featured

Konuşacak Konu Bulamayanlar Buraya! Arkadaşla, Sevgiliyle, Flörtle Konuşulacak Konu Önerileri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konuşacak konu bulmak kimileri için oldukça zor olan bir durumdur. Halbuki konuşacak konu bulmak sandığınızdan daha basit olabilmektedir.

Genellikle erkekle ya da kızla konuşacak konu aramak adına çok detaylı düşüncelere girilmektedir. Karşıdaki kişiyi etkilemek işin içine girdiğinde işler daha karmaşık hale gelir.

Fakat bu tarz durumlarda oldukça doğal davranmak gerekir. Kendinizden bir şeyler anlatmak, karşı tarafı tanımaya yönelik basit konulara yönelmek doğru olacaktır.

Bu anlamda ister flörtle konuşulacak konular ister arkadaşla konuşulacak konular olsun basit düşünerek hareket etmek her zaman sonuç getirir.

Peki konuşacak konu nasıl bulunur ve konuşulabilecek konular nelerdir? İşte birkaç öneri!

Konuşacak Konu Nasıl Bulunur? ‘Sevgilimle Konuşacak Konu Bulamıyoruz, Ne Yapmalıyım?’

Öncelikle sakin olmalısınız. Zira konuşacak konu bulamamak dünyanın sonu değil, oldukça basit atlatılacak bir konudur.

Burada izlemeniz gereken adımlar karşınızdaki kişiye göre çok ufak noktalarda ayrılabilmektedir. Örneğin karşınızdaki birey flörtünüz ise ya da yeni sevgilinizse işinizin daha kolay olduğunu söylemek mümkün.

Çünkü daha paylaşım noktası gelişmediğinden ve birbirinizi çok tanımadığınızdan birçok konuda konuşma fırsatını yakalayabilirsiniz.

İlk adımınız ve dikkat etmeniz gereken nokta şudur: Karşınızdakini bir polis gibi sorgulamaya çekmeyin. Konuşacak konu düşünürken ya da oluştururken bunu samimi bir yolla ifade edin.

Halihazırda düşüneceğiniz konularda bunun üzerine olmalı. Konuştuğunuz kişiyi yakından tanımaya çalışın; sevdiği şeyler neler? Neleri yapmaktan ve yapmamaktan hoşlanır? Hayatında unutamadığı günler neler gibi konuları düşünün.

Onun duygularını harekete geçirecek konular bulmaya odaklanırsanız (Örneğin çok mutlu, başarılı olduğu bir gün) karşınızdaki kişiyi de etkileme ihtimaliniz bir o kadar artacaktır. Özellikle flörtle konuşulacak konu ararken bu aşamaya dikkat etmelisiniz.

Konuşacak Konu Bulamamak Artık Tarihe Karışıyor! İşte Konuşacak Konu Bulmak Konusunda Zorluk Çekenlere Birkaç Öneri!

Her ne kadar dikkat edilmesi gereken alanlar belli olsa da birkaç örnekten bahsetmek aklınızda netlik oluşmasına sebep olacaktır.

Lakin bazı noktalarda dikkatli olmalısınız. Örneğin karşınızdaki insanı sırf etkilemek adına konuşacak konu ilgi alanınız dışındaysa ve bilgisizseniz ‘biliyorum’ gibi davranmamalısınız.

Bu sizi komik duruma düşürebilir. Burada listede yer alan konu hakkında fikir sahibi olmasanız dahi karşınızdaki kişiden size anlatmasını sağlayabilir, böylece onun duygularını da harekete geçirebilirsiniz.

1- Yapmaktan Hoşlandığı Aktiviteleri Öğrenin

Hobiler yıllar geçse de arkadaşlarla konuşulacak konular arasında bulunmaktadır. Hatta kızla konuşulacak konular arasında bulunur.

Fakat bu konuyu direk gidip ‘Hobilerin neler?’ diye soracak olursanız çok resmi durmuş olursunuz. Laf arasında sohbete yedirerek neler yapmaktan hoşlandığını öğrenebilirsiniz. Bu konuyu da zamanla derinlemesine konuşmak size uzun süreli konuşma olanağı sağlar.

