Lazerle Genital Bölge Beyazlatma Nasıl Yapılır? Vajina Beyazlatma İşlemi

Lazerle Genital Bölge Beyazlatma Nasıl Yapılır? Vajina Beyazlatma İşlemi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lazerle genital bölge beyazlatma nasıl yapılır sorusunun yanıtı son yıllarda oldukça araştırılıyor. Çünkü genital bölge kararması, kadınlarda psikolojik olarak rahatsızlık hissine sebebiyet verebiliyor. Dolayısı ile son zamanların genital estetik uygulamaları trendleri arasında vajina beyazlatma da yer alıyor.

Genital beyazlatma günümüzde vajina beyazlatma kremleri gibi kozmetik ürünlerle de yapılabiliyor ancak hiçbir genital beyazlatma kremleri kadar hızlı ve kesin sonuç vermiyor. Bu nedenle yazımızda yalnızca lazerle genital bölge beyazlatma nasıl yapılır, genital beyazlatma yan etkileri var mı, vajina beyazlatma işlemi acıtır mı gibi en merak edilen sorulara yanıt vereceğiz.

Genital Bölge Kararması Neden Olur?

Lazerle genital beyazlatma nasıl yapılır konusunu açıklamadan önce genital kararma neden olur sorusuna yanıt verelim… Kadınlarda bikini bölgesi diye de tabir edilen genital bölge ve çevresinde kararma olmasının en yaygın nedeni; ilerleyen yaştır. Ancak bu tek sebep değildir. Genel olarak genital bölge kararması nedenleri şunlardır:

  • Hormonal faktörler
  • İlerleyen yaş
  • Hamilelik ve doğum
  • Yanlış lazer uygulamaları
  • Kullanılan genital bölge kremleri
  • Doğum kontrol hapı kullanımı
  • Güneşlenme/güneş ışınlarına maruz kalma
  • Cildin nemini kaybetmesi
  • Genital bölgenin uzun süre havasız kalması
  • Epilasyon uygulamaları (jilet, tüy dökücü krem kullanımı, sıcak ağda ve sir uygulanması)

Kadınların en çok tercih ettiği epilasyon yöntemlerinden olan ağda, sir, jilet ve tüy dökücü kremler vajina kararmasına neden olabilmektedir. Uzun süreli olarak tüy dökücü krem ve jilet kullanılmasının, kararmaya yol açtığı bilinmektedir. Ayrıca sıcak bir şekilde ağda ya da sir uygulanması da kararmaya neden olabilir.

Genital bölge kararması bir hastalık değildir ve bu nedenle tedavi olarak yapılmaz. Ancak genital estetik uygulamalarından biri olan lazerle genital bölge beyazlatma, kadınların psikolojik olarak bu durumdan rahatsız olmasının önüne geçer.

Lazerle Genital Bölge Beyazlatma Nasıl Yapılır? Vajina Beyazlatma İşlemi

Genital Bölge Kararması Nasıl Geçer?

Vajina kararması için en hızlı ve en etkili kesin çözüm; lazerle vajina beyazlatma işlemidir. Bunun yanı sıra vajina beyazlatma kremleri de tercih edilebilir ancak bu kremlerin başarılı sonuç vermesi için düzenli ve uzun süreli kullanım şarttır. Dolayısı ile en işlevsel vajina beyazlatma yöntemi; lazer uygulamasıdır.

Lazerle Vajina Beyazlatma İşlemi Nedir?

Lazerle vajina beyazlatma işlemi, genital estetik uygulamalarından biridir. Bu işlem kararan genital bölge ve çevresinin rengini açmak için uygulanır. Lazerle genital bölge beyazlatmada yalnızca vajinanın dış dudak kısmına ve çevresin müdahale edilir, vajinanın iç bölgesinde işlem yapılmaz. Peki, lazerle genital bölge beyazlatma nasıl yapılır?

