanız gerekmektedir. Ayrıca diyeti uygulama süreniz kesinlikle 13 günü aşmamalıdır. Diyeti uygulamaya başladıktan sonra da 6 günden daha kısa bir süre içerisinde bırakmamanız tavsiye edilmektedir.

2 – Detoks Diyeti

Detoks diyeti uygulayanların vücutlarında hızlı bir şekilde yağ yakılmasını sağlamasının yanı sıra toksinlerden arındırıcı bir etki de göstermektedir. Bu diyeti uygularken yanında mutlaka spor da yapıyor olmanız gerekmektedir. Bu şekilde etkisi daha da artacaktır. Diyetin uygulanışı ise 3 ana öğün ve 3 ara öğün olmak üzere toplamda günde 6 öğünden oluşmaktadır. Günde toplam 6 adet orta boyuta sahip meyve tüketilmesi önerilmektedir. Bu şekilde günlük şeker ihtiyacımızı doğal yollar ile karşılamış oluruz.

3 – 3+3 Diyeti

3+3 diyeti, genellikle henüz yeni alınmış kilolardan kurtulmak ya da bölgesel kilo problemini halletmek amacı ile uygulanan diyet çeşitleri arasında yer almaktadır. Diyeti yaparken su, probiyotik ve yeşil çay tüketimine özen göstermek çok önemlidir. Ayrıca haftada 2 ya da 3 kez pilates yapmak da diyetin olmazsa olmazları arasında sıralanmaktadır.

Bu diyeti uygularken balık tüketimine de yoğunlaşmak tavsiye edilmektedir. Haftada 2 ya da 3 kez sofralarınızda balığa yer vermelisiniz. Bu diyetin en cazip yanı ise içerisinde haftada 1 gün kaçamak günü bulunduruyor olmasıdır.

4 – Lahana Diyeti

Hızla yağ yaktıran diyet arayışında olanlar genellikle lahana diyeti ile karşılaşmaktadır. Hızlı ve sağlıklı kilo vermek için  bu diyetin uygulanma süresi yalnızca 7 gündür. Tek besin kaynağına bağlı olan diyetler arasında yer aldığı için 7 gün uyguladıktan sonra kesinlikle ara vermeniz gerekmektedir. Aksi halde bazı sağlık problemleri ile karşılaşabilirsiniz. Ara verdikten sonra tekrar uygulamanız için en az 15 gün beklemeniz şarttır.

5 – 15 Günde 7 Kilo Verdiren Diyet

15 günde 7 kilo verdiren diyet de şok diyet çeşitleri arasında yer almaktadır. Diyeti genel olarak sindirim ve cilt problemleri ile karşı karşıya olanlar tercih etmektedir. Diyetin en önemli kuralları arasında tuz tüketimini olabildiğince azaltmak yer almaktadır.

 

Bu diyet programını uygulayarak daha fazla kilo kaybı yaşamak istiyorsanız 15 günden sonra bir süre ara verip tekrar uygulamaya başlayabilirsiniz. Diyetin kendine özgü bir programı bulunmaktadır. Bu programa ne kadar riayet ederseniz alacağınız verim de o kadar artış gösterecektir.

6 – Alkali Diyeti

YouTube video

Alkali diyeti, öncelikli olarak vücut PH değerini koruma amacı taşıyan diyet çeşitleri arasında yer almaktadır. Diyeti uygularken kahvaltı ve öğle yemeği öğünlerinde size tavsiye edilen ürünlerden dilediğiniz kadar yiyebiliyorsunuz. Çok fazla protein ağırlıklı besinler tüketmek vücutta birden ait oranının artmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle bu diyet uygulanarak alkali oranı dengelenmek istenmektedir.

Beslenme programı hazırlanırken besinlerin içerisinde bulunan asit oranı baz alınmaktadır. Özellikle taze sebze, meyve ve yumru köklerinin oluşturduğu bir beslenme programı hazırlanmaya gayret edilir. Bu süreçte protein içeren tüm besinlerden uzak durulur bunun yerine sebze tüketimine ağırlık verilir.

7 – GAPS Diyeti

GAPS diyeti uygulanırken asıl amaç bağırsak florasını koruma altına almak ve daha sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olmaktır. Diyetin temel besinleri arasında, kemik suyu, Hindistan cevizi yağı, ev yapımı turşu, ev yapımı yoğurt, avokado, balkabağı, taze sıkılmış havuç suyu yer almaktadır.

 

Diyet uygulanırken güne genellikle içerisinde limon bulunan su ya da taze sıkılmış havuç suyu tüketerek başlanmaktadır. Diyet içerisinde herhangi bir sebzenin suyunun tüketilmesi de tavsiye edilmektedir.

8 – Candida Diyeti

Candida diyeti, diyet çeşitleri arasında en katı diyetlerden biri olarak bilinmektedir. Bu diyet vücudumuzda bulunan candida mantarının neden olduğu etkileri daha hafif hale getirilmek amacı ile uygulanmaktadır. Diyeti uygularken kesinlikle alkol, şeker ve süt ürünlerinin birçoğunu hayatınızdan çıkarmanız gerekmektedir. Bu saydığımız besinler yerine daha az şekerli meyveler, glütensiz gıdalar ve nişastasız sebzelere ağırlık verilmesi tavsiye edilmektedir.

9 – Yumurta Diyeti

YouTube video

Yumurta diyeti genel olarak 7 ila 15 arasında kilo kaybı yaşamanıza yardımcı olmaktadır. Diyeti uygulayan kişinin eğer herhangi bir kronik rahatsızlığı bulunuyorsa tek başına uygulaması doğru değildir. Uygulamaya başlamadan önce mutlaka bir uzmana danışması şarttır.

 

Diyetin temel gıdası isminden de anlaşılacağı üzere yumurtadır. Diyeti uygularken 5 gün uyguladıktan sonra 2 gün ara vermek gerekmektedir. Daha sonra aynı programı 5’er gün şeklinde 2 kez daha tekrarlamak gerekmektedir.

10 – Patates Diyeti

Patates diyeti sıklıkla uygulanan şok diyet çeşitleri arasında yer almaktadır. Diğer tüm şok diyetlerde olduğu gibi kısa süre içerisinde kilo kaybı yaşanmasını hedeflemektedir. Günlük spor yapan insanların diyeti uygulaması tavsiye edilmemektedir. Bunun nedeni ise bu tarz diyetlerin kalori miktarı oldukça düşüktür.

Spor yapan kişiler ise gün içerisinde çok kalori kaybı yaşadıkları için bu diyetten alacakları kalori onlar için yeterli olmayacaktır. Bu tarz diyetler daha çok gün içerisinde çok fazla hareket etme imkanı bulamayan insanlar için hazırlanmış diyetlerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!