featured

Lavanta Hasat Zamanı | Lavanta Hasadı Hangi Ay Yapılır? Lavanta Köyüne Ne Zaman Gidilmeli?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lavanta hasat zamanı her yıl binlerce kişi tarafından sorgulanan konular arasında yer alıyor. Mis kokusu ve kusursuz görünümü ile hepimizin gönlünü fetheden lavanta, ülkemiz ve dünya için oldukça önemli bir bitki konumunda.

Özellikle Isparta’da yetiştiriciliğinin fazla olduğunu da söyleyebilmek mümkün. Kokusu ile baştan çıkaran lavanta, sunduğu o kusursuz görüntü ile de estetik fotoğrafların ortaya çıkmasına sebep oluyor. Bu anları ölümsüzleştirmek isteyenler içse lavanta hasat zamanı ne zaman? Lavanta hasat zamanı 2021 gibi sorulara yanıt arıyor.

Lavanta Hasat Zamanı Ne Zaman? Lavanta Hasat Zamanı Isparta İçin Hangi Ay

Lavanta hasat zamanı ne zaman? Lavanta hasat zamanı yetiştiriciliği yapılan birçok ilde aynı tarihlerde seyrediyor. Peki ya lavanta köyüne ne zaman gidilmeli? Normal şartlarda lavanta çiçekleri Haziran ayının başlarında çiçeklenmeye başlar.

Çiçeklenmeye başlayan lavantalar ortama muhteşem bir koku ve görünüm yayıyor. Çiçeklenme süreci ise ortalama 45-50 gün sürüyor. Yeterli boylara ulaştığı görülen lavantalar Temmuz sonuna doğru hasat edilmeye başlanıyor.

Lavanta hasat zamanı sonrasında lavanta köyüne gidilmesi, keyifli bir deneyim yaşanmasını engelleyebilir. Bu sebeple lavanta yetiştiricileri Temmuz’un 30’unden sonra lavanta köyüne gidilmesini önermiyor. Bu kapsamda lavanta köyüne ne zaman gidilmeli sorusuna 1 Haziran- 20 Temmuz arası yanıtı verilebilir.

Lavanta Köyü Isparta | Lavanta Ne Zaman Toplanır ? Lavanta Köyü Hasat Zamanı

Lavanta köyüne ne zaman gidilmeli? Lavanta hasat zamanı hakkında bilgiler verdikten sonra bu köyün nerede olduğuna ve ulaşımın nasıl sağlanacağına da değinmek gereklidir. Mor ve yeşilin eşsiz uyumunu ölümsüzleştirmek isteyen birçok yerli yabancı turist, bu dönemde lavanta tarlaları nerede arayışına giriyor. Lavanta tarlaları ülkemizde ağırlıklı olarak Isparta, Antalya ve Burdur gibi bölgelerde yer alıyor.

Bu illerin dışında bazı illerde de nadiren lavanta tarlaları ile karşılaşabilmek mümkün. Özellikle Isparta’da bulunan geniş lavanta tarlaları, ülkemizdeki lavanta ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayabiliyor. 

Lavanta köyüne ne zaman gidilmeli ve nereye gidilmeli? Aslında bu sorunun yanıtı beklentiniz doğrultusunda farklılık gösterecektir. Isparta’nın en büyük lavanta tarlasına ev sahipliği yapan Kuyucak köyü bu anlamda ilk tercihiniz olabilir. Kuyucak köyü her yıl Türkiye’deki lavanta ihtiyacının %90’ınını karşılayabilmektedir.

Lavanta hasat zamanı bu köyde de Temmuz sonundadır. Büyülü bir atmosferi içerisinde barındıran bu yer, o muhteşem görüntüyü ölümsüzleştirebilmeniz ve huzur ile iç içe olabilmeniz adına oldukça elverişli alan. Upuzun bir lavanta tarlasına sahip bu köyde, tezgahlar ve yer yer ağaca monte edilen salıncaklar yer alıyor.

Bunun yanı sıra köy içerisinde türlü ev yemekleri ve müzik organizasyonları da düzenlenebiliyor. Buda görsel şölenin katlanarak artmasını sağlıyor. Bu anlamda lavanta hasat zamanı söz konusu olduğunda mutlaka ama mutlaka Kuyucak köyünün görülmesi gerekiyor.

Lavanta Kokulu Köy Giriş Ücreti 2021

Lavanta köyüne ne zaman gidilmeli ve lavanta hasat zamanı ne zaman sorularına yanıt verdik. Peki bu köye ulaşım nasıl sağlanır ve giriş ücreti ne kadar bundan bahsedelim. Yukarıda da belirttiğimiz gibi Kuyucak köyü ülkemizin Isparta ili içerisinde yer alıyor.

Kuyucak Köyü Isparta merkezine 48 km uzaklıkta yer alıyor. Bu nedenle ulaşım için araç ihtiyacı duyuluyor. Merkezden bu köy için kalkan otobüsler bulabilmek mümkün. Ancak özel araç ile ulaşım sağlandığında daha kısa sürede bölgeye ulaşılabiliyor. Otobüsler ise her 45 dakikada bir kalkarken, 1 saat içerisinde köye ulaşabilmenizi sağlıyor.

Lavanta hasat zamanı olsun ya da olmasın yılın her ayında bu köye ücretsiz olarak giriş yapılabiliyor. Ancak park yeri sıkıntısı bulunduğu için aracı park ettikten sonra yaklaşık 20 dakika kadar yürümek gerekiyor. Geniş lavanta tarlalarını içerisinde barındıran bu bölgede yerli ve yabancı turistlerin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi adına çok sayıda pansiyon, kafe ve restoran yer alıyor.

Bu noktada turistler barınma ve yemek ihtiyacını oldukça uygun fiyatlarla karşılayabiliyor. Bölgeye ulaştığınızda arabanıza muhteşem bir lavanta kokusunun dolacağının garantisini verebiliriz. Ancak bu süreç yalnızca Haziran ve Temmuz aylarını kapsıyor.

Bu süreç sonunda ise lavanta hasat zamanı sonlanıyor ve tarlalardaki o muhteşem görünümde haliyle sona eriyor. Bu sebeple lavanta köyüne ne zaman gidilmeli konusunda verilen tarihlere sadık kalınması ve bu tarihlerde tarlalara gidilmesi öneriliyor. Lavanta yağının faydaları nelerdir yazımızı okumak için tıklayınız. 

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!