featured

Konut Değerleme Raporu Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Satışa ve kiraya çıkarılan mülkün değeri konut değerleme raporuyla belirlenir. Raporda yer alan değer belirlenirken aynı zamanda mülkün teknik olarak incelemesi de yapılır. Günümüzde birçok kişi konut değerleme raporunun nasıl yapıldığı, hangi durumlarda geçerli olduğu ve neden kullanıldığı gibi soruları merak ediyor. Gerekli araştırmalar yapıldığı zaman konut değerleme hakkında detaylı bilgilere ulaşılabilir.

Bankalar konut kredisi aşaması için konut değerleme raporunu mutlaka ister. Çünkü verilecek konut kredisi bu rapordaki değere göre belirlenerek işlemler başlatılır. Eğer konut değerleme raporu olmazsa mülk için verilebilecek kredinin ne kadar olabileceği hakkında bilgiye ulaşılamaz. Bu sebeple konut değerleme raporu olmadan mülk hakkında bankadan bilgi istemek mümkün değildir.

Konut Değerleme Raporu Hangi Durumlarda Geçerlidir?

Eğer parsel sorgulama işleminin nasıl yapılacağı konusunda bilginiz yoksa bunu artık internet aracılığıyla kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Teknolojinin gelişmesi tapu alanında da kendini göstererek birçok kişiye kolaylık sağlamıştır. Bu sebeple parsel sorgulama yapmak isteyen herkes kolaylıkla bilgi edinebilir.

İnsanlar konut değerleme raporunu hangi durumlarda geçerli olduğunu öğrenmek için çeşitli araştırmalar yapar. Aklında ev almak olan bir kişi ilk olarak ülkenin ekonomik yönden sabit kalması gerektiğini bilerek plan yapar. Ülkenin ekonomik yapısının yanı sıra siyasal yapısının da konut değerlemede etkili olduğu söylenebilir. Eğer mülk doğal afetlerden dolayı zarar gördüyse konut değerleme raporu geçerliliğini kaybedebilir.

Konut Değerleme Raporu Neden Kullanılır?

Konut değerleme raporu banka tarafından alınabilecek konut kredisinin belirlenmesi amacıyla kullanılır. Aklında senetle ev edinmek ya da elinde bulunan evi satmak isteyenler mülkün asıl değerini öğrenmek için ekspertiz yardımıyla konut değerleme raporu yaptırır. Böylece evi hem almak hem de satmak isteyen mülkün değerine göre hareket eder.

Günümüzde kredisiz ev almak geçmişe göre daha mümkün olduğu için insanlar ilgisini bu yöne çekmeyi uygun görmüştür.

Maddi yönden imkân bulamayan birçok insan Birikimevim bünyesinde bulunan faizsiz ev fırsatlarıyla ev alabilmiştir. Üstelik kredisiz ev sayesinde hem peşinatlı hem de peşinatsız ödeme imkânı da elde edilebilir.

Kaynak: https://www.birikimevim.com/

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!