featured

Londra Gezi Rehberi ve Dünyanın En Önemli Başkentlerinden Biri Londra!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’ye ve Birleşik Krallık’a başkentlik yapan Londra, dünyanın en çok bilinen şehirlerinden biri olarak öne çıkar. Çok köklü bir tarihe sahip bu kent, biriktirdiği kültür mirası sayesinde geçmiş ile bugünü aynı potada eriten silüeti ile Avrupa Başkentleri arasında çok önemli bir noktada bulunuyor. Peki, bu tarih boyunca dev imparatorluklara merkezlik yapan Londra’da nereler gezilir? Kentin konaklama, alışveriş ve eğlence merkezleri nereleridir? Londra’da ne yenir? İşte, tüm merak edilen yönleri ile Londra ve Londra gezi rehberi….

Londra Tarihi Geçmişi

Çok köklü bir tarihe sahip olan kentin yapılan arkeolojik çalışmalarda M.Ö 4500 yıllarına kadar ulaşan bir tarihi olduğuna dair keşifler yapılmış ise de bilinen Londra’nın temellerinin Romalılar tarafından M.Ö 40 yıllarında atılmaya başladığı kabul edilir. M.S 5. Yüzyıla dek İmparatorluğun önemli merkezlerinden biri olan kent, İmparatorluğun yıkılmasından sonra Anglo-Sakson topluluklarının hakimiyetine girmiştir.

11. yüzyıl ile birlikte İngiltere’de ki en büyük yerleşim yeri haline gelen kent, Tudor Hanedanı döneminde iyice gelişerek İngiliz İmparatorluğu’nun da merkezi durumuna gelmiştir. Her dönem önemini koruyan bu kent, günümüzde de İngiltere’nin başkenti olarak dünyanın en meşhur şehirlerinden biri konumundadır.

Londra’ya Hangi Mevsim Gidilir?

Thames nehri ile bütünleşen Londra’nın yağmurları ve kapalı havası ünlüdür. Ilıman bir okyanus ikliminin egemen olduğu kent aslında her mevsim ziyaret edilebilecek önemli bir turizm merkezidir.

Kent, London Eye’de gerçekleştirilen yılbaşı kutlamaları, sanat fuarları, St.Patrick kutlamaları gibi etkinlikler yanında başta Wimbledon Tenis Turnuvası olmak üzere bir çok spor organizasyonuna da merkezlik yapıyor. İlkbahar ve kış aylarında da önemli sayıda gezgine ev sahipliği yapan Londra, en çok ziyareti ise güneşli gün sayısının en çok olduğu yaz aylarında alır.

Londra’da Nerede Kalınır?

Londra gezi rehberi kapsamında konaklama olanakları açısından kent oldukça fazla seçenek sunar. Şehrin merkezi konumunda bulunan Great London bölgesinde her tür beğeni ve bütçeye hitap eden konaklama olanakları, kolay ulaşım imkanları ile birleştiğinden, gezginler için cazip fırsatlar sunar.

Bu anlamda uygun fiyatlı hostel fırsatlarını bulabileceğiniz Bayswater, Bloomsbury gibi bölgeler yanında daha geniş bütçeye sahip olanlara lüks konaklama imkanları sunan Kensington, Westminter ve Victoria gibi bölgelerde ki oteller de tercih edilebilir.

Londra’da Gezilecek Yerler

Birbirinden ünlü sarayları, şatoları, müzeleri ve ikonik yapıları ile belki de dünyanın en çok ziyaretçi çeken kentlerinden biri olan Londra’da önemli gezi durakları ise;

Yıllarca İngiltere Kraliyet ailesine de ev sahipliği yapan, içerisinde Avam Kamarası ve Lordlar Kamarasını da bulunduran ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan İngiltere Parlamento binası Westminster Sarayı,Westminster Sarayı ile bütünleşmiş ve Londra’nın simgelerinden biri haline gelen Elizabeth Kulesi ya da bilinen adı ile Big Ben,1837 yılından beri İngiliz Kraliyet ailesinin resmi adresi olan, meşhur asker nöbet değişimlerinin izlenebildiği ve yalnızca yaz sezonunda bazı bölümleri ziyarete açık olan İngiliz Kraliyet Sarayı olarak hizmet veren ve halen Kraliçe’nin ikameti olan Buckingham Sarayı,Dünyanın en prestijli müzeleri arasında yerini alan, insanlık tarihine tanıklık edebileceğiniz ünlü British Museum, (Bu müze hakkında çok daha detaylı bilgiye yine sitemizde 15 Mart 2020 günü yayınlanan“İngiltere’nin Göz Bebeği British Museum! Britanya Müzesi ve Görülmesi Gereken 15 Eser”

başlıklı yazımız üzerinden ulaşabilirsiniz)

