lgs-puan-hesaplama

LGS Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

LGS puan hesaplama, liseye geçiş yapacak ortaokul son sınıf öğrencileri için önem taşımaktadır. Günümüzde gerçekleştirilen bu merkezi sınav geçiş sürecinde değerlidir. Alınacak puan kadar LGS yüzdelik dilim hesaplama sonunda elde edilen bilgiyle birlikte tercih yapılır. Öğrenciler bu yüzden girdikleri denemeleri ya da resmi sınavların puanlarını hesaplamaya çalışır.

Ülkemizde neredeyse birçok kademeye geçiş esnasında merkezi sınavlar uygulanmaktadır. Bu sınavlardan elde edilen puan ve sıralamaya bağlı olarak tercihler yapılır. İlk merkezi sınavı ile karşılaşan ortaokul öğrencileri de bu noktada LGS taban puanları inceleyerek tercihte bulunur. Peki deneme puan hesaplama nasıl yapılır? LGS puan hesaplama siteleri hangileri?

LGS Puan Hesaplama 2023 Aşamaları Hangileri?

lgs-puan-hesaplama
LGS Puan Hesaplama

Öğrencilerin temelde puan hesaplama yapabilmesi için çok ciddi bir efor harcamasına gerek yoktur. İlk etapta yapılması gerekenler; deneme ya da gerçek sınavda elde edilen, doğru-yanlış sayısını saptamaktır. Doğru ve yanlış soruların puan hesaplamada etkileyici görevi vardır. Çünkü 3 yanlış 1 doğruyu götürecek şekilde ölçme değerlendirme teknikleri kullanılır.

Daha sonra LGS puan hesaplama aşamasına geçilebilmektedir. Sınavda yer alan derslerin karşısındaki kutucuklara doğru ve yanlış sayınızı girin. Eksiksiz giriş yaptığınız takdirde LGS yüzdelik dilim hesaplama da geçmiş yıllara göre size sonuç verecektir. Burada dikkat edilmesi gereken unsur güvenilir bir sitede işlem yapmaktır. Vepuan.com bu aşamada sizlere yardımcı olmaya devam ediyor.

LGS Yüzdelik Dilim Hesaplama Nasıl Yapılır?

Sınav kurumu tarafından öğrencilerden alınan optikler belirli bir şekilde okutulur. Elde edilen doğru yanlış ve boş soru sayısına göre ölçme değerlendirmeye geçilir. Yanlış sayısı kadar 1/3 oranında soru silinecektir. Daha sonra öğrencilerin ham puanları elde edilir. Bu puan bazında öğrenciler bulundukları şehre bağlı olarak sıralanır. Sıralamada LGS yüzdelik dilim hesaplama yapılarak başvuru yapabilmek adına sonuç ekranına yansıtılır.

Online Yüzdelik Dilim Hesaplama Kesin Sonuç Verir mi?

lgs-puan-hesaplama

İnternet üzerinde LGS puan hesaplama yapacağınız siteler puan anlamında kesin sonuç verecektir. Çünkü soru başına gelecek yüzdelik ağırlıklar, puanlar belirlidir. Puan açısından ciddi bir değişimle karşılaşmazsınız. Fakat yüzdelik dilim hesaplama aşamasında Vepuan.com, geçmiş dönemlere kıyasla bilgi verir. Kesin bilgi içermez çünkü o sene içerisindeki standart sapmalara, öğrenci başarısına göre yüzdelik dilim değişecektir.

75 Soruluk Puan Hesaplama Güvenilir Olarak Nereden Yapılır?

Girdiğiniz deneme sınavları ya da gerçek sınav kapsamında güvenilir LGS puan hesaplama sitesi arıyorsanız, Vepuan.com ile tanışın. Basit arayüzü ile birlikte öğrenciler ve veliler tarafından kısa sürede kullanılabilmektedir. Tamamen ücretsiz olan bu site üzerinde sınavdaki doğru-yanlış sorularınızı girmeniz yeterli olur. Saniyeler içerisinde puanınızı ve netlerinizi görebilirsiniz.

LGS Nedir?

lgs-puan-hesaplama

Liseye Geçiş Sınavı olarak adlandırılan kısaltması LGS olan merkezi bir sınavdır. Ortaokul sekizinci sınıfta yer alan tüm öğrenciler sınava girmektedir. Buradan hareketle LGS puan hesaplama yapılır. Elde edilen puanlarla birlikte öğrencilerin LGS yüzdelik dilim hesaplama işlemi gerçekleşir. Yüzdelik dilimlerine bağlı olarak öğrenciler lise tercihinde bulunur.

Her lise başvurusu için yüzdelik dilim gerekmez. Konuma bağlı olarak da öğrenciler lise tercihinde bulunabilmektedir. Burada önemli olan öğrencinin hedefi ve meslek seçimidir. Özellikle kaliteli eğitim alabilmek adına yüksek yüzdelik dilimleri işinize yaramayacaktır. Ön sırada olarak bu liselere başvuruda bulunmanız daha doğru olur.

2023 LGS Sınavı Ne Zaman?

Her sene gerçekleşen merkezi bir sınavdır. Dönemin son bulmasıyla birlikte gerçekleşen sınav iki ayrı oturuma sahiptir. Aynı gün içerisinde gerçekleşen bu iki oturum sayısal ve sözel olarak iki ayrılmaktadır. 2023 yılında 4 Haziran gününde yapılacaktır. Birinci oturum 09.30’ta ikincisi ise 11.30’ta başlayacaktır.

LGS Hangi Derslerden Oluşur ve Kaç Soru?

Puan hesaplama yapmadan önce sınavı derslere ve sorulara bölmeniz gerekir. Her bir ders kendi içerisinde değerlendirilir. Bu yüzden internet sitelerinde ders ders doğru-yanlışları girmeniz beklenir. Bu yüzden LGS puan hesaplama işlemi öncesi soru ve ders dağılımlarına göz atmalısınız:

Ders İsmi Soru Sayısı
Türkçe 20
İnkılap Tarihi 10
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10
Yabancı Dil 10
Matematik 20
Fen Bilimleri 20
TOPLAM 90 soru.

 

Öğrenciler sözel dersler (Türkçe, İnkılap, Din Kültürü ve Yabancı Dil) için ilk oturuma girer. İlk oturum boyunca bu derslerden elde ettikleri doğrular önemlidir. Daha sonra bir ara verilir. İkinci oturumda ise sayısal dersler Matematik ve Fen Bilimleri cevaplanır. Tüm bunlar neticesinde LGS puan hesaplama yapılır.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!