featured

MasterChef Somon Carpaccio Nasıl Yapılır? En Lezzetli Somon Carpaccio Tarifi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Leziz bir aperatif olan MasterChef somon carpaccio nasıl yapılır? Somon balığı ve sosla hazırlanan bu yemek İtalyanların en meşhur yemeklerinden biridir. Günümüzde yanına çeşitli sebzeler eklenerek de sunulmaktadır. Şimdi, tarifi verelim ve bu aperatifi hazırlayalım. İşte, en lezzetli somon carpaccio tarifi!

MasterChef Somon Carpaccio Tarifi!

300 gram somon fileto,2 adet limon,Yarım su bardağı hakiki zeytinyağı,Bir tutam taze nane,Bir tutam roka,Yarım su bardağı siyah havyar,1 çay kaşığı şeker,Yarım çay kaşığı karabiber,Tuz,5- 6 adet küçük domates.

Somon Carpaccio Nasıl Yapılır?

En lezzetli somon carpaccio nasıl yapılır? İşte, yapılışı!

Tamamen kılçıksız olan somon fileto 2-3 saat derin dondurucuda bekletildikten sonra çok ince olmak üzere verev bir şekilde dilimlenir.Dilimlenen somonlar yağlı kağıt arasında hafif bir şekilde dövülür.Servis edilecek bir balık tabağına somonlar yerleştirilir.Çukur bir kase içerisine 1 adet limon sıkılır ve üzerine zeytin yağı ilave edilir. Her ikisi iyice çırpılır.Bu sosun içerisine ince ince kıyılmış bir miktar roka, karabiber, tuz ve şekerde eklenerek tekrar çırpılır ve lezzetli bir sos elde edilir.Bir adet limon çok ince bir şekilde halka halka dilimlenir.Servis tabağına yerleştirilen somon balığının üzerine sostan dökülür.Limon dilimleri ile süsleme yapılır.En son roka yaprakları, ikiye ayrılmış domatesler ve siyah havyar ile süslendikten sonra tekrar hazırlanan sostan bir miktar daha balıkların üzerinde gezdirilir.Servis edilmek üzere hazır hale gelen MasterChef somon carpaccio ikram edilir.Süslemek için yeşil veya siyah zeytin, kırmızı turp, kırmızı soğan gibi malzemelerde kullanabilirsiniz. 

Afiyet olsun.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!