featured

Makyaj Nasıl Temizlenir? Makyaj Temizleme Yolları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

, ancak makyajı silmesi zordur. Hatta kimi zaman kadınlar gece makyajlarını silmeden uyuyabilirler. Peki, makyaj nasıl temizlenir? Makyaj temizleme yolları nelerdir? İşte, detaylar’

Makyaj Nasıl Temizlenir?

Makyaj temizleme atlanmaması gereken bir durumdur. Makyaj yapmak her ne kadar keyifli gelse de çıkarması bazen eziyet gibi gelir. Yine de en yorgun anınızda dahi makyajınızı temizlemeden uyumamalısınız. Cilt, kendini gece 11 ile 3 arası yenilendiğinden makyajınızı temizlemeden yatmanız cildinizin yıpranmasına ve daha erken yaşlanmanıza neden olur. Makyaj nasıl temizlenir, sorusunun cevabı aslında oldukça basittir. Vereceğimiz yöntemleri takip ederek ve kendinize uygun olanı seçerek makyaj temizleme işleminizi rahatça gerçekleştirebilir, gece yatağa bakımlı bir ciltle girebilirsiniz.

1. Makyaj Temizleme Suyu Kullanın

Makyaj nasıl temizlenir, sorusunun ilk cevabı elbette ki makyaj temizleme suyudur. Cildinize uygun bir makyaj temizleme suyu ve cilt pamuğu ile cilt ve göz makyajınızı temizleyebilirsiniz. Bu su, her ne kadar cildiniz de derinlemesine bir temizleme sağlamayacak olsa da yüzeysel olarak makyajınızı temizler ve derin temizlemenin zeminini hazırlar. Burada önemli olan cildinize uygun bir makyaj temizleme suyu kullanmaktır.

2. Duru Su ile Cildinizi Temizleyin

Duru su ile makyajınızı temizleyebilirsiniz. Öncelik olarak makyaj temizleme suyu ile cildinizi temizleyin ve ardından su ile yıkayın. Aslında en doğru sıralama budur ancak, eğer elinizde temizleme suyu yoksa, cildinize uygun bir yüz yıkama köpüğü ile de makyajınızı temizlemeniz mümkündür.

3. Hindistancevizi Yağının Gücüyle Tanışın

Makyaj nasıl temizlenir, sorusunun bir diğer cevabı da doğal yağlardır ve başı da Hindistancevizi yağı çeker. Hindistancevizi yağının antiseptik özelliği makyajı temizlerken aynı zamanda cilt bakımı yapar. Bu açıdan bakıldığında oldukça yararlıdır. Aynı zaman da iyi bir makyaj çıkarma ürünüdür. Yine de çok yağlı ciltler bu yağı kullanırken dikkat etmelidir. Yağlı ciltte sadece makyaj temizleme için bile kullansanız dahi sivilcelenme yapabilir. Yine de cilt tipinize uygun doğal makyaj temizleme yapmanız her zaman daha iyi olacaktır. Bu yağı kullanırken 1 yemek kaşığı kadar kullanmaya dikkat edin. 

4. Bebek Şampuanından Faydalanın

cildine özel yapıldığından cildinize zarar vermez. Özellikle ağır yapılan gece makyajlarından sonra bebek şampuanı kullanmanız makyajınızı rahatça çıkarmanızı sağlar.

5. Nemlendirici Kullanımını İhmal Etmeyin

Kendinize en uygun makyaj temizleme yöntemini bulduktan ve cildinizi makyajdan arındırdıktan sonra muhakkak nemlendirici uygulayın. Makyaj temizleme her ne kadar sağlıklı olsa da kullanacağınız ürünler cildinizi kurutabilir. Bu yüzden nemlendirici kullanmak önem taşır.

Makyaj temizliği yaparken, badem yağı da kullanabilirsiniz ancak göz çevrenize sürmemeye özen gösterin.

Makyaj Fırçası Nasıl Temizlenir?

Makyaj nasıl temizlenir, sorusunun cevabını verdiğimize göre, en çok merak edilen makyaj fırçası nasıl temizlenir, sorusunun cevabına geçebiliriz. Makyaj fırçası nasıl temizlenir, sorusunun oldukça kolay bir cevabı vardır. Makyaj fırçalarınızı düzenli olarak temizlemeniz, cildinizin mikrop kapmaması için oldukça önemlidir.  Makyaj fırçasını temizlemek için;

Bir kaba ılık bir su koyunSuyun içerisine ılık su, 1 çay kaşığı zeytinyağı ve bir iki damla bulaşık deterjanı ile makyaj temizleme suyunuzdan ( yoksa orun değil ) bir iki damla ekleyin.Makyaj fırçalarınızı bu suya daldırarak uçlarını elinizle köpürtün.Köpürttükten sonra tekrar suya bırakın ve 20-25 dakika kadar bu suda bekletin.Sürenin sonunda fırçaları çıkarın ve duru suda iyice yıkayın.Kurumaya bırakın.  

Nivea makyaj temizleme Suyu ile makyajınızı temizleyebilirsiniz. Bioderma makyaj temizleme suyu da oldukça merak edilen makyaj temizleme ürünlerinden biridir. Makyaj temizleme Suyu gratis mağazalarından rahatlıkla bulabilirsiniz. Makyaj temizleme suyu süslü sözlüğe bakarsanız çeşitli sular hakkında yorumlara ulaşabilirsiniz. Kremle makyaj temizleme de çok tercih edilen yollardan biridir. Makyaj TEMİZLEME Pamuğu, makyaj çıkartırken kullanılması gereken yuvarlak, yumuşak bir pamuktur. Makyaj TEMİZLEME suyu nasıl kullanılır, diye sorarsanız da, uygun pamuğa yeteri miktarda damlatarak kullanabilirsiniz. MAKYAJ TEMİZLEME CİHAZI, makyaj temizlemekten üşenen kadınlar için oldukça iyi bir yöntemdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!