Açılır kapanır özelliği ile Londra’nın iki yakasını birbirine bağlayan ve kentin en ikonik yapıları arasında yerini alan Thames nehri üzerindeki Londra Köprüsü ya da bilinen adı ile Tower Bridge,Londra için artık simgesel duruma gelen ve Avrupa’nın en büyük dönme dolabı olan, Thames Nehri’ne bakan konumu ile Millennium Wheel olarak da bilinen London Eye,Kraliyet düğünlerinden taç giyme törenlerine kadar çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapan Westminster Manastırı,Londra’da bulunan en büyük dini yapı olan Aziz Paul Katedrali,Kraliyet ailesinin bazı üyeleri tarafından kullanılan Kensington Sarayı,Dünyanın en eski şatosu unvanına sahip 900 yılı aşkın tarihe sahip ve halen Kraliçe Elizabeth tarafından hafta sonları tercih edilen Windsor Şatosu,Dali, Warhol, Matisse ve Pollock gibi modern dönemin büyük sanatçılarının eserlerinden bazılarının sergilendiği müze Tate Modern,Leonardo da Vinci, Botticelli, Renoir, Rembrandt ve Van Gogh gibi büyük dâhilerin bazı resimlerinin bulunduğu National Gallery,Sir Arthur Conan Doyle tarafından kaleme alınan Sherlock Holmes ve Dr. Watson’ın hikayelerinde geçen yaşadıkları evi müze haline getiren Sherlock Holmes Müzesi,Sea Life Londra Akvaryumu,Londra’nın en büyük parkı olan ve büyük çaplı konserler gibi birçok önemli etkinliğe ev sahipliği yapan Hyde Park,Kent tarihi boyunca çok sayıda siyasi ve kültürel olaya tanıklık eden Trafalgar Meydanı,Kraliçenin dahi alışveriş yaptığı, en prestijli ve ünlü markalara ait önemli koleksiyonların sergilendiği, 300’den fazla mağazaya ev sahipliği yapan alışveriş merkezi Harrods,

Olarak sayılabilir.

Londra’da Ulaşım İmkanları

Beş farklı havalimanı ile ulaşabileceğiniz Londra, yaygın metro ağı, tramvay hattı, ünlü iki katlı kırmızı otobüsleri ve kült haline gelen taksileri ile ulaşım açısından oldukça rahat edebileceğiniz bir kent.

Yine kent ziyaretçileri için bir çok fırsat sunan London Pass indirim kartını kullanabileceğiniz kent, hop on hop off turları ile de turistik mekanlara kolay ulaşım imkanı sağlıyor.

Londra’da Ne Yenir?

Kent, kendine özgü lezzetleri ile ziyaretçilerinin damaklarına da hitap eder. Bu kapsamda özellikle;

Sahanda yumurta, pastırma, sosis, kuru fasülye, közlenmiş domates ve mantar ile zenginleşen Geleneksel İngiliz kahvaltısı,Kendine özel sosu ile servis edilen ve ada mutfağının dünyaca bilinen ünlü lezzeti Fish & Chips,İngiliz mutfağının kendine özel önemli lezzetlerinden Beef Wellington,Puf puf kabaran küçük boyutlu ekmeklerden oluşan Muffin,Bildiğimiz Kumpir benzeri bir lezzet olan Jacket Potatoes,Geleneksel İngiliz tatlısı olarak öne çıkan Sticky Toffee Pudding,

Tadına bakılması gereken lezzetler olarak sayılabilir.

Londra Gece Hayatı

Oldukça hareketli bir eğlence merkezi olan Londra, Camden, Soho, Bloomsburry ve Mayfair gibi bölgelerinde bulunan her tür zevke ve bütçeye uygun gece kulüpleri ile dikkat çeker.

Yine üniversitelilerin yoğun ilgi gösterdiği yerler arasında olan Corsica Studios yanında ünlü Dj performanslarını izleme imkanı sunan Egg, Koko ve Xoyo kentin çok tercih edilen eğlence mekanları arasında yer alır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!