featured

MasterChef Domates Çorbası Tarifi! Çam Fıstıklı Fesleğenli Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MasterChef yarışmasında yapılan ve hazır çorbaları aratmayan çam fıstıklı  fesleğenli domates çorbası nasıl yapılır? Büyüklerin ve küçüklerin en sevdiği çorbalardan biri olan domates çorbası aynı zamanda misafir sofralarında da vazgeçilmeyen lezzetlerdendir. İşte, şeflerin yarışmacılardan istediği günün çorbası; MasterChef domates çorbası tarifi!

MasterChef Domates Çorbası Tarifi!

Malzemeler

1 litre içme suyu650 ml domates püresi,3 çorba kaşığı zeytinyağı,2 diş havanda dövülmüş sarımsak,Yarım çorba kaşığı sirke,Karabiber,Tuz,Şeker,1,5 çorba kaşığı un,Yarım yemek kaşığı tereyağı,Kaşar,Yarım su bardağı çam fıstığı,Çeyrek ekmek,Bir tutam fesleğen.

Çam Fıstıklı Fesleğenli Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

Hazır çorbaları aratmayan muhteşem bir tarif ile çam fıstıklı fesleğenli domates çorbası nasıl yapılır?

Derin bir tencerenin içerisine sarımsaklar iyice dövüldükten sonra sıvı yağ ile birlikte eklenir.Sıvı yağda sarımsakların kokusu çıkana kadar fazla kavurmadan pişirilir.Üzerine domates püresi ve kaynamış içme suyu ilave edilir.Çam fıstıklı fesleğenli domates çorbası için hazırlanan bu sos kaynama aşamasına gelince karabiber, tuz ve şeker eklenir.Bir tava içerisinde tereyağı eritilir ve unla kavrulur, fakat unun renginin kahverengiye dönüşmemesi gerekir.Kaynayan çorbadan bir miktar alınarak ve hazırlanan tereyağlı unun içerisine eklenir. Bu aşamada una ekleme yapılırken hızlı bir şekilde karıştırmak gerekir.Domates çorbası ile açılan tereyağlı un, tenceredeki çorbaya ilave edilir.Bir rondonun içerisine iyice bol suda yıkanmış olan fesleğenler doğranarak eklenir ve üzerine bir miktar tuz ile bir miktarda zeytinyağı dökülür.Rondonun içerisindeki tüm malzemeler hızlı devirde iyice çekilir.Hazırlanan bu sos, pişmiş olan domates çorbasının üzerine dökülür.Arzuya göre MasterChef fesleğenli domates çorbası, çorba kaselerine alındıktan sonra rendelenmiş kaşar peyniri ile süslenir.Üzerine tereyağında kavrulmuş çam fıstığı ve küp küp doğranarak zeytinyağında fırınlanmış ekmek eklenir.Servise hazır hale gelen domates çorbası sıcak sıcak sunulur.

Afiyet olsun!

Domates çorbasına tel şehriye de ekleyebilirsiniz. Ve üzerine peynir kızartması da ilave edebilirsiniz. 

Anne elinden çıkmış kadar lezzetli ve enfes bir tada sahip olan bu, çam fıstıklı fesleğenli domates çorbası bir daha vazgeçemeyeceğiniz bir çorba olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!