Lazerle Genital Bölge Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Genital bölge kararması pek çok kadının ortak sorunudur ve bu nedenle internette bu soruna çözüm sağlayan lazerle genital bölge beyazlatma nasıl yapılır araştırması sık yapılıyor. Lazerle vajina beyazlatma işlemi ortalama 15-20 dakika kadar süren kolay bir işlemdir. Lazerle genital bölge beyazlatma nasıl yapılır sorusunun cevabı da adımlar halinde aşağıdaki gibidir:

  • Genital bölgeye lokal anestezik krem uygulanır
  • Kararma olan genital bölgeye lazer ışınları uygulanır
  • Kararma olan yerlere lazer ışını uygulanmasıyla melanosit hücreler parçalanmaya başlar, cildin en üst katmanı olan epidermis tabakasının soyulması sağlanır ve beyazlama sağlanır
Lazerle Genital Bölge Beyazlatma Nasıl Yapılır? Vajina Beyazlatma İşlemi

Lazerle Genital Bölge Beyazlatma Sonrası

Lazerle vajina beyazlatma işlemi sonrası uygulama bölgesinde kızarıklık ve şişlik oluşması, ödem ve su toplanması olması normaldir. Bu semptomlar işlemin başarısız olduğunu göstermez. Ayrıca vajina beyazlatma işlemi sonrasında genital bölgenin bir süre, eskisinden daha çok kararması da normaldir. Ancak birkaç gün içinde ölü deriler dökülmekte ve kararmış cildin yerini beyaz ve parlak cilt dokusu almaktadır.

Lazerle genital bölge beyazlatma işlemi sonrasında hastalar hemen sosyal yaşamlarına geri dönebilir, hastanede yatış ya da evde istirahat gerektirmez. Hatta çok kolay bir işlem olduğu için çalışan kişiler, öğle arası tatillerinde dahi lazer yaptırıp hemen işlerine kaldığı yerden devam edebilmektedir.

Lazerle Genital Bölge Beyazlatma Nerelere Uygulanır?

Lazerle vajina beyazlatma işleminde, cildin en üst tabası olan epidermisin soyulması sağlanır. Bu uygulama genellikle bikini bölgesine uygulanmaktadır. Ancak kararan makat, vajina girişi, iç dudaklar ve dış dudaklar için de uygulanabilir. Kısacası; anal bölgenin tamamında lazerle beyazlatma yapılabilir.

Genital Bölge Beyazlatma Lazer Kalıcı mı?

Lazerle vajina beyazlatma uygulaması uzun süre kalıcıdır ancak etkisi ömür boyu sürmeyebilir. İlerleyen yaş, hormonal dengesizlikler, özensiz genital bakım, güneş ışınlarına maruz kalma vb gibi nedenlerle lazer yapılan genital bölge yeniden kararabilir.

Lazerle Genital Bölge Beyazlatma Nasıl Yapılır? Vajina Beyazlatma İşlemi

Lazerle Vajina Beyazlatma İşlemi Acıtır mı?

Lazerle vajina beyazlatma işleminde kişiler hiçbir acı hissi yaşamamaktadır. Çünkü uygulama öncesinde lokal anestezik krem uygulanır ve bu kremler acının hissedilmesini engeller. Basit bir işlem olduğu için lokal ya da genel anestezi de uygulanmaz.

Lazerle Genital Bölge Beyazlatma İşlemi Kaç Dakika Sürer?

Lazerle bikini bölgesi beyazlatma işleminin kaç dakika süreceği, uygulama alanının genişliğine göre değişir. Genellikle bu işlem 30 dakikayı bulmamaktadır.

Lazerle Genital Bölge Beyazlatma Kaç Seansta Biter?

Genital bölge beyazlatma işleminin kaç seans yapılması gerektiği muayene yapılmadan bilinemez. Kimi kişilerde tek seans yeterli olurken, kimi kişilerde de iki-üç seans başarılı sonuçlar ortaya koymaktadır.

Lazerle Genital Bölge Beyazlatma Nasıl Yapılır? Vajina Beyazlatma İşlemi

Lazerle Genital Bölge Beyazlatma Devlet Karşılıyor mu?

Bikini bölgesi beyazlatma işlemi, genital estetik uygulamaları arasında yer alır ve bu nedenle devlet tarafından karşılanmaz. Özel jinekoloji muayenehanelerinde, özel hastanelerde ve güzellik merkezlerinde gerçekleştirilir.

Genital Bölge Beyazlatma Doğal Yöntemler Var mı?

Genital bölge kararması sorunu yaşayan pek çok kadın daha ekonomik olması nedeniyle genital bölge beyazlatma doğal yolları nelerdir diye araştırıyor… Ancak bu soruna en kesin ve kolay çözüm lazerle beyazlatmadır. Genital kararma için karbonat, limon gibi doğal ürünleri kullananlar da vardır ancak bunlar hiç de sağlıklı yöntemler değildir.

