featured

Kremalı Makarna Sosları ve Tarifleri | 5 Farklı Kremalı Makarna Sosu ile Ağzınızı Tatlandırmaya Ne Dersiniz?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kremalı makarna sosları gerek evinizde kendinize gerekse misafirlerinize yapabileceğiniz tarifler arasında yer almaktadır. Sade makarnaya alternatif olarak yapılabilmektedir.

Makarnayı öğrenci evi yemeği olarak görüyorsanız yanılıyorsunuz! Tatlandırması tamamen size kalmış makarnaları çeşitli şekillerde yapabilirsiniz.

YouTube video

En ünlü tüketim şekli de kremalı makarna sosları ile yapılmaktadır. Peki kremalı makarna sosu nasıl yapılır? Kremalı makarna sosları tarifleri neler?

İşte birbirinden farklı ve pratik kremalı makarna sosları tarifleri

1- Sade Kremalı Makarna – Nefis Yemek Tarifleri

Çok farklı malzemelere gerek kalmadan kolaylıkla yapabileceğiniz kremalı makarna tarifleri mevcuttur. Kremalı makarna sosu yapmak için kolaylıkla elde edeceğiniz bu malzemelerle sade  kremalı makarna yapabilirsiniz.

Malzemeler:

60-70 gram tereyağı,150-200 gram labne peynir,1 kutu krema (200 gram),1 çay bardağı ılık süt,2 rendelenmiş sarımsak,Bir miktar tuz, karabiber,1 çay bardağı rendelediğiniz kaşar peynir / parmesan peyniri,Zorunlu olmamakla birlikte ince doğranmış dereotu ya da maydanoz.

Yapılışı:

Öncelikle bir paket makarnanızı pişmeyecek ancak haşlanacak kıvama gelene kadar klasik şekilde haşlayın. Hamur kıvamına gelmemesi daha iyi olur ancak ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Daha sonra kremalı makarna sosları için hazırlığa başlayabilirsiniz. Yapmanız gereken parmesan peyniri dışında bulunan tüm malzemeleri bir tencereye almak olacaktır.

Tencerenin altını kısık ateşte açarak tüm malzemeleri kıvamını alacak şekilde eritin. Kısa sürede birbirine karışıp eridiğini göreceksiniz. En son parmesan peynirini bu kıvama ekleyin. Malzemelerin sıcaklığıyla eriyip gidecektir. Ancak bu aşamada sık sık karıştırın ki homojen bir kıvam alsın. Şimdi hazırladığınız bu kremalı makarna sosu ile haşlanmış makarnalarınızı tamamen karıştırın. Afiyet olsun!

2- Kremalı Makarna Çeşitleri: Kremalı Domatesli Makarna Tarifi

Domates sade haliyle bile makarnaya çok yakışan bir sebzedir. Kendisinden çeşitli soslar elde edebilir farklı alanlarda kullanabilirsiniz. Ancak domatesli kremalı makarna sosları da emin olun tahmin ettiğinizden çok daha güzel olacaktır. Sade kremalı makarna sosu tarifleri ile benzerlik gösterir, yapımı kolaydır.

Malzemeler:

Yarım paket makarna,Orta boyda 2-3 adet domates (Büyükse 2 adet olabilir),1 paket domates sosu ya da hazırladığınız domates püresi,Fesleğen, kekik,2 diş sarımsak (isteğe göre 1 diş olabilir),1 çorba kaşığı tereyağı,Yarım paket krem peynir,Yarım paket krema.

Yapılışı:

Yapım aşamasında kremalı makarna sosları için temel hedefiniz doğru pişme süresi ve homojenlik olmalıdır. Domatesli kremalı makarna tarifi için ilk olarak yağı ve sarımsakları tencereye alın. Sarımsakların kokusu çıkana dek kavurun. Daha sonra içine krem peynir ve krema dışındaki tüm malzemeleri ekleyin.

7-10 dakika beklettikten sonra krema ve krem peyniri de ekleyerek iyice karıştırın. Zaten öncesinde biraz kendini salmış ve pişmiş domatesleriniz krema ile daha çok toparlanacaktır. Çok koyu bir kıvamı olmaz. Dikkatli şekilde tadını kontrol edin tuzu az gelirse ekleme yapabilirsiniz. Daha önceden haşladığınız yarım paket makarna ile karıştırın. İşte domatesli makarna sosu tarifi bu kadar kolay!

3- Kaşarlı Makarna Sosu Tarifi | 4 Farklı Peynirle Yapılmış Makarna Tarifi

Peynirli kremalı makarna sosları kadar iyi bir şey varsa o da birden fazla peynirle yapılan kremalı makarna sosudur! Birbirinden lezzetli bu peynirleri sosa katarak mükemmel bir uyum elde edebilirsiniz. İster fırında ister klasik bir pişirme yöntemi ile elde edebilirsiniz.

