featured

MasterChef Çin Yemekleri: Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Nasıl Yapılır? MasterChef Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Tarifi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün MasterChef fragmanı yayınlandı. Yayınlanan fragmandan anlaşıldığı kadarıyla şefler yarışmacılardan MasterChef Çin yemekleri isteyecekler. Peki, Çin yemeği denince akla ilk gelen tatlı ekşi soslu tavuk nasıl yapılır, diyerek bu lezzetli tarifi size verelim mi? İşte, MasterChef tatlı ekşi soslu tavuk tarifi!

MasterChef Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Tarifi!

Malzemeler:

2 adet derisiz tavuk göğsü,1,5 yemek kaşığı un,1 tatlı kaşığı tuz,2 yemek kaşığı nişasta,Yarım paket kabartma tozu,1 tane yumurta,Yarım çay bardağından biraz fazla Ayçiçek yağı.

Sos için:

Yarım çay bardağı sıvı yağ,1 adet iri sarı biber,1 adet kapya biber,1 adet iri yeşil biber,4 adet büyük diş sarımsak,1 adet orta boy soğan,3 adet iri yeşil soğan,3,5 yemek kaşığı ketçap,Yarım ananas,1 tatlı kaşığı kadar toz şeker,Yarım çay bardağı soya sosu,1 tatlı kaşığı nişasta,1 çay bardağı içme suyu,Yarım yemek kaşığı susam.

MasterChef Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?

Belki bugüne kadar Çin yemekleri sipariş vermişsinizdir. Hatta bu vereceğimiz yemeği de önceden yemiş olabilirsiniz. İşte, evde yapabileceğiniz bir Çin yemeği ve MasterChef tatlı ekşi soslu tavuk nasıl yapılır, sorusunun cevabı!

Öncelikle tavuk göğüsleri uzun şeritler halinde ve sonra hazırlanacak sosla iyice birleşmesi için verev şekilde kesilir.Bir çukur kase içerisine kesilen tavuklar alınarak un, tuz, nişasta, kabartma tozu, yumurta ve sıvı yağ ile iyice karıştırılır. 10 dakika kadar üzeri örtülerek bir kenarda dinlendirilir.Dinlenen tavuklar tek tek birbirine değmeyecek şekilde pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizilir ve 200 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir.MasterChef tatlı ekşi soslu tavuk hazırlık aşamasında kuru soğan iri bir şekilde doğranır.Biberler bol su ile yıkandıktan sonra iri bir şekilde jülyen olarak veya iri küpler halinde doğranır.Bir çukur bir tavanın içerisine bir miktar sıvı yağ eklenir ve sarımsak eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.Ardından kuru soğan tavaya ilave edilir ve soğanlarda biraz kavrulduktan sonra biberlerde eklenerek iyice pişirmeden sotelenir.Hafif sotelenen sebzelere küp şeklinde doğranmış ananas, şeker, ketçap, soya sosu ve içme suyu eklenir.En son nişasta ile yarım çay bardağı kadar soğuk su karıştırılır ve tavaya eklenir.Yüksek ateşte hazırlanan sebze karışımının sosu koyulaşmaya başlayınca içerisine iri iri doğranmış yeşil soğanlar ilave edilir.Fazla sotelemeden hazırlanan bu sosun çerisine tavuklar ve susamda eklenerek karıştırılır.MasterChef tatlı ekşi soslu tavuk tarifi ile aynı şekilde hazırlanan çin yemeği sunuma hazır hale gelir.Yanına haşlanarak yapılan Çin usulü pilav ya da eklenerek servis edilir.

Afiyet olsun!

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!