Çünkü vajina, yapısı itibari ile hassas bir bölgedir ve enfeksiyon kapmaya açıktır. Yanlış ürün ve krem kullanımı vajina yapısını bozabilir ve sorunlara yol açabilir. Bu sebeple vajina sağlığı için doktor tavsiyesi olmayan yöntemler, bikini bölgesi beyazlatma için uygulanmamalıdır.

Lazerle Genital Bölge Beyazlatma Nasıl Yapılır? Vajina Beyazlatma İşlemi

Vajina Beyazlatma Kremleri İşe Yarıyor mu?

Piyasada pek çok markada vajina beyazlatma kremleri vardır. Bu kremlerden bazıları sonuç vermede oldukça başarılıdır ancak hiçbiri, lazerle bikini bölgesi beyazlatma uygulaması kadar hızlı ve kesin etkili değildir.

Ayrıca vajina beyazlatma kremlerinin işe yaraması için düzenli kullanım şarttır. Düzenli kullanım ile uzun bir süre içinde bu kremlerle genital kararma sorunu çözülebilmektedir. Lazerle bikini bölgesi beyazlatma işlemi ise tek seansta (bazen iki ya da üç seansta) kesin sonuç verir.

Lazerle Vajina Beyazlatma İşlemi Sonrası Yeniden Kararma Olur mu?

Lazerle bikini bölgesi beyazlatma uygulaması sonrasında ilerleyen süreçlerde yeniden genital bölge kararması olması mümkündür. Bu nedenle işlem sonrasında yeniden kararma olmaması için genital bölge temizliğine dikkat edilmeli ve kararmaya neden olacak zararlı işlemlerden, uygulamalardan, kremlerden ve güneş ışınlarına maruz kalmaktan kaçınılmalıdır.

Lazer Vajinayı Karartır mı?

Yanlış uygulanan epilasyon amaçlı lazer vajinanın kararmasına neden olabilir. Lazer epilasyon sonrası güneş ışınlarına maruz kalınması da özel bölge kararması riskini arttırır.

Lazerle Genital Bölge Beyazlatma Yaptıranlar Bir Daha Yaptırabilir mi?

Lazerle genital beyazlatma uygulaması yaptıran daha sonra tekrar ihtiyaç duyulması halinde yeniden yaptırabilir.

Vajina Beyazlatma Lazer Fiyatları Ne Kadar?

Vajina beyazlatma lazer fiyatları, uygulama alanının genişliğine göre değişebilir. Ayrıca her doktor, hastane, klinik ve güzellik merkezinin uyguladığı fiyat politikası farklıdır. Bu nedenle vajina beyazlatma lazer fiyatları için kesin bir fiyat vermek doğru değildir.

Lazerle Genital Bölge Beyazlatma Nerede Yapılır?

Lazerle genital bölge beyazlatma özel hastanelerde, güzellik merkezlerinde, özel kliniklerde ve muayenehanelerde kadın doğum ve jinekoloji doktorları tarafından yapılmaktadır. Ancak başarılı bir işlem için bu alanda uzmanlık almış doktorların hizmet verdiği yerler tercih edilmelidir.

YouTube video

Genital Bölge Kararması Nasıl Önlenir?

Lazerle genital bölge beyazlatma işlemi sonrasında yeniden kararma olmaması için ya da hiç bu sorunun yaşanmaması için şunlara dikkat edilmelidir:

  • Genital bölge temizliğine dikkat edilmelidir
  • İç çamaşırı seçimi, hava geçiren pamuklu kumaşlardan yana yapılmalıdır
  • Genital bölge terlediğinde gerekli hijyen ve bakım sağlanmalıdır
  • Terlemeye neden olacak kıyafetler uzun süre boyunca giyilmemelidir
  • Epilasyon için ağda ya da lazer epilasyon cihazları tercih edilmelidir
  • İç çamaşırı günlük olarak düzenli bir şekilde değiştirilmelidir

Genital bölge kararması riskinin en aza indirilmesi için bunlara dikkat edilmelidir. Epilasyon için ağda uygulayacak olan kişilerin, sıcak ağda tercih etmemesi tavsiye edilir. Çünkü ağdanın sıcaklığı zaten hassas yapıda olan özel bölgenin kararması riskini artırır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!