featured

Köftesiyle Meşhur Tekirdağ’da Tatmanız Gereken Lezzetler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’un arka bahçesi diyerek nitelendirilen Tekirdağ eşsiz doğal güzellikleri ile her yıl yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapmaktadır. Trakya mutfağının ünü ülkemizde her bölgede bilinmektedir. Tekirdağ’da keşfede bileceğiniz birçok tarihi yapı, müze, içinize huzur serpen doğal güzellikle ve tertemiz plajlar keşfedilmek üzere sizleri bekliyor.

Tatil planlarınızda rotanıza ekleyebileceğiniz bu trakya neşesini her köşesinde hissedebileceğiniz şehirde müthiş anılar biriktirebilirsiniz. Bölgenin vazgeçilmez lezzeti Tekirdağ köftesi tatmadan tatilinizi bitirmemelisiniz.

Tekirdağ mutfağından gülbarak böreği, elbasan tava, erik aşı ve yoğurtlu borani ile tatil sofralarınızı şekillendirebilirsiniz. Tatilinizi dolu dolu lezzetler ile geçirerek bu bölgenin mutfak kültürünün tadına doyasıya varabilirsiniz. Neredekal.com ile Trakya tatiliniz planlayabilirsiniz.

Tekirdağ’da Nereye Gidilir?

Şirin bir kasaba olan Şarköyün mavi bayraklı serin suları ile yazın kavruk sıcağını hafiflete bilirsiniz. Tarih severler için harika bir seçim olacak olan Tekirdağ’da bulunan Tekirdağ arkeoloji ve etnografya müzesi, Namık Kemal’in eşyalarının sergilendiği Namık Kemal evi müzesi, Çorlu kalesi ve 2. French Rakoczi isimli Macar prensinin yaşadığı ev olan Rakoczi müzesi rotanız için önemli duraklar olacaktır.

Uçmakderede yamaç paraşütü yaparak Tekirdağın tüm yeşillerini kuşbakışı izleyebilirsiniz. Üzüm yetiştiriciliğinde de oldukça popüler olan bu bölgeyi ziyaret ederek tatilinize bir yudum huzur ekleyebilirsiniz. 60 km uzunluğu olan sahili ile Türkiye’nin en uzun sahilleri listesine kendini ekleten bu kentte yaz tatili tüm yıl içerisinde biriken stresinizi alacaktır. Tekirdağ otelleri ile tatilinizi konforlu hizmetler ile süsleyebilirsiniz.

Tekirdağ’da Konaklama Seçenekleri

Turizm alanında gelişim gösteren bir diğer bölge ise Tekirdağdır. Yerli ve yabancı turistlere hizmet sağlayan işletmeler büyüklü küçüklü her kesimden turiste hizmet sağlamaktadır. Tekirdağ butik oteller ile nam salmış olsada 5 yıldızlı oteller, apart ve kamp alanları sunduğu hizmetler arasında yer alır. Neredekal.com sitesinden Trakya tatil paketlerini inceleyebilirsiniz.

itenin kolay kullanımlı arayüzü sayesinde saniyeler içerisinde Tekirdağ otellerinin özellik ve fiyatlarına rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Trakya neşesini doyasıya tatilinize ekleyebileceğiniz bölge halkı sayesinde huzurlu ve eğlenceli anılar biriktirmeye hazır mısınız?

Denizin mavisi ile Dağların yeşilini bir arada bulabileceğiniz bu cennet şehir sizler için harika bir tatil seçeneğidir. Sıcacık sohbetleri ve güler yüzleri ile tanınan Tekirdağ halkı tatiliniz boyunca sizleri mutlu etmek için canla başla çalışmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!