featured

Kolay Günlük Makyaj Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Makyaj yapmak, kadınların kendini bakımlı hissetmesini sağlayan bir durumdur. Makyaj yapmaya yeni başlayanlar için bugün sizlere kolay günlük makyaj yapma tekniklerinden bahsetmek istiyoruz. Kolay Günlük Makyaj Nasıl Yapılır? Diye merak ediyorsanız eğer sizlere bilgi vermek istiyoruz.

Makyaj yapmak her ne kadar insanlara kolay gibi gelse de aslında ince detayları olan bir iştir. Bazen acele acele makyaj yaptığınız takdirde yüzünüzde fondötenin kötü durduğunu, düzgün eyeliner sürmediğinizi fark edebilirsiniz. Eğer siz de bu tarz durumlarla karşı karşıya kalmamak, kusursuz görünüme sahip olmak ve kolay günlük makyaj yapabilmek için aşağıda sizler için hazırladığımız maddeleri dikkate alarak günlük makyajınızı tamamlayabilirsiniz. 

Kolay Günlük Makyaj Yapımı  

Günlük Makyaj yapmak çok kolay. Sabah uyandığınızda acil işiniz varsa ve evden çıkmanız gerekiyorsa makyaj yapmaya vaktiniz kalmayabilir. Kolay Günlük Makyaj Yapımı konusunda sizlere vereceğimiz önerileri dikkate alarak sizde kusursuz bir görünüme sahip olabilirsiniz. Girdiğiniz her ortamda makyajınızla dikkat çekmek için işte, günlük makyaj yapılışı… 

Yüzünüzü Nemlendirmeyi Unutmayın 

Makyaj yapmaya başlamadan önce her zaman yapmanız gereken ilk şey yüzünüzü nemlendirmek olmalıdır. Yüzünüzü nemlendirmediğiniz takdirde sürdüğünüz fondöten yüzünüzde parça parça kalabilir ve yüzünüzün görünümünü kötü hale getirebilir. Yüzünüze krem sürerek nemlendirebilir ya da cilt temizleme toniği uygulayabilirsiniz.  Bu işlemlerden sonra cildinize uygun olan fondöteni kullanabilirsiniz.

Cildinize Uygun Fondöten Kullanın 

Her cilde uygulanan fondöten elbette farklılık gösterecektir. Esmer tenlilerin kullandığı fondöten ayrı, beyaz tenlilerin kullandığı fondöten ayrı, buğday tenlilerin kullandığı fondöten ayrıdır. Her cilt tipine her fondöten uyum sağlamayacaktır. Fondöteni cildinize sürerken hafif hafif masajlar yaparak sürmeniz daha kusursuz bir görünüme sahip olmanızı sağlayacaktır. Eğer yüzünüzde cilt lekeleri var ise fondöteninizi koyu tonlarda seçmeniz daha doğru olacaktır. T bölgesi adını verdiğimiz alın, burun ve çene bölgenizde eğer yağlanmalar varsa, daha hafif fondöten uygulamanız daha doğru olacaktır. 

Göz Altı Morluklarınızı Kapatın

Eğer, göz altı morluklarınız var ise uygun olan kapatıcıyı kullanmanız gerekiyor. Göz altı morluklarınızı kapatmadığınız takdirde göz makyajınız kötü bir görünüme sahip olmanıza olanak sağlayabilir. Kullanacağınız kapatıcıyı yalnızca göz altınıza değil, cildinizde olan lekelerin üzerine de uygulayabilirsiniz. Bu şekilde cildiniz daha kusursuz hale gelecektir. 

Günlük Makyaj da Göz Makyajı Önem Arz Eder! 

Göz makyajı yaparken öncelikle göz üzerinize tunik uygulayarak ekstra nemlendirebilirsiniz. Göz altlarınızdaki morlukları zaten kapatıcıyla yok ettiniz. Sıra geldi göz makyajına. Gözünüzün üzerine süreceğiniz far rengini elbisenize göre sürdüğünüz takdirde daha dikkat çekici bir göz makyajına sahip olursunuz. 

Far uygulamasından sonra da kuyruklu bir eyeliner sürdüğünüz takdirde göz makyajınızı renklendirmiş olursunuz. Son olarak uygulayacağınız maskara uygulamasıyla beraber kirpiklerinize hacim kazandıracak ve göz makyajınızı tamamlamış olacaksınız. 

Eyeliner Yerine Göz Kalemi Sürebilirsiniz! 

Eyeliner sürmek ben dahil bazı kişiler için işkence haline gelebilir. Eğer siz de eyeliner sürmekte zorlanıyorsanız benim gibi göz kalemi kullanabilirsiniz. Kalemin ucunu sürekli sivri tutarak eyeliner şeklinde kullanabilir ve kusursuz bir göz makyajına sahip olabilirsiniz. 

Allık Kullanmayı İhmal Etmeyin! 

Elmacık kemiklerinizi belirgin hale getirmek, gülüşünüzü netleştirmek için günlük makyaj yaparken allık kullanmayı ihmal etmeyin. Allık sürerken şakaklara doğru değil de kulak hizasına doğru allık sürmeniz daha doğru olacaktır. Bu şekilde allık kullandığınız takdirde eğer yüzünüz zayıf ise daha oval gözükecektir. Eğer yuvarlak yüze sahipseniz allığı şakaklara doğru sürmeniz, yüzünüzün daha zayıf görünmesine olanak sağlayacaktır. 

Ruj Sürmeden Dudaklarınızı Nemlendirin

Ruj sürmeden önce dudaklarınızı nemlendirmeyi kendinize alışkanlık haline getirin. Eğer ruj sürmeden dudaklarınızı nemlendirmezseniz, rujunuz kesik kesik duracak, dudaklarınız kötü görünüme sahip olacaktır. Doğru ruj rengini de seçtiğiniz takdirde günlük makyajınızı tamamlamış olacaksınız. 

Makyaj Sabitleyiciyi Unutmayın! 

Makyajınızın gün içerisinde akmamasını sağlamak ve kalıcılığını koruması için mutlaka makyaj sabitleyici kullanmanız gerekiyor. Makyaj sabitleyiciler markasına göre farklılık gösterse de genellikle sprey şeklinde olup, makyajınızın gün içerisinde kalıcı olmasını sağlıyor. 

Günlük Makyaj yapmak işte bu kadar kolay. Sizde belirttiğimiz adımları dikkate alarak etkili ve çekici bir makyaja sahip olabilirsiniz. Gün içerisinde girdiğiniz her ortamda dikkati çekmek, makyajınızla herkesin ilgisini çekmek işte bu kadar basit. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!