featured

Komplo Teorilerinin Baş Kahramanı HAARP Projesi Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri tarafından oluşturulan ve Alaska’da yer alan gizli bir üste bulunan HAARP Projesi, gelmiş geçmiş en gizemli silahlardan biri olarak kabul ediliyor. İşte Haarp projesi ve detayları!

Projenin içeriğinde yer alan tam 180 adet enerji anteni aynı anda çalıştığında bir atom bombasından daha büyük bir etkiye sahip olabiliyor. Şu zamana kadar pek çok komplo teorisine konu olmuş olan bu gizemli silahın nerede ve ne zaman kullanılacağı da büyük bir sır. Projenin etkileri ve kullanım alanları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

HAARP PROJESİ NEDİR VE NE İŞE YARAR?

HAARP Projesi, “High Frequency Active Auroral Research Program” açılımına sahip bir askeri projedir. Amacı yüksek frekansta oldukça yüksek enerji salınımını sağlamak olan projenin iyonosferin ısıtılması ile ilgili uygulamaları mevcuttur. İyonosfere etki edebilen bu gizemli silahın deprem ya da diğer doğal afetleri yaratabildiği de bu noktada ortaya atılmıştır.

önceden anlayabilme, denizaltı saldırılarına karşı uyarılarda bulunabilme ve toprak altındaki titreşimleri algılayabilme özelliğine sahipler. Bunun yanı sıra güçlü antenler atmosferin bazı hareketlerine de müdahale edebiliyorlar.

Bazı jeofizikçilere göre ise proje pek çok doğal afete ve atmosferin ya da iyonosferin faaliyetlerine müdahale ederek çeşitli istenmeyen durumlara yol açabiliyor. Öyle ki antenlerin her birinin yaklaşık 1 saat durmadan çalıştırılması ortaya atom bombasından daha yüksek bir enerjinin çıkmasına yol açabiliyor.

HAARP PROJESİ VE NİKOLA TESLA ARASINDAKİ BAĞ

Sırp asıllı Amerikalı bilim insanı olan Nikola Tesla, projenin temellerini atan çalışmayı başlangıç seviyesinde oluşturmuştu. Ünlü bilim insanı kendi deneylerinde atmosfere düşük manyetik dalgalar gönderdi ve bu dalgaların atmosfer üzerindeki etkilerini gözlemledi. Bu deneyin sonucunda Tesla, yaklaşık 5 şiddetinde bir deprem elde etmeyi başarabilmişti. Fakat bu deneyin açığa çıkması sonucunda ünlü bilim insanının çalışmasını ilerletmesine izin verilmedi ve deney notlarına el konuldu.

İşte HAARP Projesi de ünlü bilim insanının yarım kalmış ilk adımlarından yola çıkarak oluşturulmaya çalışıldı ve görünen o ki bu konuda başarı sağlandı. İleride Tesla Etkisi olarak anılacak olan çalışma, dünyanın elektromanyetik sinyaller göndererek yine dünyada sürekli dalgalar oluşturulmasının sağlanması olarak anlatılmıştır.

HAARP PROJESİ’NİN ETKİLERİ NELERDİR?

HAARP Projesi ile dünya üzerinde pek çok şey meydana getirilebilir. Bunların başında maden yataklarını keşfetme, iklim değişiklikleri yaratabilme, deprem oluşturabilme, okyanus dalgalarını kontrol edebilme, nükleer patlama yaratabilme, ozon tabakasının kontrol edilebilmesi gelmektedir.

Herhangi bir kriz ya da savaş anında projenin kullanılması çeşitli sorunlara yol açabileceğinden pek çok ülke tarafından projenin durdurulması talep edilmiştir. Tüm bu korku faktörleri de proje hakkında birden fazla komplo teorisinin ortaya atılmasına sebep olmuştur. Dünyada meydana gelen çeşitli deprem felaketlerinin sebebi olarak bu proje ve ABD hükümetinin gösterilmesi teorilere inanan insanların sayısında büyük artışa sebep olmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!