2- Hayallerini Öğrenin

Hayal kurmak şüphesiz insanların vazgeçilmez unsurları arasında bulunmaktadır. Hayal kurmayan bir insan neredeyse düşünülmemektedir.

Yeterli bir samimiyet kurduğunuzu düşündüğünüzde flörtle konuşulacak konular arasında hayalleri ele almak bulunabilir.

Sadece flört değil üstelik ‘sevgiliyle konuşacak konu bulamamak’ konusunda şikayetçi olanlar da bu adımı deneyebilir.

İnsanlar hayallerini anlatmayı severler, siz de onu dikkatli dinlediğinizde bu konu üzerine uzunca bir sohbet edebilirsiniz. Kim bilir belki bu hayali birlikte gerçekleştirirsiniz.

3- Hayatındaki Unutulmaz Günleri Sorun

Hayat uzun yıllardır yaşanan bir ömrü kapsar. Fakat bazı anlar vardır ki asla unutulmaz ve derin yerlerde bulunur. İşte tam da size mükemmel bir konuşulacak konu malzemesi!

Kızla konuşacak konu olduğu kadar erkeklerin de yeterli güveni sağladıktan sonra kendini açabileceği durumlardan birisidir.

Özellikle kendine has, özel konuları dile getirmesi aranızdaki ilişkinin sağlamlaşmasına neden olacaktır. Siz de bu konuyu değerlendirebilirsiniz.

4- Çocukluk Anılarını Öğrenin

Çocukluk anıları ağır bir travmatik durum olmadığı müddetçe herkesin keyifle anlattığı zaman dilimlerini kapsamaktadır.

Eğer siz de keyifli konuşacak konu bulmak konusunda kararlıysanız bir de bu konuyu deneyebilirsiniz. Çocukluğunda nasıl biriydin, kimlerle takılırdın, neler yapardın? Gibi soruları türetebilirsiniz.

Hatta çocukluğunuzda sık sık oynadığınız oyunların muhabbetini yapmak bile konuşacak konu bulmak adına işinizi kolaylaştıracaktır.

5- ‘Sihirli Değneğin Olsaydı Ne Yapardın?’

Bir günlük bir macera hayal edin. Elinizde sihirli değneğiniz var ve her şeyi yapabiliyorsunuz. Neler yapardınız?

Sohbet konusu açma konusunda zorlansanız dahi soracağınız bu tek soruyla saatlerce konuşacak bir sohbetin kapısını aralayabilirsiniz.

Karşınızdaki kişinin istek ve dileklerini öğrendikçe direkt evet, tamam diyerek geçiştirmeyin. Güzel düşündün, çok iyi fikir ya da neden böyle yapmak istedin gibi sorularla olayı uzatmaya çalışın.

Bu soru aslında konuşacak konu bulmanın yanı sıra karşınızdaki kişiyi çok daha iyi tanımanızı da sağlayacaktır.

6- Hoşlandığı Dizi/ Film ve Kitaplar

Erkek arkadaşla konuşulacak konular arasında kesinlikle iş görecek yöntemlerden birisidir. Günümüzde neredeyse her insan mutlaka film, dizi ya da kitap üçlüsünden birisine karşı ilgilidir.

Her ne kadar okuma oranı az olsa da erkek ya da kızla konuşulacak konular arasında değerlendirebilirsiniz. Üstelik mesajlaşırken konu bulamamak sıkıntısından da sizi kurtaracaktır.

Beğendiği filmler, diziler ya da beğenmedikleri hakkında konuşabilir bu noktada ilgilerini de gözlemleyebilirsiniz. Örneğin macera filmleri mi sever yoksa daha uysal kişiliğe mi sahip? Hepsi birer püf noktadır.

Hatta izlediğiniz ortak bir film ya da dizi için senarist sen olsaydın neresini değiştirirdin gibi ucu açık sorularda sormanız mümkün.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!