featured

Kışlık Yeşil Fasulye Konservesi Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tam mevsimindeyiz, henüz yeşil fasulyeler tezgahlardan kalkmadı. Annelerimizin pek çoğu kış aylarında marketlerden hazırlanmış yeşil fasulye konservesi almamak ve ne pişirsem diye fazla düşünmemek için bu sıralar kolları sıvadılar ve pek çok mutfakta konserveler hazırlanmaya başlandı.

Yeşil fasulye ile hiç bu şekilde konserve hazırladınız mı bilemiyoruz fakat kışın kavanozun kapağı açıp zeytinyağlı istediğinizde tencereye sadece biraz su, tuz ve şeker katıp, etli istediğinizde ise et, salça, tuz ve su ekleyerek hemen pişirebileceksiniz. Şimdi bu pratik ve kolay konservenin yapımını anlatalım.

Yeşil Fasulye Konservesi Yapılışı

Malzemeler:

3 kg yeşil fasulye,3 veya 4 adet iri boy kuru soğan,8 adet büyük olgun domates,½ su bardağı sıvı yağ,7 diş iri sarımsak.

Bu malzemeler ile takriben 5 veya 6 adet orta boy kavanoz konserve oluyor.

Yeşil Fasulye Konservesi Tarifi:

Yeşil fasulye konservesi yapımı için öncelikle yeşil fasulyelerin her bir tanesinin her iki baş kısımlarını kopartalım ve kenarlarında kılçıkları varsa ayıklayalım.

Sonra isteğimize göre zeytinyağlı hazırlıyorsak bıçak yardımıyla verev şekilde doğrayalım, etli hazırlıyorsak da el yardımıyla fasulyeleri bölelim ve bol suda yıkayalım.

Malzemeler küp küp doğranır.

Yıkanmış domateslerin kabuklarını arka kısımlarına artı şekilde çizik atarak kaynar suda birkaç dakika bekletip soyalım ve küp küp doğrayalım. Soğanlarında kabuklarını soyduktan sonra ince ince kıyalım. Sarımsakları tane halinde kullanacağız fakat isteyenler iri şekilde kesebilirler.

Pişirme aşaması

Önce soğanları ve sarımsakları yarım su bardağı sıvı yağ da pembeleşmeden kavuralım. Üzerine domatesleri ekleyerek domatesler iyice suyunu salana kadar pişirelim. Yeşil fasulyeleri de bu karışıma ilave ederek fasulyeler renk değiştirene kadar kavuralım.

Bu konservenin yapımında hiçbir şekilde tuz veya şeker kullanmıyoruz. Bu işlemler bittikten sonra domatesin suyu konserve için az ise bir miktar tencereye su ekleyebiliriz ve biraz daha kavurabiliriz.

Yeşil Fasulye Konservesi Yapımında En Önemli Detay…

Kavanozlara doldurma

Konserve yapımında önemli detaylardan birisi yeni kavanoz kapaklarının kullanılması ve diğeri ise kapakların bir tencerede kaynar suda kaynatılmasıdır. Bu nedenle öncelikle yeni kapakları kaynar suda kaynatalım ve temiz olan kavanozlara kavurduğumuz fasulyelerden sıcak iken dolduralım ve sıkı bir şekilde kapaklarını kapatarak kavanozları ters çevirelim.

Bir gün boyunca ters şekilde kalan kavanozlarda eğer ki sızma olursa sızma yapan kavanozun içini bir tencereye boşaltalım ve ısıtıp tekrar aynı şekilde kavanozları kapatalım. Kışlık yeşil fasulye konservesi bu kadar kolay bir şekilde hazır. Afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!