Konazol Şampuan Ne İşe Yarar Nasıl Kullanılır? Konazol Medikal Şampuan Nedir?

Konazol Şampuan Ne İşe Yarar Nasıl Kullanılır? Konazol Medikal Şampuan Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mantar tedavisi için kendisine Konazol şampuan reçete edilen kişiler Konazol şampuan ne işe yarar araştırmasını yapıyor. Biz de bu yazımızda mantar tedavisi için kullanılan ve özellikle saçlı deride etki gösteren Konazol şampuan ne işe yarar nasıl kullanılır konusunu ele aldık.

İşte, Konazol şampuan ne işe yarar, nasıl kullanılır, haftada kaç gün kullanılır, yan etkileri nelerdir, hamilelikte Konazol şampuan kullanılır mı, Konazol şampuan yüzde ve vücutta kullanılır mı gibi en çok araştırılan soruların cevapları…

Konazol Şampuan Ne İşe Yarar Nasıl Kullanılır? Konazol Medikal Şampuan Nedir?

Konazol Şampuan Nedir Ne İçin Kullanılır? Konazol İçinde Ne Var?

Konazol şampuan nedir; etken maddesi ketokonazol olan, deri ve saçlı deri üzerine bölgesel olarak uygulanan bir medikal şampuandır. Konazol içinde her bir gramda 20 miligram ketokonazol bulunur. Peki, Konazol şampuan ne işe yarar?

Konazol medikal şampuan, içeriğindeki ketokonazol sayesinde mantar hücresinin duvar yapısını bozar ve öldürür. Dolayısı ile mantarın giderilmesi için, mantar tedavisinde kullanılır.

Konazol Şampuan Ne İşe Yarar Nasıl Kullanılır? Konazol Medikal Şampuan Nedir?

Konazol Şampuan Ne İşe Yarar?

Mantar tedavisi için kullanılan Konazol medikal şampuan oldukça etkilidir ve mantarın hücre duvarı yapısının bozulmasını, böylelikle de mantarın ölmesini sağlar. Peki, daha detaylı anlatmak gerekirse Konazol şampuan ne işe yarar, nasıl etki eder, hangi mantar enfeksiyonların giderilmesini sağlar?

Konazol medikal şampuan; deride ve saçlı deride ortaya çıkan seboreik dermatit, pityriasis versicolor ve pityriasis capitis isimli mantar enfeksiyonlarının tedavisi ile bu mantar enfeksiyonlarından korunmada kullanılır.

Seboreik dermatit, pityriasis versicolor ve pityriasis capitis adlı mantar enfeksiyonları deri ya da saçlı deriye yerleşirler ve burada farklı yüzeysel enfeksiyon oluştururlar. Bunlar genellikle deride kepeklenme ya da iri kabuklanma şeklinde kendisini gösterir. Kısacası; Konazol şampuan ne işe yarar; saçlı deri ve deri yüzeyindeki mantar kaynaklı yüzeysel enfeksiyonların tedavisinde ve önlenmesinde etkilidir.

Konazol Şampuan Ne İşe Yarar Nasıl Kullanılır? Konazol Medikal Şampuan Nedir?

Konazol Nasıl Kullanılır? Konazol Mantar Şampuanı Nasıl Kullanılır?

Eğer size doktor tarafından reçete edildiyse ve Konazol şampuan kullananlar arasında iseniz, Konazol şampuan nasıl kullanılır sorusuna yanıt arıyorsanız; doktorun ya da eczacının önerdiği şekilde kullanım gerçekleştirmelisiniz. Çünkü Konazol medikal şampuan kullanım şekli, mantar enfeksiyonun türüne göre değişir.

