featured

MasterChef Çin Böreği Tarifi! Tavuklu ve Sebzeli Çin Böreği Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MasterChef yarışmasında günün menüsü olarak şeflerin seçtiği Çin mutfağı ait ve iç malzemesi tavuklu sebzeli hazırlanan MasrterChef Çin böreği nasıl yapılır? Uzak doğu mutfağının en sevilen böreklerinden olan Çin böreği, sebze ve tavuk sevenlerin beğenecekleri bir tarif olacak. İşte MasterChef Çin Böreği tarifi!

MasterChef Çin Böreği Tarifi!

Malzemeler:

5-6 yemek kaşığı sıvı yağ,300 gram tavuk göğsü,2 adet yufka ( Çin yufkası da kullanabilirsiniz ),2 adet pırasa,350 gram lahana,2 adet havuç2 adet kabak,Soya sosu.

MasterChef Çin Böreği Nasıl Yapılır?

MasterChef Çin böreği yapmak için, öncelikle tavaya sıvı yağ konur. Üzerine tavuklar eklenerek çok az sotelenir.Tüm sebzeler yıkandıktan sonra ve tabi kabuklu olanlarında kabukları soyulduktan sonra, ince ve uzun şekilde doğranır.Sotelenen tavuğun üzerine önce havuçlar eklenir ve bir süre havuçlar sotelendikden sonra sırasıyla lahana, pırasa ve kabaklar da ilave edilir.En son tüm sebzeler sotelenirken soya sosu ilave edilir. Soya sosu eklendiği için tuz eklemeye gerek yoktur.Tavuklu sebzeli iç harç hazırlandıktan sonra üçgen şekilde kesilmiş bir yaprak yufkanın arasına bir miktar konularak yufka rulo halinde sarılır.Rulo haline getirilen ve üzerleri eritilmiş tereyağı sürülen MasterChef Çin böreği pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine konur. Tüm yufkalara aynı işlem yapılır.180 derece önceden ısıtılmış fırında böreklerin üzeri kızarana kadar ve çıtır çıtır bir hale gelene kadar pişirilir.

Verdiğimiz MasterChef Çin böreği tarifi ile hazırlanan ve servise hazır hale gelen börekler yanına hazırlanabilecek tatlı ekşi bir sos ile sunulur.

Afiyet olsun!

Not: yufka olarak Çin yufkası kullanmak isteyenler yufkaları soğuk su içerisinde bekleterek katlanır hale getirebilirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!