featured

Kore Dizi Önerileri 2022 | En İyi Kore Dizisi Hangisi? En Yeni Kore Dizileri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kore dizi önerileri 2022 yılı ve bir önceki yıllarda en çok izlenen dizi içerikleri arasında bulunmaktadır. Ülkemizde son yıllarda en çok izlenen dizi ve film içeriklerini Kore ile Hint yapıtları oluşturuyor. Özellikle romantik komedi üzerinde oldukça başarılı olan Kore dizileri, bu sektörde sayıca artış göstermeye devam ediyor. Peki ya Kore dizi önerileri 2022 listesinde öne çıkanlar hangileri? 2021-2022 Kore dizileri neler? Güney Kore dizileri içerisinde hangileri izlenmeli?

Kore Dizi Önerileri 2022 | Kore Dizisi Ne İzlesem?

Kore dizi önerileri 2022 listesinde eski ve yeni pek çok yapıt bulunmaktadır. Yalnızca şimdiye değin yayınlananlar değil, yakın zamanda da onlarca farklı projenin yayınlanacağı belirtilebilecektir. Bunun nedeni ise Netflix’in Asya operasyonlarını genişletmesi ve Güney Kore’de büyük bir stüdyo alanı kiralamasıdır. İşte Netflix’te ya da internet üzerinden izleyebileceğiniz, Kore dizi önerileri 2022 listesi…

Hint filmi önerileri almak isterseniz En İyi Hint Filmleri 2022 Tavsiye Listesi Sayesinde Boş Zamanlarınızı Keyifle Değerlendirin yazımıza göz atabilirsiniz. 

1- Crash Landing On You

YouTube video

2019-2020 sezonu içerisinde yayınlanan bu yapıt Kore dizi önerileri 2022 listemizde yer almaktadır. Kore dizileri romantik komedi arayışında olanların tercih edebileceği bu dizi orijinal konusu ile de izleyiciyi kendisine çekebilecektir. Dizi Güney Koreli zengin bir kız olan Yoon Se-ri ile Kuzey Koreli asker Ri Jeong- Hyeok arasındaki imkansız aşkı anlatmaktadır.

Şaşırtıcı, sürükleyici ve sürprizlerle dolu dizide polisiye ayrıntıların da oldukça fazla olduğu söylenebilecektir. Bu çiftin engelleri aşıp, birlikte olmak için verdikleri büyük fedakarlıkları izlemek isterseniz, Kore dizi önerileri 2022 listesinde olan bu diziyi mutlaka incelemelisiniz.

2- Squad Game

YouTube video

Netflix Kore dizileri arasına bulunan Squad Game deyim yerindeyse, geçtiğimiz yıla damgasını vurmuştu. İzleyenlerin hayran olduğu bu dizi, aynı zamanda 2021 yılında en çok izlenen dizilerden biri olmasını sağladı.

Kore dizi önerileri 2022 listesinde yer alan Squad Game, maddi sıkıntı içerisinde olan yüzlerce insanın bir yarışma için buluşturulmasını konu edinmektedir. Acımasız oyunların düzenlendiği bu yarışmada, tek bir yarışmacı birinci çıkacaktır. Hem hayatlarını hem de insanlıklarını kaybetme noktasında olan yarışmacılar kıyasıya bir rekabete gireceklerdir.

Squad Game izle için tıklayınız. 

3- Guardian: The Lonely And Great God

YouTube video

Kore dizi önerileri 2022 denildiğinde akıllara 2016 sezonuna ait bir dizi daha gelmektedir. Guardian ölümsüzlük ile lanetlenmiş olan Kim Shan adındaki bir adamın yaşantısını konu edinmektedir. Kim Shan ile yıllar önce kurtardığı bir kadının kızı olan Ji Eun arasında bir aşk alevlenir. Ölümsüzlüğünü yardıma ihtiyacı olan kişilere yardım ederek geçiren Kim Shan’ın bu aşkının sonucu ise oldukça merak edilmektedir. Sürükleyici ve macera dolu olan bu dizi, sizi alıp götürecek.

4- Vincenzo

YouTube video

En yeni Kore dizileri arasında bulunan Vincenzo, Song Joong Ki adlı oyuncunun Vincenza rolüyle gönüllerde taht kurduğu bir yapıttır. Kore dizi önerileri 2022 listesinde yer verdiğimiz,  bu dizide Vincenzo 8 yaşında iken Cassano adlı suç ailesinin yanına gönderilir.

İtalya’da olan bu ailenin yanında büyüyen Vincenzo bir avukat olur. Güney Kore’ye dönen Vincenzo temelinde tonlarca altının bulunduğu bir binayı satın almaya çalışır. Burada Hong Chayoung ile karşılaşan ve anlaşan Vincenzo, kötü bir şirketi çökertmek için güçlerini birleştireceklerdir. Kore dizi önerileri 2022 arasında yer verdiğimiz bu diziyi mutlaka izlemeniz önerilmektedir.