Malzemeler:

Yarım paket makarna,1 paket krema,3 yemek kaşığı tereyağı,1 yemek kaşığı hardal,1 paket labne peynir,1 su bardağı lor veya keçi peyniri,1 su bardağı rendelenmiş cheddar peynir,1 bardak rendelenmiş kaşar peynir,Tuz ve istediğiniz baharatlar.

Yapılışı:

Diğer kremalı makarna sosları gibi kolay aşamaları takip ederek rahatlıkla pişirebilirsiniz. Öncelikle yarım paket makarnanızı haşlayın. Daha sonra ayrı tencerede tereyağını eritin. İçine önce peynirler dışında olan malzemeleri ekleyin. Üzerine yavaş yavaş ve tek tek peynirleri ekleyin. Her peynir eridikçe üzerine diğer peyniri ekleyin. Krema ile birlikte bu peynirler birbirine karışacaktır.

Tamamen eriyip homojen hale gelen sosu haşlanmış makarnaların üzerine ekleyin. İyice karıştırın. Üzerine ekstra peynir de rendeleyebilirsiniz ancak zaten fazlasıyla peynirli bir tarif oldu. Dereotu ya da maydanoz rendeleyebilirsiniz. Bununla birlikte çok az domates sosu yapıp dökebilirsiniz. Afiyet olsun!

4- Ispanaklı Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tarifi

Kremalı makarna sosları ıspanak ve mantarla şekillendirilebilir. Bu konuda yapabileceğiniz çok farklı tarifleriniz mevcuttur. Vereceğimiz bu tarif ile çok farklı lezzetlere hazır olun! Kısa sürede yapılması kadar besin değerinin yüksek olmasıyla da mantarlı ıspanaklı kremalı makarna sosu deneyebilirsiniz.

Malzemeler:

Yarım paket spagetti, (normal makarna da olabilir)2 su bardağı ıspanak,2 su bardağı mantar,Yarım paket krema,Tuz,Karabiber,Kekik,Yarım su bardağı pesto sosu,Yarım su bardağı kaşar.

Yapılışı: Tüm kremalı makarna sosları tarifinde olduğu gibi önce makarnayı haşlayın. Makarna haşlanırken o sırada sosunuzu hazırlayabilirsiniz. Ispanak ve mantarı önce soteleyin. Sotelenen ıspanak ve mantarın üzerine mantar suyunu çektikten sonra kremayı ekleyin. Kremadan sonra pesto sosu ve baharatları ekleyin.

En son kaşarı ekleyeceksiniz ancak bu karışımı yaklaşık 5-6 dakika kadar kısık ateşte karıştırın. Kaşarı ekledikten sonra kremalı makarna sosu tarifi hazır olacaktır. En son makarna ile bu sosu tamamen karıştırın. Elde edeceğiniz bu karışım ile artık yemeye hazır! Üstüne biraz daha rendelenmiş kaşar eklerseniz, lezzeti artacaktır.

5- Restoran Usulü Kremalı Makarna Sosları Tarifi

Restoranlarda deneyimlediğiniz tatları evinize de artık rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Restoran usulü kremalı makarna sosları tarifi için ihtiyacınız olan temel malzemeler kolaylıkla elde edilebilir. Sadece soya sosu için önceden hazırlıklı olmanız gerekebilir. İşte restoran usulü kremalı makarna tarifi

Malzemeler:

1 paket penne makarna (farklı da olabilir),300 gram mantar, (marketlerde satılan bir paketin biraz azı)2 paket krema (yarım paket makarna için 1 paket yeterli olur)2 paket domates sosu,Soya sosu,Üstüne rendelenmiş kaşar.

Yapılışı:

Önce kremalı makarna sosları için makarnayı haşlayın ve süzün. Kenarda beklerken ayrı bir tencereye önce ikiye doğradığınız mantarlarınızı alın. Ekstra bir şey eklemeden kendi suyunda pişirin. Kendi suyunu çektikten sonra domates sosunu ekleyin. 1-2 dakika bekledikten sonra üzerine kremayı ilave edin. Tuzu henüz eklemeyin. 1-2 dakika sonra soya sosu ekleyin adım adım ekleyin bir yemek kaşığı sonra tadın duruma göre tekrar ekleyin. Soya sosu tuzlu olduğu için kontrolüne göre tuzu ekleyin.

Yaklaşık olarak 10 dakika içinde restoran usulü kremalı mantar sosu tarifi hazır olacaktır. Kıvamını aldıktan sonra çok bekletmeden makarnanız ile sosunuzu tamamen karıştırın. Karışımı en iyi kıvama getirdikten sonra tabakların üstüne dilerseniz rendelenmiş kaşarla süsleme yapabilirsiniz. Yine maydanoz da iyi bir tercih olacaktır.

Kremalı Makarna Sosları Hazırlarken Ne Kadar Makarna Katılmalı?

Yapacağınız kremalı makarna sosu özelliklerine göre ekleyeceğiniz makarna miktarı değişiklik gösterir. Ancak doğru şekilde makarna kıvamını ayarlamazsanız, sosunuz eksik kalabilir. Aynı şekilde sosunuz fazla da gelebilir. Genelde bu tarz soslu makarna tariflerinde yarım paket üzerinden tarifler oluşturulmaktadır.

