featured

Kremalı Tavuk Yanında Brokoli Kavurması! Sarımsaklı Mantarlı Kremalı Tavuk Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kremalı tavuk yemeğinin doğasında lezzet var diyoruz. Sarımsaklı Mantarlı Kremalı Tavuk, tam anlamıyla vazgeçilemeyen bir lezzet. Tavuk sevenlerin tadına doyamayacağı bu yemeği bi kere denediğinizde iddia ediyoruz bir kez daha sonraki günlerde deneyeceksiniz. Yurt dışında sıkça tüketilen bu tavuk yemeği, yanına hazırlanacak haşlanmış sebze veya az yağda kızartılmış sebzelerle (kabak, patates, vb) muhteşem bir sunum yaparak hem ailenizle hem de sevdiklerinizle afiyetle yemek için tercih edebilirsiniz. Misafir sofralarınızında bir süre sonra vazgeçilmezlerinden olacaktır. Şimdi, buyrun iftar yemek tarifleri olarak verdiğimiz bu yemeğimizi iftar vakti yaklaşırken dakikalar kala tarifimizi hazırlayalım. İşte, Kremalı Tavuk tarifi!

Sarımsaklı Mantarlı Kremalı Tavuk Yanında Brokoli Kavurması

Kremalı Tavuk Malzemeleri

6 parça tavuk fileto,Çeyrek çay bardağı soğan tozu,1 yemek kaşığı sarımsak tozu,1 yemek kaşığı biberiye,Tuz, Karabiber.1 çay kaşığı dövülmüş sarımsak,2 yemek kaşığı maydanoz veya bir tutam ıspanak,2 yemek kaşığı tereyağı,Yarım kilo mantar,1 tatlı kaşığı biberiye,1 tatlı kaşığı kekik,2 paket (400 gram) yemek kreması,150 gram rendelenmiş parmesan peyniri,Yarım kilo brokoli veya yarım kilo börülce.

Kremalı Tavuk Yapılışı

Kremalı Tavuk yapmak için önce soğan tozu, sarımsak tozu, 1 yemek kaşığı biberiye, tuz ve karabiber karıştırılır.Tavuk filetolara baharatlar iyice yedirilir.En az yarım saat baharatta bekletilen filetolar, sıvı yağda kızartılır ve kızaran tavuklar bir tabağa alınır.Aynı tavaya tereyağı, kabukları soyularak yıkanıp ince ince dilimlenen mantarlar, ince kıyılmış maydanoz veya ıspanak, 1 çay kaşığı dövülmüş sarımsak, 1 tatlı kaşığı biberiye, 1 tatlı kaşığı kekik eklenir ve mantarlar ksıık ateşte iyice sotelenir.Mantarlar rengini değiştirip pişince üzerine krema ilave edin.En son olarak kremaya parmesan peyniri de eklenir ve kızartılan tavuk filetolar kremalı mantarın içerisine ilave edilir.Kısa bir süre daha bu şekilde kısık ateşte pişirilen kremalı tavuk servise hazır hale gelir.Yanına haşlayabileceğiniz ve tereyağında kısa bir süre ters düz edeceğiniz brokoli veya börülce çok lezzetli olacaktır. 

Bu yıl Ramazan ayında iftar yemek tarifleri veya İftar menüleri olarak da tercih edebileceğiniz bu leziz yemeği sofranızda ailenize veya konularınıza sunabilirsiniz. İftar menüleri, kek tarifleri, tatlı tarifleri okuhaber sitemiz içerisinde bulunduğu gibi ayrıca tavuk yemekleri yani tavuk yemeği, sebzeli tavuk, tavuk sote tarifi ya da herhangi bir tavuk göğsü ile yapılan fırında tavuk tarifi bugünkü verdiğimiz gibi kremalı tavuk sote nasıl yapılır diyorsanız eğer okuhaber sitemiz içerisinde gurme bölümünde önceki ve bundan sonraki vereceğimiz tarifleri de takip edebilirsiniz. Afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!