featured

Leopar Kedisi | Leopar Deseniyle Göz Alan Bengal Kedisi Özellikleri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Leopar kedisi özellikleri nelerdir? leopar kedi türleri nelerdir? Bengal kedisi özellikleri nelerdir? Bengal kedisi evde yalnız kalabilir mi? gibi sorular özellikle evde kedi beslemek isteyenlerin merak ettiği soruların başında geliyor.

Leopar kedisi olarak da bilinen Bengal kedisi, kendisine has cazibeli duruşu ve sıra dışı leopar deseni ile hayvan severlerin ilgisini fazlasıyla çeken bir kedi türü oluyor. İşte leopar kedisi olarak da bildiğimiz en çok sevilen kedi türlerinden Bengal kedisinin merak edilen özellikleri!

Leopar Kedi Türleri | Leopar Ev Kedisi

Leopar kedi türleri, son dönemlerin en çok dikkat çene ve ilgi gören kedi türleri arasında yer alıyor. Türkiye’de Van kedisi kadar sık görülmüyor olsa da en az Van kedisi kadar bilinirliği olan bir kedi türü olan kedi türlerinden birisidir.

Leopar kedilerin atası Asya leopar kedilerine dayanıyor. Nesli tükenmekle karşı karşıya olan bu kedi türü, farklı türler ile çiftleştirilerek nesli koruma altına alınmıştır. Dolayısıyla da çiftleştirme sonucunda doğan kedilerin Asya leopar kedisi yavrusu olduğunu söylememiz mümkündür.

Leopar kedi takma adıyla bilinse de Asya leopar kedisinin asıl tür adı Bengal kedisi olarak kaynaklarda geçer. Göz alıcı leopar deseninin yanı sıra aynı zamanda kendisine has özelliklerinin olmasıyla tercih edilen ev kedisi türleri arasında da yer alır.

Asya Leopar Kedisi | Bengal Kedisi Özellikleri

Muzip hareketleri ve oyunculuğu kişiliği ile bilinen Asya leopar kedisi özellikleri, özellikle evde kedi beslemek isteyen kişilerin detaylı araştırma yaptığı konuların başında geliyor. Özellikle zeki, oyuncu ve hareketli kedi sahiplenmek isteyenlerin aklına gelen kedi türlerinin başında da Bengal kedisi geliyor.

Asya leopar kedilerinin nesillerinin korunması amacıyla farklı kedi türleri ile çiftleştirilmesi sonucunda ortaya şeker mi şeker Bengal kedisi türü ortaya çıktı. İşte bu güzel canlıların en merak edilen özellikleri;

1. Leopar Ev Kedisi: Bengal Kedisi Türkiye’de Var mı?

Bengal kedisi, sayısı Van kedisi ya da Ankara kedisi kadar çok olmasa da Türkiye’de bulunan kedi türlerinden birisidir. Ancak eğer Bengal kedisi ya da leopar ev kedisi sahiplenmek istiyorsanız leopar kedisi sahiplendirme ücretsiz olarak yapılmadığını bilmeniz gerekiyor.

Eğer leopar kedisi sahiplenmek istiyorsanız bu kediyi petshoplar aracılığı ile yurtdışından getirterek ücreti karşılığında sahiplenebilirsiniz. Ayrıca birçok hayvan sahiplendirme sitelerinden de satın almanız mümkündür.

2. Bengal Kedisi Vahşi midir?

Bengal kedisi beslemek isteyen hayvan severlerin birçoğu “Bengal kedisi uysal mı?” sorusunu merak ediyor. İlk görünüşte leopar kedisi vahşi bir görünüme sahip olsa da aslında görünenin tam aksine son derece uysal, sevecen ve muzip kedilerdir.

Son derece meraklı olan leopar kedileri, sahibinden ilgi ve sevgi gördüğünde aşırı derecede uysal ve oyuncu olduğu bilinen kedi türlerinin de başında geliyor.

3. Bengal Kedisi Kaç Yavru Yapar?

Leopar kedisi, her doğumunda ortalama olarak 4 ila 6 arasında yavru yapar. Yavru bengal kedisi gri ya da farklı renklerde olabilir. Yavrularının en belirgin özelliklerinden birisi de yetişkin kedilere göre tüylerinin daha uzun olmasıdır.

4. Leopar Desenli Ev Kedisi | Bengal Kedisi Evde Yalnız Kalabilir mi?

Leopar desenli ev kedisi olan Bengal kedisi, evde çok fazla yalnız kalmayı sevmez. Kısa bir süre dahi olsa sahiplerinin evde yalnız bırakması Bengal kedisinde ciddi bir strese unsuru haline gelebilir.

Evde yalnız kalan Bengal kedisinin ise yapabilecekleri oldukça fazladır. Örneğin; bir Bengal kediniz varsa ve kısa bir süre de olsa evde yalnız bıraktığınızda evi dağınık ve perişan bir halde bulabilirsiniz.

5. Kaplan Desenli Kedi | Bengal Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

Bengal kedinizi güzel bir şekilde beslerseniz, sağlıklı beslenmesine ve aşılarına dikkat ederseniz kedinizin uzun ömürlü yaşamasını sağlayabilirsiniz. Sağlıklı bir yaşam tarzı olan leopar kedisi, 12 ila 16 yıl kadar yaşayabilir.

6. Bengal Kedisi Çiftleştirme Nasıl Yapılır?

Bengal kedisi, cins bir kedidir ve gelişi güzel çiftleştirmeler bu cinsin bozulmasına neden olabilir. Eğer kedinizin çiftleşme isteği olduğunu fark ettiyseniz uzmanlar bu konuda mutlaka bir veterinere başvurmanızı tavsiye ediyor.

Bengal Kedisi Yavrusu Bakımı Nasıl Yapılır?

Bengal kedisi yavru bakımı son derece kolaydır. Öncelikle bilmeniz gereken şudur ki; yavruları en az 4 ay boyunca annesinden kesinlikle ayırmamalısınız. 4 ay sonra anne beslenmesinden ayrıldıktan sonra beslenmesi daha kolay olacaktır.

Yavru leopar kedisi, suya kolay alışabilen kedilerdir. Ancak sudan korkutmamanız gerekiyor. Bu sayede suya kolayca alışabilir. Banyo sonrasında kedinizin tüylerini kurutursanız tamamen kurumasını kolaylaştırabilirsiniz.

Yavru kedinin eğer tüyleri çok kısaysa kesinlikle kesmemelisiniz. En fazla haftada bir kez tüylerini tarayarak tüy bakımını yaparsanız tüyleri daha sağlıklı ve parlak görünecektir. Özellikle beslediğiniz Bengal kedisi siyah tonlarında ise bakımlı tüyleri daha parlak görünebilir.

Leopar Kedisi Fiyatları | Bengal Kedisi Kaç TL?

Bengal ya da diğer adıyla leopar kedisi, diğer kedi türlerine göre Türkiye’de daha az bulunan ve yurtdışından getirtilen bir kedi türüdür. Dolayısıyla da Bengal kedisi fiyat bakımından diğer kedi türlerine göre biraz daha pahalıdır.

Eğer yavru kedi sahiplenmek istiyorsanız kedinin yaşına ve özelliklerine göre fiyatlar 1.500 TL ile 6.000 TL arasında değişebilir. Ancak yetişkin leopar kedisi fiyatları daha uygun olabilmektedir.    

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!