featured

Kuruluş Osman’da Geçen Fe İnne Meal Usri Yusra Ne Demek? Fe İnne Meal Usri Yusra Fazileti Nedir? Ne İçin Okunur?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fe İnne Meal Usri Yüsra ayeti anlamı nedir? Fe İnne Meal Usri Yüsra ne için okunur? İnşirah suresi her yönü ile insanın kendisini manevi anlamda koruma altına alması için oldukça tesirlidir. Peki hangi sıklıkta okunması gereklidir günde kaç defa okunur? Fe inne meal usri yüsra kaç defa okunur zikir adedi nedir? İnşirah suresi mucizesi ile Fe inne meal usri yüsra nasıl bir koruma sağlar? Hangi hastalıklara iyi gelir nelere karşı korur? İşte tüm detayları ile İnşirah suresi ayetleri ve Fe İnne Meal Usri Yusra!

1- Fe İnne Meal Usri Yusra Hangi Sure? Fe İnne Meal Usri Yüsra Suresi

Fe inne meal usri yüsra ayeti İnşirah Suresi içerisinde geçer. En etkili sureler arasında yer alan İnşirah suresi kalbin her türlü korkudan ve endişeden uzaklaşarak inşirah bulmasını ve Allah’ın korumasında kalbine ferahlık inmesini anlatan suredir. Özellikle 3 harflilere karşı koruyucu özelliği olan bu dua kalbe inen her türlü vesveseye karşı koruyucu etkiye sahiptir.

Her türlü şeytani vesvese, kötü düşünce ve şerden korunmak için mutlaka okunması gereklidir. Kur’an-ı Kerim’de geçen bu ayetlerin kalp sıkıntısından koruyarak maddi manevi ferahlık verdiği bilinmektedir. Dünya ve ahirette huzura kavuşmak isteyen her kişi bu duayı her fırsat bulduğunda okumalıdır.

Bu duayı okuyan kişi unutkanlıktan kurtulur kalbindeki her türlü sıkıntısı kederi gider. Hafızası açık olur ve bunalım halinden kurtulur. Her gün okunması kişinin manevi anlamda kendisini koruma altına alması demektir.

2- Fe İnne Meal Usri Yusra Anlamı Nedir? Fe İnne Meal Usri Yüsra Meali

Kişi hangi zor anda olursa olsun yalnız Allah’a sığınmak için bu ayet ile beraber İnşirah Suresi’ne sığınırsa kalbindeki her türlü korku ve kaygıdan uzaklaşır. Kalbine inşirah gelir yani ferahlık ile Allah’ın nuru kalbini temizler feraha kavuşur. Bu sure özellikle Allah’ın varlığı ve birliği konusunda tam teslimiyet ifade eder.

Sıkıntı yaşanan anda yalnız Allah’a sığınmak için okunan bu dua Kuruluş Osman dizisinde de Osman Bey’in düşmanın elinde esir olduğu sahnede Allah’a teslimiyeti ve ona sığınışı ile kalbindeki sıkıntıyı atması konu olmuştur.

3- Fe İnne Meal Usri Yüsra Fazileti Nedir? Fe İnne Meal Usri Yüsra Ne İçin Okunur? Fe İnne Meal Usri Yüsra Kaç Defa Okunur?

Fe inne meal usri yusri yani İnşirah suresi ayetleri günde 152 defa okunduğunda birçok mucizeyi de beraberinde getiriyor. Kişi manevi anlamda huzur bulduğu gibi dünyada bol ve hayırlı rızka sahip oluyor. Özellikle her gün 7-21 41-70-151 defa okunan inşirah suresi ayetleri kişinin dileklerinin kabul olmasını, her türlü zorluk içinden çıkmasını, en sıkıntılı süreçlerin bitmesi ve ferahlık içinde yaşamasını sağlar.

4- Fe İnne Meal Usri Yusra Arapçası | İnşirah Suresi Okunuşu

İnşirah suresi; her türlü zorluk anından bir çıkış yolu olduğunu anlatmaktadır. İnsanların en zorda kaldıkları çıkmazlara düştükleri anda okudukları bu dua içerisinde geçen “ fe inne meal usri yüsra” ayeti ise “elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır” manasına gelir.

A- İnşirah Suresi Arapça Okunuşu

 

B- İnşirah Suresi Türkçe Okunuşu

Elem neşrah leke sadrake.

Ve vedagnâ anke vizrake.

Ellezî enkada zahrake.

Ve rafe’nâ leke zikrak.

Fe inne meal usri yusrân.

İnne meal usri yusrâ.

Fe izâ feragte fensab.

Ve ilâ rabbike fergab.

C- İnşirah Suresi Türkçe Meali

YouTube video

1- Biz senin göğsünü açıp genişletmedik mi?

2- Ve ağır yükünü kaldırmadık mı?

3- O senin sırtını ezen yükünü.

4- Senin şanını yükseltmedik mi?

5- Şüphe yok ki, her güçlükle birlikte bir kolaylık vardır.

6- Evet, her güçlükle birlikte bir kolaylık vardır.

7- Öyleyse (işlerinden) boş kalınca, hemen (ibadete) dur.

8- Ve yalnız Rabb’ine yönel.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!