featured

Kurbağa Etinin Faydaları Nelerdir? Kurbağa Eti Yemek Haram mı ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurbağa etinin faydaları var mı yok mu ya da bu eti yemek sakıncalı mı konuları üzerine ülkemizde uzun süredir tartışmalar olmakta. Kurbağa yemek ülkemizde neredeyse hiç yaygın bir durum değil. Fakat diğer ülkelerde durum oldukça farklı.

Çin gibi ülkelerde zaten bu tarz yemekler oldukça yaygın. Fakat yemek konusunda birçok kişinin beğenisini kazanan Fransız mutfağında kurbağa eti yemek oldukça sevilen bir durum. Bunun yanı sıra birçok Avrupa ve Amerikan ülkelerinde kurbağa bacağı başta olmak üzere kurbağanın birçok kısmı yenmekte.

Yenmesi bir yana bu eti deneyip de memnun olan kişilerin sayısı da oldukça fazla. Fransa başta olmak üzere birçok ülkede insanlar kurbağa etinin lezzetini denemek için binlerce kilometre yol giderek bu etin tadına bakmakta.

Türkiye’den Yurt Dışına Kurbağa İthali

Daha önce de bahsettiğimiz gibi ülkemizde kurbağa tüketimi oldukça az. Fakat kurbağa etinin faydaları oldukça fazla olduğu için ülkemiz son 50 yıldır dışarıya kurbağa eti ithal ediyor. Bunun yanı sıra salyangoz da ülkemizden dışarıya oldukça fazla ithal ediyor.

Son 50 yıldır ülkemizden Avrupa başta olmak üzere birçok ülkeye kurbağa eti ve bacağı ithal ediyor. 500 ton fazla ithal yapan ülkemiz bu kategoriden sonra Çin Devletinden hemen sonra 2. sırada yer alıyor.

Adana İthalatta Zirvede

Ülkemizde kurbağa bacağı konusunda Adana tüm dünyaya tonlarca ithal ederek zirvede yer alıyor. İsteyen kişiler kurbağaları canlı olarak isteyen müşteriler ise temizlenmiş olarak sadece kurbağa bacaklarını bu tesise teslim edebiliyor.

Kurbağa Eti Fiyatı

Kurbağa eti fiyatı ise 9 TL ve 15 TL arasında değişim gösteriyor. Bu fiyatlar 1 kilosu için geçerli. Fakat Fransa gibi ülkelerde 4 adet kurbağa bacağının fiyatı yaklaşık 35 Euro’ya kadar çıkabilmekte. Yani oldukça pahalı.

Birçok Avrupa ülkesinde kurbağa eti porsiyonları kırmızı et fiyatlarından pahalı. Tabi fiyatlar restoranlara göre ve hangi eti nerede yediğinize göre değişebilir.

Kurbağa Toplama İzni

Kurbağa toplama izni almak için Tarım ve Çevre İl Müdürlüğü tarafından açılan programlara katılarak başarılı olmak gerekir. Bu sınavda kurbağa türleri, nasıl kurbağa toplanır ve yakalamak için neler gerekir gibi tüm konular öğretilir.

Bu kurs içinde başarılı olan kişiler mevsimlik olarak kurbağa toplamaya ve satmaya istediği zaman başlayabilir. Kurs içindeki kuralları ihlal etmediği sürece bu toplayıcılar bu işe devam edebilirler.

Kurbağa Etinin Zararı Var mı ?

Kurbağanın sadece etinin değil aynı zamanda birçok parçasının faydalı olduğu üzerine fikirler ileri sürülmekte. Bazı bilim adamları kurbağanın çok faydalı olduğunu belirtse de bazı bilim adamları da kurbağa tüketmenin oldukça zararlı olduğunu belirtmekte.

Özellikle korona virüsü salgını ile bilim adamları ve tüketiciler kurbağa konusunda tamamen ikiye ayrılmış durumda. Dere kenarları başta olmak üzere bazı pis ortamlarda kurbağaların yaşaması ve böcek türlerini ayrım yapmadan tüketmesi insanları oldukça düşündürmekte.

Yarasanın da birçok konuda yararı ve faydası olduğu söylenmekteydi. Fakat yanlış tüketim ve beslenme tüm dünyaya mal olan bir salgına sebep olmuştu.

