Kumaş Yatak Başlığı Temizliği

Kumaş Yatak Başlığı Temizliği ile İlgili 4  Püf Nokta !

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kumaş yatak başlığı temizliği kadınların en çok dikkat ettiği konulardan biridir. Günün tüm yorgunluğunu attığımız yatakların her zaman temiz ve hijyenik olması oldukça önemlidir.Peki kumaş çeşitlerine göre yatak başlıkları temizliği nasıl yapılmalı ? Bu yazıda tüm detayları ile yatak başlıklarınızı nasıl temizlemeniz gerektiği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Türlerine Göre Yatak Başlığı Temizliği Nasıl Olmalı ?

Kumaş Yatak Başlığı Temizliği
Kumaş Yatak Başlığı Temizliği

Evde özellikle temizlik yaparken bazı eşyaların temizliğinde dikkat edeceğiniz birkaç püf nokta hem işinizi kolaylaştıracak hem de hayat kurtarıcı olacaktır.Evde özellikle kumaş yatak başlığı  temizliği bazen zorlayıcı olabilmektedir.Peki minimum güçle maksimum temizliğe  ulaşmak için neler yapılabilir?Her türde kumaş  yatak başlığı temizliği için püf noktaları burada bulabilirsiniz.

1 – Kumaş Yatak Başlığı Temizliği Nasıl Olmalı ?

Kumaş yatak başlıkları oldukça şık olmakla birlikte düzenli temizliği yapılmadığında kullanımı oldukça zorlaşacaktır.  Düzenli temizlikle beraber kumaş yatak başlıkları ilk günkü şıklığını koruyacaktır. Peki kumaş yatak başlığı temizliği nasıl olmalı ?

İki litre kadar ılık su içerisine karıştıracağınız bir kaşık bulaşık deterjanı ile yaptığınız karışımı mikrofiber bez ile nazik hareketlerle yatak başlığınıza  uyguladığınızda kirlerden tamamen arındığını görebilirsiniz.

Diğer zorluk yaşanan konulardan biri de beyaz kumaş yatak başlığı temizliği  ,öncelikle elektrikli süpürge başlığı ile üstündeki tozları almak işinizi büyük ölçüde kolaylaştıracaktır.Kumaş yatak başlığı temizliği için hazırladığınız bulaşık deterjanı ve ılık su karışımını mikser yardımı ile küçük köpükler olana kadar çırpın.Bu köpükleri  fırça yardımı ile leke olan yerlere yayın ve silin, lekelerin çıktığını göreceksiniz.

2 – Deri Yatak Başlığı  Nasıl Temizlenir ?

Yataklar her  gün kullanılan yerler olduğundan çok daha çabuk tozlanmakta ve bu tozlar zamanla zemine yapışıp kire dönüşmektedir.Deri yatak başlığı temizliğinde en çok dikkat edilmesi gereken konu ; derinin gözenekli yapısı olduğundan kir ve tozların içine yerleşmesine fırsat vermeden temizlemektir.

Deri yatak başlığı temizliğinin en kolay yolu: bir litre suyun içine karıştıracağınız yarım çay bardağı çamaşır suyu ve temizlik malzemesi olan aspirinden çok az dökerek oluşturduğunuz karışımı tülbent veya sünger gibi yumuşak yapılı bir bezle yatak başlığı üzerine uygulamaktır. Daha sonrasında mutlaka yumuşak ve kuru bir bezle kurulanmalıdır.

Deri yatak başlığı temizliğinde bir diğer yöntem ise suyun içine karıştırıp erittiğiniz beyaz sabun karışımı ile başlığı nazikçe silmektir. bu yöntemde oldukça pratiktir.

3 – Keten Yatak Başlığı Nasıl Temizlenir?

Kumaş Yatak Başlığı Temizliği

Keten   kumaş yatak başlığı temizliği için en kolay ve güvenilir yöntem ılık su içine  beyaz sabun  ekleyerek yapacağınız karışımı mikrofiber bez yardımı ile nazik hareketlerle yatak başlığınıza uygulamaktır.  Lekelerin kolayca çıktığını göreceksiniz.

4 – Kadife  Kumaş Yatak Başlığı Temizliği  Nasıl Yapılmalı ?

Kadife kumaşa sahip mobilya ve yatak başlıkları oldukça şıktır fakat yapısı gereği tozu ve kiri oldukça belli etmektedir. Bu mobilya ve başlıklarda tüy ve tozların yüzeyde kalıcı hale gelmesini  engellemek için elektrikli süpürgelerin uygun başlığı ile düzenli temizlemek önemli  bir husustur.

Kadife mobilya parçalarını temizlemenin birçok yolu vardır.bunlardan biri olan kadife fırçası kadife mobilyaların temiz ve şık görünümünde önemli rol oynar. Bu fırçalama işlemini hassas ve yumuşak hareketlerle yapmalısınız. Aksi taktirde yüzeye zarar verebilirsiniz. Kadife yüzeyde oluşabilecek kirleri önlemek amacıyla temizliği daha sık ve düzenli yapılmalıdır.

Kadife kumaş yatak başlığı temizliği ve oluşan lekeler için ise limon ve kabartma tozundan elde edeceğiniz karışım işinizi görecektir. Kabartma tozu üstüne köpürene kadar limon suyu dökün ve mikrofiber bez yardımıyla bu karışımı lekeler üzerine sürüp nazikçe silin.

Sararmış Yatak Başlığı Nasıl Temizlenir?

 Kumaş yatak başlığı temizliği  için hazırladığımız ılık  suya  iki yemek kaşığı beyaz sirke ekleyip ,  mikrofiber bezi sirkeli su karışımına batırıp çıkardıktan sonra sararmış yerleri silin.Sararan bölgelerin harika bir şekilde temizlendiğini göreceksiniz.

Kumaş Yatak Başlığı Temizliği Yaparken Karbonat Mucizesi ile Tanışın !

Kumaş Yatak Başlığı Temizliği

Mutfakların vazgeçilmezleri arasında olan karbonatın temizlikte üstlendiği muhteşem görevler göz ardı edilemez .Şimdi ise kumaş yatak başlığı temizliği esnasında yarattığı etkiye şahit olacaksınız.Elektrik süpürgesi ile tozlardan arındırdığınız yatak başlığınızı temizliğe hazır hale getirin.Bir kova soğuk suya ekleyeceğiniz birkaç yemek kaşığı karbonatı eritin. Mikrofiber bezle birlikte kumaş yatak başlığı temizliği için kullanın.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!