Eğer size kullanım hakkında bilgi verilmediyse Konazol şampuan prospektüs içeriğine göre kullanım gerçekleştirebilirsiniz. Konazol şampuan prospektüs bilgilerinde mantar türlerine göre Konazol şampuan ne işe yarar, Konazol şampuan nasıl kullanılır sorusunun cevabı şu şekilde verilmiştir:

  • Pityriasis Capitis ve Seboreik Dermatit mantar enfeksiyonu için Konazol şampuan kullananlar; 2/4 hafta boyunca haftada 2 kez uygulama yapmalıdır
  • Pityriasis Versicolor mantar enfeksiyonu için Konazol şampuan kullananlar; 5 gün boyunca günde 1 kez uygulama yapmalıdır

Mantar Tedavisi için Konazol Medikal Şampuan Nasıl Uygulanır?

Mantar tedavisinde Konazol medikal şampuan kullanımı için bir avuç şampuan yeterlidir. Bir avuç şampuan mantar nedeniyle sorun olan deri ya da saçlı deri üzerine bölgesel olarak uygulanır. 3/5 dakika bekletildikten sonra da su ile hem saçlar hem de deri iyice durulanmalıdır.

Konazol Şampuan Ne İşe Yarar Nasıl Kullanılır? Konazol Medikal Şampuan Nedir?

Konazol Haftada Kaç Gün Kullanılır?

Konazol medikal şampuan kullananlar, sahip oldukları mantar türüne göre kullanım gerçekleştirirler. Pityriasis Versicolor mantar türüne sahip olanların 5 gün süreyle her gün; Pityriasis Capitis ile Seboreik Dermatit mantar türüne sahip olanlar 4 haftaya kadar, haftada 2 defa kullanım gerçekleştirmelidir.

Konazol Şampuan Yan Etkileri Nelerdir?

Konazol medikal şampuan olsa da tıpkı diğer ilaçlar gibi yan etki gösterebilmektedir. Konazol şampuan yan etkileri özellikle içeriğindeki etken madde ve yardımcı maddelere alerjisi olan kişilerde söz konusu olmaktadır.

Günümüze kadar ciddi Konazol yan etkileri kayda geçmemiştir ancak ciddi kategorisinde yer alan, hastanelerin acil bölümüne acilen gidilmesini gerektiren Konazol şampuan yan etkileri şunlardır:

  • Boğazda şişme
  • Yüzde şişme
  • Ağızda şişme
  • Nefes darlığı
  • Kurdeşen

Konazol şampuan yan etkileri arasında seyrek görülen durumlar da vardır. Aşağıdaki yan etkiler görüldüğünde kullanım durdurulmalı ve doktora durum bildirilmelidir:

  • Uygulama bölgesinde yanma hissi
  • Kaşıntı
  • Deri tahrişi
  • Saçta yağlanma
  • Saçta, saç derisinde kuruma
Konazol Şampuan Ne İşe Yarar Nasıl Kullanılır? Konazol Medikal Şampuan Nedir?

Konazol Şampuan Fiyatı Ne Kadar?

Konazol şampuan fiyatı 2022 yılının Eylül ayı itibari ile 29.16 TL ile eczanelerde satışa sunulmaktadır. Konazol şampuan reçetesiz olarak da eczanelerden satın alınabilmektedir. Ancak Konazol medikal şampuan reçeteli olarak SGK kapsamında daha uygun fiyata satın alınabilmektedir.

Konazol Medikal Şampuan Hakkında En Çok Merak Edilen Sorular ve Cevapları

Konazol şampuan ne işe yarar açıkladık… Ancak Konazol mantar şampuanı hakkında internet üzerinde pek çok soruya cevap aranmaktadır. İşte o sorular ve cevapları…

Konazol Şampuan Yüze Sürülür mü?

Konazol mantar şampuanı yalnızca saç ve saçlı deri yüzeyi içindir. Adından da anlaşılacağı üzere şampuandır, duşta ve bölgesel olarak kullanılır. Dolayısı ile yüze sürülmemelidir. Yüz için Konazol Krem doktor tavsiyesi ile kullanılabilmektedir.

Konazol Şampuan Sivilce Yapar mı?