Tüketilen besin ne olursa olsun tüketilmesinde en önemli nokta besinlerin nasıl ortamlarda ve ne şartlar altında yetiştirildiği ve kesildiği. Bu konular dikkate alındığı sürece tüketilen besinler konusun sağlık açısından bir sıkıntı olmayacağı düşünülmekte.

Tabi tüketilen besinin yenilebilir ve tüketilebilir olması vahşi bir hayvan olmaması konusuna da dikkat edilmesi oldukça önemli bir nokta. Yarasa baktığınız zaman vahşi ve tüketilmesi sakıncalı bir hayvan iken kurbağa böyle bir hayvan değildir.

Kurbağa Etinin Faydaları

Kurbağa etinin faydaları oldukça fazla olduğu düşünülmekte. Bacağından suyuna kadar birçok ürünün oldukça faydalığı olduğu için tüketilmekte. Ayrıca kurbağa etinin içerisinde de oldukça fazla protein olması da cabası.

Kurbağa suyu birçok ülkede cinsel sorunlar yaşayan kişiler tarafından oldukça fazla tüketilmekte. Ayrıca bunu tüketen kişilerde sonuçlarından oldukça memnun olduklarını da belirtiyor. Bunun yanı sıra kurbağa bacakları da en fazla tüketilen kurbağa ürünü.

Kurbağa bacakları ise hem kızartma olarak hem de çorbası olarak çok farklı türde yemek severler ile buluşuyor. Kurbağa bacağının hücre gelişmesine, kanser önleyici, mide hastalıklarına ve bağırsak hastalıklarına iyi geldiği ileri sürülmekte.

Aynı şekilde kurbağa etinin de hem cinsel sorunlara hem de vücuttaki birçok sıkıntıya karşı ileri geldiği hakkında birçok fikir ortalıkta geziyor. Böyle sebeplerden dolayı birçok ülke de kurbağa eti tüketilmekte. Peki, kurbağa eti yemek dinen uygun mu?

Kurbağa Eti Yemek Haram mı ?

Kurbağa etinin faydaları bir yana bu etin tüketilmesi dinen haram mı değil mi oldukça merak edilen bir konu. Diyanet İşleri Bakanlığı bu tarz konularda fazla yanlış bilgi dolanmadan gerçek bilgileri en erken zamanda paylaşarak insanları bilgilendiriyor.

Kurbağa eti tüketmek için Diyanet İşleri Başkanlığı her mezhep için ayrı cevap vermiş durumda. Kurbağa, timsah, kaplumbağa, yengeç ve yılan konusunda bu ürünlerin tüketilmesinin artması ile açıklamalar yapıldı.

Diyanet İşleri Bakanlığı bu ürünlerin Hanefi ve Şafi mezhepleri için tamamen haram olduğunu duyurdu. Fakat Malikilere göre ise bu ürünler tüketmek tamamen helal. Hanbeli mezhebine göre ise timsah, kurbağa ve yılan yemek haram diğerlerini yemek ise helal.

Türkiye’de Kurbağa Eti Satılıyor mu?

İlk başlarda ülkemizde kurbağa etinin sadece dışarıya ithalatı yapılıyordu. Fakat ilerleyen zamanlarda sadece ithalatı değil aynı zamanda restoranlara da satılması yavaş yavaş başladı.

Ankara, İstanbul ve İzmir’in yanı sıra birçok tatil beldesinde artık kurbağa eti satılmaya başlanmış durumda. Üretiminin ve dünyaya satışının ülkemizde yapılması ülkemize gelen turistler tarafından bilindiği için kurbağa etine olan rağbet oldukça artmış durumda.

Genç Girişimciler Arasında Son Zamanların Popüler İşi

Ülkemizde genç girişimciler için de kurbağa yetiştiriciliği kapısı açılmış durumda. Kurbağa etinin faydaları fazla olduğu için birçok ülke bu hayvanı tüketiyor. Ülkemizde bunun alt yapısı olduğundan girişimciler için de büyük bir iş olanağı.

Kurbağa yetiştiriciliği ile hem yurt dışına satış yapmak ve yüksek meblağlarda para kazanmak oldukça cazip geliyor. Kurbağa etinin faydaları ile birlikte iş imkanları da oldukça güzel ve dikkat çekici durmakta.

1
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!