Yine de alacağınız tarifte özellikle kremalı makarna sosları için ne kadar makarna katıldığına dikkat edin. 1 paket kullanmanız gerekebilir. İlk tarif denemesi sonrasında yine tariflerde değişiklik yapabileceğinizi unutmayın. Kendinize göre eksikleri ve fazlalıkları belirleyerek tarifte revizeye giderken en iyi halini bulabilirsiniz.

Kremalı Kolay Makarna Sosları Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar!

Her tarifte olduğu gibi elbette kremalı makarna tarifi hazırlarken dikkat etmeniz gereken temel unsurlar bulunmaktadır. Öğreneceğiniz bu püf noktalar sayesinde makarnanızın tadında artışa gidebilirsiniz. Kendinizce yaparak öğreneceğiniz püf noktalarda elbette olacaktır. Ancak bizim size önerebileceğimiz durumlar şöyledir;

A- Makarnanın Haşlanma Süresine Dikkat Edin

Şüphesiz sosun önemi büyük olsa da makarnanın pişme süresi konusunda ekstra dikkatli olmanız gerekiyor. Makarnanın gereğinden fazla haşlanması kötü bir deneyim yaşatabilir. Halihazırda zaten sıcak bir sos eklemesi yapabileceğiniz ve bundan ötürü makarnalarınız ısı göreceği için dikkatli olmalısınız. Makarnanızı çok haşlanmış şekilde bulundurmayın.

B- Kremalı Makarna Sosları Makarnaya Ilıkken Eklenmeli

Gereksiz ısının birleştirilmesi, makarnanın pişmesine rağmen ekstra ısı almasına sebep olur. Siz servis edip yiyene kadar yavaş da olsa makarna o sosun ısısıyla pişmeye devam eder. Bu yüzden kremalı makarna sosu ve makarna ılık ısıdayken birbirine eklenmeli. Özellikle makarnanın yeni haşlanmış olmamasına dikkat edin. Sosu hazırlarken kenarda süzülmeye ve soğumaya devam edebilir.

C- Mantar ve Soya Sosu Kullanımında Dikkatli Olunmalı

Mantar pişme esnasında kendini salan ve suyunu çıkaran bir sebzedir. Bu yüzden sos yaparken ekstra bir dikkat gerektirir. Eğer mantarın suyunu salıp tekrar çekene kadar pişmesine izin vermezseniz, yapacağınız kremalı makarna sosları ekstra sulanacaktır. Bu hem görüntü olarak hem de tat olarak istenmeyen bir deneyim sunabilir.

Keza soya sosu kullanırken de dikkat edilmesi gerekiyor. Bunun sebebi soyanın içinde barındırdığı tuz miktarından kaynaklanmaktadır. Tuzunun fazla olması aşırı tuzlu bir sosun ortaya çıkmasına sebep olur. Soya sosu ekleyerek bir tarif oluşturacaksanız, öncesinde sosunuza tuz atmayın. Soya sosu attıktan sonra tuzunu kontrol edip gerekli görürseniz tuzunu ekleyebilirsiniz.

D- Peynirin Yanmaması ve Tamamen Erimesi Önemli

Kremalı makarna sosları içinde peynir olmazsa olmaz malzemeler arasında yer alıyor. Tabi bu doğru kullanıldığı müddetçe sağlanıyor. Öncelikle yapılan yanlışlardan ilki tencerenin altı çok açıkken peynir eklenmesidir. Bu kontrolsüz şekilde tencere kenarında peynirinizin yanmasına sebep olabilir. Kısık ateşte işlem yapmaya çalışın.

Yine bununla birlikte kremalı makarna sosu tarifi içinde kullanacağınız peynirlerin tamamen eridiğine emin olmalısınız. Peynirin kolay eriyebilmesi için önceliğiniz elbette rendelenmiş peynir kullanmaktır. Bununla birlikte peynirleri tencereye aldıktan itibaren sürekli karıştırmaya devam etmelisiniz. Karıştırmanız ile birlikte ısının etkisiyle peynirin tamamen eridiğini göreceksiniz.

E- Makarna ve Sosu Homojen Hale Getirene Kadar Karıştırın

Hazırlanmış bir kremalı mantarlı makarna sosunu makarna ile karıştırmak da büyük meziyet ister.

Alelacele yapılmış karıştırma sosunuzdan istediğiniz tadı almamanızı ya da aşırı tat almanızı sağlayabilir. Bu yüzden karıştırma esnasında olabildiğine geniş bir kap ya da tencere kullanmalısınız.

Ilık halde bulunan makarnanızın önce yarısını ekleyin. Daha sonra hazırlanmış kremalı mantar sosları da yarı yarıya bölünerek koyulmalı. İkisini tamamen karıştırdıktan sonra kalan makarnayı ve kalan sosu ekleyip birbirine geçirdiğinizde homojen bir kıvam elde edebildiğinizi göreceksiniz.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!