featured

Kimlik Kartı ile Para Çekme Dönemi Başlıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüsle mücadele döneminde yapılan devlet destekli yardımlar nedeniyle PTT şubelerinin aşırı yoğun hale gelmesini önlemek için kimlik kartı ile para çekme dönemi başlatıldı. İşte konu ile ilgili tüm detaylar…

Çipli Kimlik Kartları ile Para Çekme İşlemi Nasıl Yapılacak?

Çipli Kimlik kartlarının para çekme özellikleri aktif duruma getirildi. Bundan sonra İŞKUR ödemelerini, sosyal yardımları veya doğum yardımlarını güvenli şekilde banka ile uğraşmadan çekebilecekler. Vatandaşlar bu işlemlerini, PTT ATM’leri üzerinden yeni çipli kimlik kartları (Çipli) ile yapabilecekler.

PTT tarafından başlatılan bu yeni uygulama ile artık Türkiye’de ilk defa, para çekme işlemlerinde kimlik kartları kullanılabilecek. Bu kapsamda ödeme alınabilecek kalemler ise Sosyal Yardımlar, Doğum Yardımı ve İŞKUR ödemeleri olarak belirlendi. Artık bu ödemeler çipli TC Kimlik Kartları ile PTT ATM’leri üzerinden alınabilecek.

Kimlik Kartı ile Para Çekme İşlemi İçin Yapılan Açıklama

PTT AŞ tarafından gerçekleştirilen açıklama içeriğine göre,  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ’nca Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamındaki Destek Programına göre yapılacak sosyal yardımlar ile doğum yardımı ve İŞKUR ödemesi alacak vatandaşlar, PTT binalarına girmeksizin PTT ATM’leri üzerinden bu ödemelerini rahatlıkla çekebilecekler.

Türkiye’de bir ilk olacak bu uygulama ile, PTT hesabı olup olmadığına bakılmaksızın tüm vatandaşlar yalnızca çip bulunan TC Kimlik Kartları ve bu kartları alırken nüfus müdürlükleri tarafından kendilerine verilen şifreler ile PTT ATM’leri üzerinden kendileri adına yatırılan yardım ve İŞKUR ödemelerini alabilecekler. Ödeme tarihleri konusundaki bilgiler ise vatandaşların cep telefonlarına SMS ile gönderilecek.

Şifrelerini hatırlamayan ya da kaybeden vatandaşlar ise, ödemeleri PTT iş yerlerinden gerçekleştirme imkanına sahip bulunacaklar.

Ayrıca PTT AŞ, korona virüs ile mücadele kapsamında vatandaşlara daha güvenilir bir hizmet sunabilmek için, PTT iş yerleri önünde sosyal mesafe kurallarına göre düzenlemeler yaparken, ülke genelinde bulunan yaklaşık 4 bin PTT ATM’sini de düzenli bir şekilde dezenfekte ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!