featured

Koronavirüs Tedbirleri Tekrar mı Geliyor? 81 Valiliğe Yeni Düzenleme Gönderildi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs tedbirleri hakkında Sağlık Bakanlığı 81 il valiliğine yeni düzenleme gönderdi. Gönderinin içeriği hakkında bilgiler basın ile paylaşıldı. Kovid-19 PCR testi ve izolasyon uygulamaları hakkında bir düzenleme geldiği söylendi. Türkiye’ye giriş çıkışlarda, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsat verilmiş her laboratuvar, tüm kişilere test yapabilecek.

Corona virüsün etkileri tekrardan hissedilmeye başlandı. Özellikle tatil bölgelerindeki kalabalık, düğünler, asker uğurlamaları gibi kalabalık alanlardan dolayı vaka sayıları tekrar artış gösterdi. Bin vaka sayısının üzerine çıkıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı uyarılar ile sürekli olarak temkinli olmaya davet ediyor.

Fakat insanlar maalesef uyarılara kulak asmıyor ve özellikle maske kullanımı ve sosyal mesafe konusunda sınıfta kalıyor. Hal böyle iken vaka sayılarında ve ölümlerde oluşan artışların önüne geçilemiyor. Bilim Kurulu üyeleri sürekli olarak tedbirli olunmasını gerektiğini aksi takdirde eski günlere dönüleceğinin uyarısında bulunuyor.

Türkiye Giriş ve Çıkışlarında Tedbirler Alınıyor

Durumun ciddiyetinin farkında olan Sağlık Bakanlığı aldıkları yeni kararları uygulamaya başlıyor. İlk adım olarak 81 ile yeni düzenlemeler gönderildi. Düzenlemeler, Türkiye’ye hava ve kara yolları ile giriş yapacak kişileri kapsıyor. Bu kişilerin Kovid-19 PCR testleri Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş tüm laboratuvarlarda gerçekleştirilebilecek.  

Laboratuvarlarda yapılacak testler, kamu sağlık hizmetleri tarifesi ile çalışabilecek. Bu laboratuvarlarda yurt dışına giden gele yolcular, müsabaka öncesi Covid-19 tanı testi yapılacak futbolcular test yaptırabilecek. Futbolcularda görülebilecek herhangi bir hastalığın önceden belirlenmesi için bir düzenleme olarak da görülüyor.

Sağlık Bakanlığı Tarafından Belirlenen Sisteme Tüm Sonuçlar İşlenecek

Halk Sağlık Genel Müdürlüğü, koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan yeni düzenleme ile Kovid-19 PCR testi dış kalite kontrolünü yapabilecek. Ruhsatlı laboratuvarlarda yapılan her bir testin sonucu Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen sisteme eklenecek. Bu sayede ülkeye giriş çıkış yapan her kişinin durumu hakkında bilgi edinilebilecek. Yaptıkları testlerin sonuçlarını sisteme girmeyen kuruluşlar hakkında ise yasal işlem başlatılacak.

Sağlık Bakanlığı testlerin sağlıklı şekilde yapılabilmesi için her türlü desteği sağlamaya hazır. Sağlık kuruluşlarına ihtiyaç duymaları halinde Kovid-19 test kiti ücretsiz olarak verilecek. Fakat burada bir şart konuluyor. Ücretsiz testlere sahip olabilmek için kapasitenin yüzde 10’u geçilmeyecek ve yapılan testlerden ücret talep edilmeyecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!