featured

Kırmızı Ruj Nasıl Sürülür | Kırmızı Ruj Makyajınız Mutlu Sona Ulaşacak!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kırmızı ruj kullanarak yapılan makyajlar diğerlerinden daha zor bir hal alabiliyor. Oluşan zorlukların çeşitleri farklı yönlerle ele alınabilir. Fakat ideal tonları doğru tekniklerle sürdüğünüzde bütünde mükemmel görüntüler oluşturabilirsiniz.

Kırmızı Ruj Fakat Hangisi?

Kırmızı ruj kullanmadan önce beğenilerinizi gözden geçirin. Kendi içerisinde birçok çeşidi olduğu için dudaktaki yapışkanlık ve parlaklığa göre devam edebilirsiniz.

1. Mat Kırmızı Ruj

Yaygın eğilim olmakla beraber mat kırmızı rujlar bazı kadınların geri plandaki tercihi olabiliyor.  Ton ve matlık ayarlaması konusunda marka ürün değerlendirmesine ayrıca bakabilirsiniz.

2. Doğal Kırmızı Ruj

Kırmızı tonların baskınlığı geri plandaysa ve hafif belirsiz bir kırmızı ruj makyajı istiyorsanız ideal bir seçenek olabilir. Doğal kırmızı ruju göz makyajı ile bütün düşünmelisiniz.

3. Koyu Kırmızı Ruj

Göz makyajı hiç yapmadığınızda veya hafif şekilde gözler belirginlik kazandığında koyu kırmızı rujlara başvurabilirsiniz. Koyu tonlar diğer makyajlara göre daha zor bir hal alabilir.

4 Kadife Kırmızı Ruj

Ruj hissi kadifedeki yumuşaklıkla benzerse, hafif parlaklıkla beraber makyajınıza mükemmel görüntü kazandırabilir.

Giysiler Açısından Bir Değerlendirme

Kırmızı ruj giysilerle beraber nasıl kullanılmalı sorusu önemli bir detaydır. Rengin kendisi baskın olduğu için giysi ve makyaj bütünlüğünü yeniden değerlendirmeniz gerekebilir. Spor yaparken kırmızı ruj sürmek sizi rahatsız hissettirir. Fakat özel olarak giysilerinizi hazırladığınız bir davette keyifle kullanabilirsiniz. Sokakta günlük işlerinizi hallederken hafifletilmiş bir kırmızı ruj ideal olabilir.

Gelelim Tekniklere! Kırmızı Ruj Makyajı Öncesi Ne Yapmalı?

İnce dudaklarınız varsa beyaz kalemle hatları belirginleştirmekle işe başlayabilirsiniz. Beyaz kalemle dudak çerçevesini de belirlemeden önce fondöten, kapatıcı ile daha dolgun görüntü zemini hazırlamış olursunuz. Tabi bu işlemlerin de öncesinde cildinizi temiz ve açık gözeneklerle makyaj sürecine hazır etmelisiniz.

Kırmızı Ruj Dişe Bulaşmadan Sürme Teknikleri

Dudaklarınızdaki kırmızı ruj dişlerinize temas ettiğinde otomatik şekilde boyasını geçirecektir. Bunun olmaması için peçeteyle ve pudrayla üzerindeki kısımları kontrol edebilirsiniz.  

Kalem ruj kullanmayı deneyin.Rujun ana malzemesi dişlere bulaşabilir. Bulaşmayan özel bir ruj almak istemiyorsanız kalemle kırmızı ruj efekti verebilirsiniz. Hafif şekilde parlatıcı sürdüğünüzde dişlerinize bulaşmaz.Kırmızı ruj sürerken iç kısımlardan uzak tutmak faydalı olacaktır. Uç bölümlerle sınırlı kaldığınızda konforlu bir kullanım elde edilir.

Kırmızı Ruj Kombinleri Neler?

Makyajı oluşturan en önemli bölümlerden biri dudak kısmı olduğu için çok sayıda renk kombin imkanınız olacaktır. Kırmızı ruj önerileri incelemenizi de yaptığınızda ton belirleyin ve yüzünüzün kalan kısmını inceleyin. Kendinizi nasıl daha iyi görmek ve hissetmek istiyorsunuz bu doğrultuda davranın.

Koyu renkli far kullandığınızda, günün hangi saatinde kırmızı ruj sürecekseniz belirleyici olabilir. Özel davetler için bu iyi bir alternatif olacaktır.Açık renkte göz farı ve belirgin kırmızı rujlar hoş bir kombin görüntüsü oluşturacaktır. Ton ayarlamasını iyi yapmanız önemle vurgulanır.Klasik giyim ve kırmızı rujlar çok yaygın birliktelik olarak düşünülüyor.  Sokak stiline de bunu derece ayarlaması yaparak yansıtabilirsiniz.

Takılar ve Ruj Kombinleri

Takılarınız kırmızı rujlu makyaj ile bütünlük sağlamalıdır. Örneğin kırmızı ruja ek kırmızı büyük küpeler yerine sade metalik olanları seçebilirsiniz. Baskın ve dengeleme işlemlerine dikkat etmelisiniz. Her iki kısım da baskın olduğu anda gözü yoran bir oluşum meydana gelecektir. Kırmızı rujla inci küpeler, küçük halkalar, taşlı küçük küpeler kullanılabilir.

Saç Modelleri ve Kırmızı Ruj Kullanımı

Yüzünüz görünür haldeyken kırmızı ruj tonları kullanmalısınız. Saçlarınız toplu, yarım toplu, dalgalı, fönlü, vs. olabilir.  Keskin hatlarla bir sınırlama olmamakla beraber önemli olan saç modellerinizin makyajı geri plana atmamasıdır.  Bu açıdan saç süslemeleriniz de aksesuar kapsamında önem kazanıyor.

Metalik Kırmızı Ruj  

Son dönemlerde metalik makyaj ürünleri daha da popüler hale gelmeye başladı. Kırmızı rujda da bu etkiyi değerlendirebilirsiniz. Parlaklık ve hafif gümüş renk etkilerini bu kullanımda hissedeceksiniz. Giysinizde de metalik özellikler varsa bütünsel açıdan kullanım avantajlarını değerlendirmiş olursunuz.

Kırmızı Ruj ile Sürülmemesi Gereken Renkler

Kırmızı rujla makyaj yaparken sürülmemesi gereken bazı renkler var. Örneğin göz farınız turuncu, mavi, yeşil, kırmızı, sarı olmaması önerilir.  Krem açık renkler, siyah, kahve, gölgeli gri kullanımı renkle bütünlük açısından avantajlı görüntü verir.  Hiç far sürmeden de kırmızı ruj kullanabilirsiniz.  Eyeliner öncesi göz çevrenizi belirginleştirmek faydalı olur.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!