featured

Leblebi Yemeği de Denilen Nohut Yemeği Nasıl Yapılır? Leblebi Yemeği Tarifi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ohhh mis, hatta nefis bir yemek tarifi vereceğiz bugün sizlere. Kimilerinin leblebi yemeği de dediği nohut yemeği nasıl yapılır? Yanına hazırlayacağınız leziz bir pirinç veya bulgur pilavı ile yoğurt ve birde sebze çorbası eklediniz mi, eşsiz bir akşam yemeği sofrası hazırlayabilirsiniz. O halde akşama iftar için bu harika yemeğimizin tarifini verelim.

Leblebi Yemeği Nasıl Yapılır?

3 – 3,5 su bardağı haşlanmış nohut,1 kuru soğan,150 – 200 gram kadar kuşbaşı et,2-3 diş sarımsak,1 su bardağı domates konservesi,Yarım yemek kaşığı domates salçası,1 yemek kaşığı tereyağı,1 yemek kaşığı sıvıyağ,Tuz ve pul biber.

Etli Leblebi Yemeği Yapılışı

Leblebi yemeği için önce öuru soğanların kabukları soyulur ve ince ince soğanlar kıyılır.Bir çukur tencerenin içerisine kuşbaşı et konur ve önce bir miktar su ve biraz tuz eklenerek tencerenin kapağı kapatılır. Etin pişmesi sağlanır.Et pişmeye yakın 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile 1 yemek kaşığı tere yağı tencereye dökülür.Doğranan soğanlar ve bütün halde kabukları soyulan sarımsaklarda ilave edilerek et kavrulur.Etler kavrulduktan sonra domates konservesi ile birlikte salça ilave edilir ve salça rengini bırakana kadar kavurma işlemi yapılır.En son haşlanmış nohutlarda eklenir.Tuz ile biraz pul biberde ilave edilerek üzeri nohutların kapanana kadar kaynamış su eklenir.Nohutlar kısık ateşte iyice yumuşayana kadar pişirilir.Pişirilen nohuttan 5-6 adet alınır ve ezilerek tencereye tekrar eklenir.Bu şekilde özlü bir leblebi yemeği olması sağlanır.5-6 dakika kadar daha pişirildikten sonra tencerenin altı kapatılır.

Leblebi yemeği dinlendirildikten sonra pilav ve yoğurt veya cacık eşliğinde servis edilir.

Afiyet olsun!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!