featured

Kirpik Dökülmesi Neden Olur? Çaresi Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sizin de zaman zaman kirpikleriniz dökülüyor mu? Bu durum sizi çok mu rahatsız ediyor? O halde doğru yerdesiniz! İşte, kirpik dökülmesi hakkında her şey!

Kirpik Dökülmesi

Kirpik, gözlerimizi dış etkenlerden gelecek olan zararlara karşı (toz, böcek vs.) korumak amacıyla gözlerimizin üzerinde yer alan tüylerdir. Kirpik, her ne kadar tüy olarak geçse de gür ve güzel kirpikler herkesin hayalidir. Kirpik dökülmesi çoğu insanın yaşadığı bir sorundur ve çözümleri vardır. Önemli olan kirpik dökülmesinin nedenlerini bilmenizdir. Örneğin çok makyaj yapmaktan ya da gözlerinizi çok kaşımanızdan kirpikleriniz dökülebileceği gibi, tiroit bezinin aşırı ya da az çalışmasından da dökülebilirler.

Kirpikler de vücudumuz da bulunan diğer tüyler gibi kıl kökü bulunmaz. Bu da haliyle dökülmesinde sorun yaratır çünkü bazen dökülen kirpiklerin yerine yenileri çıkmayabilir. Bu da kirpik bakımı konusunda dikkatli olmanızı gerektirir.

Kirpik Dökülmesi Neden Olur?

Daha önce de belirttiğimiz gibi, kirpik dökülmesi birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Tüm bunlarla beraber, kirpik dökülmesi neden olur, sorunuzun cevabı genel olarak şu şekildedir;

Hormon bozukluklarıKanser hastalığından ötürü kemoterapi almakFazla makyajGözler de sık sık çıkan arpacıkMakyajla uyumakGözleri sürekli ve bastırarak kaşımakYoğun stres altında kalmakYetersiz B12 vitaminine sahip olmakİç salgı bezlerinde dengesizlikTiroite bağlı rahatsızlıklar

Şeklinde sıralanabilir.

Kirpik Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Kirpik dökülmesine ne iyi gelir, sorusu bu sorunu yaşayan kişiler tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Kirpik dökülmesi sorununuza medikal ürünler kullanabileceğiniz gibi, doğal ürünlerle de kirpiklerinizin dökülmesini önleyebilir ve kirpiklerinizi daha gür bir hale getirebilirsiniz. İşte, kirpiklerinize bakım yapacak en güzel tarifler!

1. Vazelin Mucizesi

Malzemeler

1 ÇK vazelin ( paraben içermeyen, mümkünse bebek vazelini)Bir TK. Soğuk sıkım badem yağıBir TK. Lanolin yağı (güvendiğiniz bir aktardan almanız önerilir)3 tane cevizin içi3 tane fındık

Yapılışı

Ceviz ve fındıkları un haline gelene kadar robottan çekin.Kalan malzemeleri uygun bir kapta karıştırınCeviz ve fındığı da ekleyinTüm malzemeleri benmari (sıcak su olan bir kaba, başka bir kabı yerleştirerek ısıtma yöntemi) usulü ısıtın.Kulak temizleme çubuğu ile kirpik diplerinize uygulayın (dilerseniz kaşlarınıza da uygulayabilirsiniz)

Bu karışımı düzenli yaptığınız taktir de hem kirpik dökülmesi duracak hem de kirpikleriniz gürleşecek

2. Gür Kirpikler İçin Siyah Çay

Malzemeler

Sabah demlenmiş, akşama kadar kalmış siyah çay

Yapılışı

En basit fakat en etkili tariflerden biri kesinlikle siyah çay maskesi! Sabah kahvaltı için demlediğiniz çaydan yarım çay bardağı ayırın. Akşam yatmadan önce kalmış çayı ılık hale getirerek pamuk yardımı ile gözlerinize uygulayın. Her gün yaptığınız taktirde kirpiklerinizin inanılmaz derece de uzadığını ve gürleştiğini göreceksiniz!

3. Yeni Kirpikler İçin E vitamini

Malzemeler

E vitamini kapsülü1 YK. Zeytinyağı

Yapılışı

Her iki malzemeyi birbirine karıştırın.Uyumadan önce kirpik diplerinize uygulayın.

Bu tarif kirpiklerinizi coşturarak gürleşmesini sağlarken aynı zamanda yeni kirpik oluşumunu da hızlandıracak .

Mevsimsel Kirpik Dökülmesi

Mevsimsel kirpik dökülmesi yaşamanız da mümkündür. Kirpiklerimiz de aynı saçlarımız gibi mevsim değişikliğine ve hava koşullarına bağlı olarak dökülebilir. Böyle durumlar da kirpik bakımınıza devam etmeli, potansiyel kirpik kaybını en aza indirmelisiniz.

 Arpacık kirpik dökülmesi için tek başına bile bir neden olabilir. Böyle bir durumda kirpiklerinizin dökülmesinden önce arpacık için doktora gitmeniz gerekir. Kirpik dökülmesi ne iyi gelir sizler için paylaştık. Dökülen kirpik geri çıkarmı, sorusu sıkça sorulmaktadır. Normal şartlarda dökülen kirpiklerimiz yerine yenisi çıkar ancak bunu bakımlar ile desteklemek önemlidir. Kirpik dokulmesi Kadınlar Kulübü forumunda da kendine oldukça yer bulan bir konudur çünkü her kadın gür kirpiklere sahip olmak ister. Siz de bu foruma girerek kirpik dökülmesi yaşayan kadınların tecrübelerinden faydalanabilirsiniz.

Kirpik neden dökülür, sorusunun cevabını sizler için araştırdık. Kirpiklerin dökülmesine neden olan etkenleri yaptığınızı fark ettiyseniz, bunları yapmayı bırakmanız gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!