5- Hospital Playlist

YouTube video

En çok izlenen Kore dizileri hangileri? Kore dizi önerileri 2022 listesi içerisinde dostluk konulu dizilerde bulunuyor. Bunlardan bir tanesi olan Hospital Playlist, aynı tıp fakültesinden mezun olan ve aynı yerde çalışan 5 doktoru konu edinmektedir.

Birbirinden farklı karakterlere sahip olan bu 5 arkadaşın mücadelelerini ve yaşadıkları zorlukları anlayabileceğiniz dizi, oldukça keyifli bir seçim olabilir. Dizinin en eğlenceli kısmı ise bu 5’linin hastane dışında bir müzik grubu kurmaları ve bambaşka maceralara açılmalarıdır. Kore dizi önerileri 2022 listesinin klişe görünen içeriklerinden biri olan bu dizi, önyargılarınızı yıkmayı başarabilecektir.

6- Strong Woman Do Bong Soon

YouTube video

Koreantürk dizi önerileri 2022 içerisinde gösterilen bu dizi tam bir romantik komedidir. Kore dizilerinin bağımlısı olmak istiyorsanız, bu dizi ile başlamanız tavsiye edilmektedir.

2022 Kore dizileri romantik komedi içerikli olan bu yapıt, Do Bong- Soon’un hayatını anlatmaktadır. Bu sevimli kadın ailesinden ona geçen olağanüstü bir güce sahiptir. Bir oyun tasarımcısı olan CEO Ahn Min-hyuk ise koruma memuru olarak görev almaktadır. Aksiyon ve gerilimi zirveye taşıyan bu dizi hem Romantik-komedi hem de Polisiye türü olabilen ender dizilerden biridir.

7- Kore Dizi Önerileri 2022: Mouse

https://www.youtube.com/watch?v=eeoyaPszdus

2022 Kore dizileri neler? Psikopatları önceden tespit etsek ne olurdu? İşte, bu sorunun yanıtını arayacağımız Mouse dizisi, Kore dizi önerileri 2022 listesinde öne çıkmaktadır.

Dizide Lee Seung- gi ve Lee- Hee- Joon adında iki polis bulunmaktadır. Bu iki polis, çılgın bir seri katilin acımasız cinayetlerinin peşine düşeceklerdir. Adalet arayan bu iki polis, katili daha fazla ölüme ve kargaşaya yol açmadan bulmaya çalışır. Macera dolu ve sürükleyici dizi türlerinden biri olan Mouse’nin bağımlısı olabilirsiniz.

8- Itaewon Class

YouTube video

2020 yapımı olan bu dizi, Kore dizi önerileri 2022 listesinde yer almaktadır. Dünyanın adaletsizliğine başkaldırı niteliğinde olan bu dizi, adaletsizce mahkum edilmiş mader kurbanı Park Saeroyi’nin hayatını konu edinmiştir. İntikam aleviyle yanan Saeroyi ölen babasının intikamını almak için her şeyi yapmaya kararlıdır.

Dizi dürüst, sıkı çalışma ve azim ile her şeyin yapılabileceğini savunmaktadır. Arkadaşlık, destek gibi temaları işleyen bu dizide romantizmin de doruklarda yaşandığını söyleyebilmek mümkündür. Son bölüme kadar ekran başından ayrılamayacağınız bu diziye mutlaka bir şans vermelisiniz.

9- It’s Okay Not To Be Okay

YouTube video

Kore dizi önerileri 2022 listesinde yer verilen bu dizi, 2020 yapımı olarak öne çıkmaktadır. Klişelerden uzak bir dizi olmasıyla öne çıkan yapıt, düşündürücü ve sıra dışı oluşu ile beklentileri karşılayabilecektir. Moon Kang-tae bir psikiyatrist olarak görev almaktadır.

Çok iyi kalpli ancak otizm spektrum bozukluğu tanısı bulunan abisine bakmakla yükümlü olan Moon, kendine vakit ayıramamaktadır. Özellikle aşka kapılarını kapatmıştır. Go Mun-young ise antisosyal kişilik bozukluğu bulunan bir genç kızdır. İkilinin yaşadığı sıra dışı aşkı konu edinen bu dizi, aşkı ve duygusallığı zirvede yaşamak isteyenler için doğru bir seçim olabilecektir.

10- Taxi Driver

YouTube video

Kore dizi önerileri 2022 listemizde sırada Taxi Driver dizisi yer alıyor. Dizinin hikayesi kanunların koruyamadığı mağdurlar için çalışan Rainbow Taxi adındaki bir taksi şirketini konu edinmektedir. Bu şirket sanılanın aksine sıradan bir taxi şirketi değildir. Müşterilerine özel olarak intikam çağrı hizmeti sunan şirketin sürücülerinden bir tanesi Kim Do-gi’dir.