Konazol medikal mantar şampuanın sivilce yaptığına dair bir yan etki prospektüste yer almamaktadır. Ancak yan etkiler arasında kurdeşen ve alerji vardır.

Konazol Şampuan Ne İşe Yarar Nasıl Kullanılır? Konazol Medikal Şampuan Nedir?

Konazol Şampuan Vücutta Kullanılır mı?

Konazol kullananlar duş esnasında uygulamayı sadece bölgesel olarak yapmalıdır. Ancak durulma aşamasında mantar şampuanı Konazol’un vücudun diğer bölgelerine temas etmesinde sakınca yoktur. Yalnızca bu mantar şampuanı, kem gibi vücudun diğer bölgelerine kullanılmamalıdır.

Konazol Şampuan Saç Dökülmesi Yapar mı?

Konazol şampuan yan etkileri arasında çok seyrek de olsa saç dökülmesi yer almaktadır. Konazol şampuan prospektüs içerinde saç dökülmesi, 10.000 kişide 1 olarak yer almaktadır.

Konazol Şampuan Cilt Lekeleri Yapar mı?

Konazol şampuan cilt lekeleri yapmaz, buna dair bir yan etki prospektüste yer almamaktadır.

Konazol Şampuan Saç Dökülmesi için Kullanılır mı?

Konazol medikal şampuan saç dökülmesi için kullanılan bir şampuan değildir. Ancak mantar enfeksiyonuna bağlı saç dökülmesini, mantarı gidererek önlemiş olur. Kısacası Konazol şampuan ne işe yarar; mantar enfeksiyonuna bağlı kabuklanma ve kepeklenmeyi girmeye yarar, mantar kaynaklı saç dökülmelerinin de önüne geçer.

Konazol Şampuan Ne Kadar Süre Kullanılmalı?

Mantar şampuanı Konazol sadece doktorun tavsiye ettiği süre boyunca kullanılmalıdır. Konazol prospektüs bilgilerinde bu şampuanın 4 haftaya kadar kullanıldığı bilgisi yer almaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki; her bir mantar türünün tedavisi farklı sürelerde yapılmaktadır. Bu nedenle yalnızca doktorun önerdiği şekilde kullanım gerçekleştirilmelidir.

Konazol Şampuan Ne İşe Yarar Nasıl Kullanılır? Konazol Medikal Şampuan Nedir?

Konazol Şampuan Kepeğe İyi Gelir mi?

Konazol şampuan ne işe yarar; mantarın neden olduğu kepeklenmeleri ve iri kabuklanmaları giderir. Ancak direkt olarak kepek şampuanı amacıyla kullanılmaz.

Konazol Şampuan Kullananlar Memnun mu?

Genel olarak en etkili mantar şampuanları arasında Konazol bulunur ve bu nedenle Konazol şampuan kullananlar genellikle memnundur.

Konazol Şampuan Reçetesiz Satılır mı?

Konazol mdikal şampuan reçetesiz olarak da eczanelerden satın alınabilmektedir. Ancak SGK kapsamında bir medikal şampuan olduğu için reçete ile daha ucuza alınır.

YouTube video

Konazol mu Ketoral mi?

Mantar tedavisi için kullanılan şampuanlardan bir tanesi de Ketoral’dir. Ancak sahip olunan mantar enfeksiyonu türüne göre Konazol mu Ketoral mi kullanılması gerektiği yalnızca uzman hekimler tarafından size söylenebilir. Doktor tavsiyesi olmadan kullanım gerçekleştirmeyiniz.

Ketoral Şampuan ve Konazol Şampuan Farkı Nedir?

Ketoral şampuan ve Konazol şampuan etken maddesi aynıdır. Yalnızca bu iki medikal şampuanın yardımcı maddeleri farklılık göstermektedir. Genel olarak eczanelerde Konazol şampuan bulunmadığında muadili olarak Ketoral satılmaktadır. Ancak bu iki medikal şampuan da yalnızca doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!