featured

Laptop Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Dizüstü Bilgisayar Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 2021

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Laptop alırken nelere dikkat edilmeli? Uzaktan eğitimlerin, online toplantıların ya da kursların yaygın bir şekilde yapıldığı bu dönemde teknolojik alet ihtiyacı gün geçtikçe artıyor. Özellikle pandemi sürecinde insanlar dizüstü bilgisayar alırken, özellikleri onlara yeterli gelmeyen, eğitim ve iş hayatında verimli bir şekilde kullanamadığı bilgisayarları değiştirmek istiyor.

YouTube video

Dizüstü bilgisayar almaya karar verdiniz fakat yüzlerce çeşit arasından ihtiyacınıza ve bütçenize uygun bir laptop alırken nelere dikkat edilmeli bilmiyor ya da yanlış bir karar vermek istemiyorsanız doğru yerdesiniz. Dizüstü bilgisayar seçerken dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledik. Buyurun yazımıza:

Laptop Alırken Nelere Dikkat Edilmeli 2021

Hazırsanız laptop alırken nelere dikkat edilmeli en baştan ele alalım. Öncelikle laptop alırken ilk yapmanız gereken şey satın almak istediğiniz dizüstü bilgisayarı hangi amaçla kullanmak istediğinizi belirlemek olmalıdır.

Örneğin, yoğun iş toplantıları yapacak veya yazılım programları kullanacaksanız oyun performansı yüksek bir bilgisayar almanız pek yerinde bir karar olmayacaktır.

Yalnızca dizi, film izlemek arkadaşlarınızla chat yapmak için yüksek teknik donanıma sahip bir bilgisayara tonlarca para dökmek bütçenizi gereksiz yere sarsabilir. Laptop alırken nelere dikkat edilmeli iyi bilmeli ve ihtiyaçlarınızı iyi bir şekilde analiz etmelisiniz.

1- Pil Ömrünün Sizin İçin Yeterli Olup Olmadığına Bakın

Laptop alırken nelere dikkat edilmeli devam edelim. Teknolojik aletlerde dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta da pil gücüdür. Bu noktada bilgisayarınızı kullanma şeklinizi gözünüzün önüne getirmelisiniz.

Çoğunlukla evden mi kullanmayı düşünüyorsunuz, hem uzaktan hem ofisten mi işleri idare yürütüyorsunuz yoksa yalnızca ofis ortamında kullanacağınız bir dizüstü bilgisayar mı arıyorsunuz? O halde pil ömrünün fazla olmasının sizin için ne kadar önemli olduğuna karar vermelisiniz.

2- Yanınızda Taşıyacağınız Bilgisayarınız Size Yük Olmasın

Evden mi çalışmayı düşünüyorsunuz yoksa ofise ya da okula giderken yanınıza alacağınız bir bilgisayar mı istiyorsunuz? Bu soru aslında laptop alırken nelere dikkat edilmeli konusunda son derece önemli. Eğer her gün ofise gidip gelecek, okulda projeler için bilgisayarınızı yanınızda taşıyacaksanız hafif bir bilgisayar almanızı tercih ederiz.

Bilgisayarı alma nedenleriniz arasında işiniz gereği fotoğraf ve video düzenleme ya da tamamen keyfi bir sebeple saatlerce oyun oynama varsa o zaman üst segment bilgisayarlara göz gezdirmenizde fayda var.

3- Orta Segment Bilgisayarlar Pek Çok Kullanıcıyı Mutlu Ediyor

Fakat orta segment dizüstü bilgisayarlar genellikle fiyat/performans açısından kullanıcıları mutlu eden bilgisayarlardır. Geniş bir ürün yelpazesi bulunur, bu sebeple de her sektörden ve yaş aralığından insanın ihtiyaçları değerlendirilmiştir. En güçlü ve hızlı gelişmiş işlemciler, kaliteli materyaller, güçlü grafik işlemciler ve uzun pil ömrüyle dizüstü bilgisayar almak isteyenlerin en çok tercih ettiği bilgisayarlar arasında yer alırlar.

Laptop alırken nelere dikkat edilmeli diyorsanız dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta da sabit bir şekilde değil de hareket halindeyken çalışmayı düşünenler için de özel tasarlanan dizüstü bilgisayarlardır.

Diğer bilgisayarlara göre daha hafif, şık ve ince tasarımıyla AMD, Swift 3 ve Intel işlemci seçenekleriyle ve bununla birlikte dayanıklı pil ömrüyle kendilerinin tam bir fiyat/performans ürünü oldukları söylenebilir. Özellikle isteyenler için kullanıcıya tasarım noktasında 14 inç 16:9 IPS FHD ekranı ve mor veya şık gümüş renkleri arasında seçim yapma hakkı tanınıyor. 

4- Oyun Severler Buraya: Yüksek Performans ve Başarılı Bir Soğutma

Oyun tutkunlarının sayısının çığ gibi büyüdüğü düşünülürse onların bir dizüstü bilgisayardan beklentilerinin diğer kullanıcılara oranla daha fazla olduğunu anlayabiliriz. Kaliteli bir oyun deneyimi yaşamak için laptop alırken nelere dikkat edilmeli merak ediyorsanız bilgisayarını değiştirmek isteyenlerin dikkat etmeleri gereken ilk nokta, elbette ki bilgisayarın yüksek bir performansa sahip olmasıdır.

Laptop alırken ekran kartı seçimi de çok önemlidir. Bir masaüstü bilgisayar performansı gösterebilen dizüstü oyun bilgisayarları aynı zamanda çok güçlü işlemciler, bellekler ve ekran kartları bulunduruyor. Donanım özellikleri tabii ki çok önemli fakat insanların oyun oynarken yaşadıkları ısınma problemi de dikkate alınmalıdır.

Laptop alırken ekran kartı seçimi yapacağınız ürünlerin soğutma performansını gözetmeniz sizi daha doğru bir tercihe yöneltecektir. Yüksek performans özellikleri ve başarılı bir soğutma vadeden dizüstü bilgisayarlar oyun oynarken sizi üzmeyecek bilgisayarlardır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!