Kim Do-gi’nin annesi bir cinayete kurban gitmiştir. Kang Ha-na ise avukat, Ahn Go-uen ise bir bileşim uzmanıdır. Bu üçlünün yolu bir yolculukta kesişmektedir. Aksiyon, suç ve dramanın zirveye çıktığı Taxi Driver, Kore dizi önerileri 2022 içerisinde mutlaka izlenmelidir.

11- Her Private Life

YouTube video

Kore dizi önerileri 2022 listemizde bulunan Her Private Life, romantik komedi türünden hoşlanan kişiler için doğru bir seçim olabilecektir. Özellikle K-Pop idollerine ve sanata ilginiz varsa bu diziye mutlaka bir şans vermelisiniz. Sergi düzenleyicisi olarak çalışan Sung Deok-mi, aynı zamanda gizlice popüler olan bir idölün hayran sitesini yönetmektedir.

Müzede çalışmaya başlayan ve eskiden ressam olan Ryan Gold ise onun bu gizli huyunu öğrendiğinde, büyük bir hayranlık duymaya başlayacaktır. Kore dizi önerileri 2022 arasında bulunan Her Private Life, konusu ile sizi ekran başına bağlamaya yetecektir.

12-  Start Up

YouTube video

2020 yapımı olan Start Up dram, romantik komedi ve gençlik türünde öne çıkan bir dizidir. Kore dizi önerileri 2022 arasında olan Start Up, girişimcilik ve tüm zorluklara rağmen büyük hayaller kuran gençlerin hayatının anlatıldığı bir dizidir. Dizi iki ana karakter etrafında dönmektedir. T

eknoloji şirketi kuran bu karakterler başarılı olamamış ancak bu durum karşısında yılmama kararı almıştır. Büyük bir mücadele veren ikilinin yaşadıkları zaman zaman sizi güldürecek, zaman zamanda gözyaşlarına boğacaktır. Kore dizi önerileri 2022 içerisinde romantik komedi arayışındaysanız, bu filme göz atmanızı önerebiliriz.

13- Hwarang

YouTube video

Kore dizi önerileri 2022 arasında bulunan Hwarang, 2016 yapımı olan bir dizidir. Görkemli mekanlar, ihtişamlı kostümlerle dikkat çeken bu dizi, tarih konuludur. Güney Kore Silla Krallığının konu edildiği Hwarang, güzel savaşçılar adı altında oluşturulan elit bir savaşçı grubunu konu edinmektedir. Park Seo-joon, Park Hyung-sik ve Do Ji-han Shinee gibi önemli isimlerin buluştuğu bu dizi 2016 sezonunda milyonlarca kişi tarafından izlenmiş bir yapıttır.

14- Nevertheless

YouTube video

Kore dizi önerileri 2022 içerisinde yer alan bu dizi, yeni bir yapıt olarak beğeni toplamaktadır. Dizide Sonf Kang adındaki ünlü yıldız, soğukkanlı olmasına rağmen bunu belli etmeyen Park Jae-eon’u oynamaktadır. Romantizmle alakalı olmadığını her defasında vurgulayan Jae-eon, okul arkadaşı olan Yoo Na-bi’ye aşık olacaktır.

Başlangıçta tamamen bir çıkar ilişkisi ile bir araya gelen ikilinin, sonraki süreçte birbirlerine olan yaklaşımları değişecektir. Tutkulu bir aşkı izleme fırsatı bulabileceğiniz bu dizi Kore dizi önerileri 2022 listemizin güçlü yapıtlarından bir tanesidir.

15- Why Secretary Kim

YouTube video

Kore dizi önerileri 2022 listemizde bulunan bu dizi, 2018 yılında izleyicisi ile buluşmuştur. Dizinin başrol oyuncusu olan Lee Young-joon aile şirketinde çalışmakta ve başkan yardımcısı olarak görev almaktadır. Sert, narsist ve soğukkanlı biri olarak öne çıkan bu adamı memnun edebilmek neredeyse imkansızdır.

Kim Mi-so adındaki sekreteri ise çalışma hayatından daha önemli bir hayat olan kişisel hayatına odaklı bir genç kızdır. Ancak iş konusundaki prensipleri sayesinde Lee- Young-joon’u memnun edebilmiş tek kişidir. İkilinin arasında başlayan aşk, Kim Mi-so’nun işinden istifa etmesi ile ilginç bir hal alır.

Mükemmeliyetçi olan bu adam, Kim Mi-so’yu kaybetmemek uğruna her şeyi yapmaya hazırdır. Young-joon’un onu kaybetmek istememesi üzerine yaptıklarını konu edinen dizi klasik romantik-komedi dizilerden oldukça farklıdır. Kore dizi önerileri 2022 içerisinde yer alan diziyi, izlemekten büyük keyif alacaksınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!