featured

Makarna Sosu Nasıl Yapılır? En Kolay Sos Tarifleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başarılı bir şekilde yapılmış olan makarna sosu, o yemeği her zaman bir üst seviyeye taşımaktadır. Makarna sosu çeşitleri de her damak zevkine uygun içeriklerde ve geniş yelpazelidir. Makarnayı şık bir akşam yemeğine dönüştürebilen soslar ile sevdiklerinize güzel bir ziyafet sofrası da kurabilirsiniz.

Makarna Sosu Nasıl Yapılır?

Biz de başarılı bir makarna sosu nasıl yapılır ve bu sosların en önemli püf noktaları nelerdir sizler için araştırdık. Bu yazımızda her damak zevkine uygun ve kolay makarna sosu tarifi listesinde ulaşabilirsiniz. İşte, her biri birbirinden lezzetli olan pratik makarna sosları tarifleri:

1. Pesto Soslu Makarna

İtalyan mutfağı denildiğinde akla ilk olarak pesto soslu makarnanın gelme olasılığı oldukça yüksektir. Pesto sos, makarna sosu söz konusu olduğunda pratik yapımı ile de dikkat çekiyor. İtalyan makarna sosları listesinde yer alan bu sos için ilk önce 4 diş sarımsağı güzelce ezmeniz gerekiyor.

YouTube video

Sarımsakları mutfak robotuna koyarak küçük hale gelinceye kadar çektirmeniz tavsiye ediliyor. Ardından sarımsakların içerisine yaklaşık bir demet kadar fesleğen atıp yeniden robotu çalıştırabilirsiniz. Daha sonra bu karışıma bir avuç çam fıstığı, yarım su bardağı zeytinyağı ve parmesan ekleyebilirsiniz. İşte, lezzetli ve kolay pesto sosunuz yalnızca 5 dakikada hazır.

2. Alfredo Makarna Sosu

Kremalı makarna sosları arasında yapılışının kolay olması nedeniyle dikkat çeken alfredo sos tarifimiz de burada. Alfredo sos için tam üç yemek kaşığına denk gelen tereyağı sos tenceresinde eriterek işe başlayabilirsiniz. Ardından erimiş yağın içerisine 200 grama yakın krema ekleyip tuz ve karabiber de koyduktan sonra karıştırıp bir müddet kısık ateşte pişirebilirsiniz.

YouTube video

Yarım su bardağı kadar da makarna suyu ilave ettiğiniz sosunuz işte hazır. Dilerseniz sosun içerisine istediğiniz miktarda parmesan peyniri de atabilirsiniz. Alfredo sos, makarna sosu kolay tarifler listesinde de başı çekmektedir.

3. Bolonez Soslu Makarna

Gelelim domatesli makarna sosu tarifi denildiğinde akla ilk gelen bolonez sosa. Bolonez sos, makarna için en ideal ve lezzetli soslar arasında başı çekiyor. Bu sosun tarifi de düşündüğünüzden daha kolay yapılışı ile karşınıza çıkıyor. Sos için ilk önce zeytinyağında soğan, havuç ve kereviz sapını güzelce kavurarak işe başlamalısınız.

YouTube video

Bolonez sos için daha sonra kıyma ve sarımsağı ekleyerek bir müddet kısık ateşte pişirmelisiniz. Ardından 1 su bardağı domates püresi ve bir yemek kaşığı salçayı da ekleyerek sosu bir müddet daha pişirmelisiniz. Salçalı makarna sosu listelerinde de yer alan bu lezzetli sosa isterseniz kırmızı şarap ve et suyu da ekleyebilirsiniz.

4. Mac and Cheese Makarna Sosu

Öğrenci işi makarna sosu listelerinde de yer alan mac and cheese sosun yapılışı yalnızca 10 dakika kadar sürüyor. Mac and cheese için ilk önce 2 kaşık tereyağını eriterek işe başlamanız gerekiyor. Daha sonra yağın içerisine karabiber, krema ve labne peyniri eklemelisiniz. 100 gram kadar cheddar peyniri de ekleyerek sosunuz için en önemli dokunuşu gerçekleştirebilirsiniz.

5. Napoliten Soslu Makarna

Makarna sosu salçalı olur diyenleri bu lezzetli tarife alabiliriz. Bol domatesli ve salçalı bu sos için zeytinyağında sarımsakları soteleyerek işe başlamalısınız. Daha sonra kabuklarını soyup rendelediğiniz 4 domatesi de sos tenceresine eklemelisiniz. Sosa biraz salça, tuz ve karabiber ekleyerek bir süre daha pişirmeniz gerekiyor. Dilerseniz bu nefis sosa birkaç yaprak fesleğen de ekleyebilirsiniz.

6. Dört Peynirli Makarna Sosu

Makarna sosu tarifleri arasında 4 peynirli sosun oldukça önemli ve özel bir yeri var desek abartmış olmayız. 4 peynirli sos, makarna sosu – Nefis Yemek Tarifleri listelerinde de ilk sırada yer alıyor. Bu sos için öncelikle zeytinyağında 3 yemek kaşığı unu kavurmanz bekleniyor. Ardından karışıma 200 ml süt ve baharat ekleyebilirsiniz.

YouTube video

Bu karışımın içerisine cheddar, parmesan, tulum ya da labne gibi peynirler ilave edebilirsiniz. Peynirlerin de tam kıvama geldiğinde sosu ocaktan alarak makarnanıza ilave ederek afiyetle tüketebilirsiniz. 4 peynirli sos, hazır makarna sosu tavsiye listelerinde de yer alan bir sos türüdür.

7. Arrabbiata Makarna Sosu

Kahverengi makarna sosu denemek isteyenler için arrabbiata sos güzel bir tavsiye olacaktır. Bol baharatlı ve acılı olan bu sos ile makarnanızı bir adım daha ileriye taşımanız mümkün olacaktır. 1 adet soğan, 2 diş sarımsak ve 4 domates ile sosun ilk aşaması hazır. Sıra geldi bu sosu bir üst noktaya taşıyacak olan baharatlara. Bunun için karabiber, pul biber ve tam acı kırmızı biber kullanmayı tercih edebilirsiniz. Dilerseniz sosa birkaç yaprak fesleğen de ekleyebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!