featured

Kuru Ciltler İçin Fondöten Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuru ciltler için fondöten seçimi her zaman zor olmuştur. Eğer kuru bir cildiniz varsa ve cildinizi kapatması için fondöten kullanmanız gerekiyorsa, fondötende arayacağınız ilk özellik kesinlikle nemlendirici etkisinin olmasıdır. Çünkü fondöten kullanılırken beklenen kapatıcılık kuru bir cildiniz varsa sizde işe yaramayabilir. Kullandığınız fondöten aynaya baktığınızda sizi mutlu etmek yerine pullanmış bir görüntü oluşturarak sinir bozucu olabilir.

Kuru ciltler hava değişimi ve stres, yorgunluk gibi etkenlerden fazlasıyla etkilenen cilt tipleridir. Hal böyle olunca cildinizin florasını bozmayacak, zaten tahrişe meyilli cildinizi daha da tahriş etmeyecek fondöten seçimleri yapmalısınız.

Kuru Ciltler İçin Fondöten Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli ?

Kuru ciltler için fondöten seçimi yaparken fondötenin sıvı yani jel kıvamda olmasına ve nemlendiricili içerikte olmasına dikkat edilmeli.Pudra içeren fondötenler cildinizi daha da kuru gösterir. Bu yüzden pudrasız fondötenler seçmelisiniz.Cilt renginize uygun BB kremler de tercih edebilirsiniz.Makyaj bazı kullanmak cildinizi fondötenden önce biraz nemlendirerek daha pürüzsüz bir uygulama sağlar. Bazdan sonra fondöteni fırça yardımı ile dairesel hareketlerle cilde yedirmeniz faydalı olacaktır.

Kuru Ciltler İçin Fondöten Önerileri

1 – Mac Studio Waterweight SPF 30 Fondöten

Su bazlı yapıya sahip olan fondöten cildinize ihtiyaç duyduğu nem oranını sağlarken kapatıcılık olarak istediğiniz performansı sergiliyor. 30 faktör güneş koruyucu içeriği sayesinde güneşin zararlı etkisinden de korunmuş oluyorsunuz.

2 – Estee Lauder Skin Glowing Balm

Normal ciltler içinde uyumlu olan bu nemlendirici formdaki fondöten kuru ciltler için özellikle mükemmel etkiye sahiptir. Cildinizi nemlendirirken ayrıca koruyucu ve kapatıcı etki sağlıyor.

3 – L’Oreal Paris True Match Fondöten

Yüzünü sadece suyla bile yıkasa kuruluk ve gerginlik hissi yaşayanların kesinlikle kullanması gereken bir fondöten. Kuru ciltler için fondöten seçerken özellikle ilk sıralarda tavsiye edilir.

4 – Maybelline New York Fit Me Fondöten

İçeriğindeki kil ile cildi kurutmadan doğal ve mat bir görünüm sağlar. Mat makyaj sevip pudra içerikli ürünleri cildi kuru olduğu için kullanamayanların kesinlikle denemesi gereken bir ürün.

5 – Nars

Çok fazla kapatıcılık özelliği aramayanların kullanabileceği özellikle kuru ciltler için üretilmiş bir fondötendir. 30 faktör güneş koruyucu da içermesiyle dünyada tercih sırasında ilk 5’te diyebiliriz.

Bonus: Cilt Kuruluğu Neden Olur ? 

Cilt kuruluğu , ten üzerinde yaşanan pullanma, çatlama ya da kaşıntı gibi kişiyi rahatsız eden durumlar arasındadır. Peki, cilt kuruluğu nedir ? Cilt kuruluğu, cilt altındaki su depolayan hücrelerin susuz kalarak, vücudun nem kaybetmesidir. Cilt kuruluğu yaşanması durumunda mutlaka ve mutlaka uzman bir dermatolog tarafından muayene olmak gereklidir. 

Cilt kuruluğu pullanma, kaşıntı ve çatlama ile karakterize rahatsız edici bir durumdur. Çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir ya da doğal olarak kuru bir cilde sahip olunabilir. Ancak yağlı cilde sahip olanlar bile, zaman zaman ciltte kuruluk problemiyle karşı karşıya kalabilirler. Kuru cilt vücudun herhangi bir bölümünü etkileyebilir. Genellikle ellerde, kollarda ve bacaklarda ortaya çıkar. Birçok durumda, yaşam tarzı değişiklikleri ve nemlendirici krem kullanımı sorunu çözmek için yeterlidir. Fakat bazı durumlarda problem, altta yatan bir nedenden kaynaklanabilir ve tedaviye direnç gösterebilir. Bu durumda bir dermatoloji uzmanına başvurmak gerekebilir.

Cilt Kuruluğu Neden Olur ?

Cilt kuruluğu birçok nedene bağlı olarak meydana gelmektedir. Bunların başında cilde sürülen kimyasallar gelmektedir. Ayrıca cilt kuruluğu nedeni olarak kişinin vücudunun su kaybetmesi yer almaktadır. İşte, cilt kuruluğu nedenleri !

1 – Hava Şartları 

Cilt sağlığını etkileyen en önemli nedenlerin başında hava şartları gelmektedir. Çok soğuk ya da sıcak havalarda cilt çok daha fazla su kaybeder. Bu nedenle kuruluk sorunu yaşanabilir. 

2 – Isınma Şartları

Hava şartları kadar kişinin ev ya da iş ortamında içinde bulunduğu ısınma şartları da cilt kuruluğuna neden olur. Kuru bir hava cildin kurumasına neden olur. 

3 – Sıcak Duş

Çok sıcak su ile duş alınması ya da saçların yıkanması kuruluk sebepleri arasındadır. Bu noktada çok sık ve sıcak sudan sakınmak önemlidir. 

4 – Sert Sabunlar

Cildi yıkarken kullanılan sert sabunlar da cilt kuruluğu oluşturabilmektedir. Bu noktada mutlaka ve mutlaka nemlendiricili sabunlardan faydalanılmalıdır. 

5 – Su Tüketimi

Gün içerisinde az miktarda su içen kişilerin ciltleri, sık su içenlerden daha kuru olmaktadır. Bu noktada günde en az 2 litre su içmek önemlidir. 

Ayrıca renkli nemlendirici kullanmak da kuru ciltlere sahip kişiler için kısa vadede çözüm üreten yöntemler arasındadır. Fakat bu yöntem ile cilt kuruluğu önlenmez. Kuru ciltler için pul pul olan görünümü ortadan kaldırır. Mükemmel bir göz makyajı ile pürüzsüz bir cilt makyajı nasıl yapılır sorusunun cevabını arıyorsanız, mutlaka ve mutlaka kuru ciltler için fondöten yazımızı tekrar okumalısınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!