featured

MasterChef Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır? MasterChef Kaptanları Seçildi! İlk Takımlar Kuruldu!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün akşam yayınlanan bölümde şeflerin takımlardan istediği MasterChef tulumba tatlısı nasıl yapılır? Peki, MasterChef takım kaptanları kimler oldu? Kırmızı ve mavi takımlarda kimler yer aldı? İşte, dün akşamın MasterChef özeti ve MasterChef tulumba tatlısı tarifi!

MasterChef’te Tulumba Tatlısı İstendi!

https://www.youtube.com/watch?v=gctbWreumXE

Yarışmasında şefler yarışmacılardan MasterChef tulumba tatlısı yapmalarını istediler. Sadece dokuz yarışmacı şeflerin istediği 25 adet tatlıyı yetiştirebildi. Peki, tulumba tatlısı tarifi ile kim bu tatlıyı yaparak takım kaptanı seçildi?

Yarışmanın sonunda üç tabak beğenildi ve bu üç tabaktan tatlıyı en iyi yapan Tanya oldu. Ve Tanya takım kaptanı seçildi. Mavi takımın kaptanı seçilen Tanya, Ayyüce’yi karı takımın kaptanı olarak belirledi ve her iki takımda kendi takımının yarışmacılarını seçtiler.

Takım kaptanları seçildi! Takımlar Kuruldu!

https://www.youtube.com/watch?v=qQye-89MPnA

MasterChef takım kaptanları seçildi ve takımlar kuruldu. Yarışmada Tanya ilk takım kaptanı oldu ve mavi takımın yarışmacılarını seçti. Tanya’nın mavi takımında Eray, Ebru, Gülşah, Esra, Berk, Özgül, Tanya ve Emir bulunuyor.

Kırmızı takıma ise Ayyüce kaptan olarak seçildi. Ayyüce’nin kırmızı takımında ise Serhat, Barbaros, Duygu, Furkan, Uğur, Sedat, Ayyüce ve Celal bulunuyor.

Yarışmacılardan istenen MasterChef Tulumba tatlısı nasıl yapılır? İşte, tüm püf noktalarıyla tulumba tatlısı tarifi!

MasterChef Tulumba Tatlısı Tarifi!

Malzemeler

750 gram su,Yarım kilo un,7 adet yumurta,80 gram tereyağı,Bir tatlı kaşığı tuzYarım yemek kaşığı şeker.

Şerbeti için:

1,5 litre su,1,5 kilo şeker,Yarım limon suyu.

Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır?

İşte, MasterChef tulumba tatlısı nasıl yapılır, sorusunun cevabı.

Tatlı Şerbeti Nasıl Yapılır?

YouTube video

Bu tatlıyı yapmak için önce tatlı şerbeti hazırlamak gerekir.

Peki, tatlı şerbeti nasıl yapılır? Şerbet için gerekli olan su ve şeker bir tencere içerisine konularak kaynatılır.İyice kaynayan şerbete yarım limon suyu sıkılır ve şerbet koyu bir kıvama gelene kadar kaynatmaya devam edilir.Şerbetin kıvamını anlamak için ara sıra şerbetten cam çay tabağına damlatılır.Tabaktan eğer şerbet hızlı bir şekilde akarsa, şerbet tam kıvamına gelmemiştir kaynatmaya devam edilir.Şerbet yavaş bir şekilde akıyorsa, şerbet tam kıvamında olmuştur.Ocağın altını söndürerek şerbeti tatlıyı yapmadan önce iyice soğutmak gerekir.

MasterChef Tulumba Tatlısı Hamuru Nasıl Hazırlanır?

Tulumba tatlısı hamuru hazırlamak için, yapışmayan çukur bir tavanın içerisine malzemelerde verilen ölçülerde su, tereyağı, tuz ve şeker eklenerek kaynamaya bırakılır.Kaynayan suya un eklenir ve hamur sürekli karıştırılarak pişirlir.En son hamura birer birer yumurta kırılır ve her yumurta kırılışında hamur iyice karıştırılarak yumurtanın hamurun içinde pişmemesi sağlanır. ( bu aşamada hamuru çok iyi karıştırmak gerekir.)Hamura yedirilen yumurtaların sonunda sıra tulumba tatlısı kızgın yağda pişirilmelidir. Bunun için bir tencere içerisinde yağ kızdırılır.Kızan yağın içerisine tulumba tatlısı hamuru bir sıkma torbasına doldurularak orta boyutlarda sıkılır.Ters düz edilerek hamur pembeleşene kadar kızartılır.Kızartılan hamurlar sıcakken soğutulmuş olan şerbetin içerisine atılır ve kısa bir süre şerbette bekletilen tulumba tatlıları şerbetten alınır.Tulumba tatlısı servis edilmek üzere bir tabağa alındığında arzuya göre şam fıstığı tozuyla süslenebilir.

Afiyet olsun.

Bugünün MasterChef Fragmanı Yayınlandı!

https://www.youtube.com/watch?v=kbbos6lbOvQ

MasterChef fragmanı yayınlandı. Çekişmeli geçeceği düşünülen yarışmada bugün neler oldu sorusunun yanıtını almak için, TV8 kanalında akşam yayınlanacak olan bölümden sonra yine günün özeti okuhaber’de olacak. Yarışmayı akşam izlemeyi kaçıranlar, YouTube MasterChef kanalından gece içerisinde yayınlanan bölümü MasterChef izle opsiyonuyla yarışmayı takip edebilirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!