featured

MasterChef Yağlı Kara Kebabı Nasıl Yapılır? Lokum Kebabı Tarifi! MasterChef Kadrosu Belirlendi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

16 Ağustos’ta MasterChef kadrosu belirlendi. 28 kişinin yarıştı yarışmanın sonunda MasterChef kadrosuna kimler girebildi? MasterChef yağlı kara kebabı nasıl yapılır? İşte, lokum kebabı olarak da bilinen yağlı kara tarifi ve günün özeti!

MasterChef’in 16 Kişilik Kadrosu!

https://www.youtube.com/watch?v=wHdxPr5Lo2k

Çok çekişmeli ve zorlu yarışmaların sonunda MasterChef 2020’nin kadrosu belirlendi. İşte, MasterChef’in 16 kişilik kadrosunda yer alan isimler: Ayyüce, Duygu, Serhat, Uğur, Furkan, Eray, Celal, Barbaros, Ebru, Tanya, Gülşah, Esra, Özgül, Emir, Sedat ve Berk. Pazartesi akşam iki takımın kaptanları belirlenecek. Kaptanlar belirlendikten sonra iki takımın da verecekleri mücadele TV8 ekranlarında olacak.

Peki, dün akşam yarışmada adı geçen MasterChef yağlı kara kebabı nasıl yapılır?

MasterChef Yağlı Kara Kebabı Tarifi!

Tarifimizi verirken yağlı kara kebabı için kullanacağımız etin gramını size bırakıyoruz. Çünkü bu tarif için kullanılan et kuzunun sadece iki yerinde ve çok az miktarda bulunur. Aslında kuzuda bulunan bu ete, kuzu antrikot diyenler de vardır. Ve en önemlisi bu tarif yalnızca kuzu etinden yapılır. Eti alırken kasabınızdan kuzudan yağlı kara eti istemelisiniz.

Malzemeler

Kuzu yağlı kara eti,Tuz,Bir miktar pişirmek için sıvı yağ,Arzuya göre kırmızı acı pul biber,3 yemek kaşığı tereyağı,1 yemek kaşığı ayçiçek yağı,2 yemek kaşığı toz şam fıstık,2 adet uzun ve ince tırnak pide,1 yemek kaşığı toz pul biber,1,5 yemek kaşığı hakiki zeytin yağı,3 adet domates,6 adet köy biberi,2 adet kuru soğan,Sumak.

MasterChef Yağlı Kara Kebabı Nasıl Yapılır?

MasterChef yağlı kebabı nasıl yapılır diyelim ve hemen tarifimizi vermeye başlayalım. Aslında yağlı kara kebabı oldukça basit bir şekilde yapılmaktadır ve zahmetli bir yemek değildir.

Kasaptan alınan yağlı kara kuzu eti bir buçuk parmak genişliğinde kesilir ve üzerine hafif bir şekilde bastılır.Bir miktar tuzlanır, biraz üzerine ayçiçek yağı gezdirildikten sonra üzerine elle birkaç kez vurulur ve yağ ile tuzun etle bütünleşmesi sağlanır.Bu kebap kesinlikle mangalda pişirilmesi gerektiği için yağ ve tuzla marine edilmiş et bir kenarda bekletilirken mangal yakılır.Diğer tarafta soğanlar ince ince doğranır ve üzerine sumak dökülerek karıştırılır.Domatesler ve biberler yıkandıktan sonra birkaç yerinden bıçak yardımıyla delinir ve domatesler ikiye bölünür.Pidelerin üzerine toz pul biber ile hakiki zeytinyağı dökülerek bir fırça yardımıyla iyice her yerine bu karışım sürülür.Sonra iki pide üst üste konur ve arada kalan pul biberli yağlı karışımın birbirine karışması için pidenin üzerine birkaç kez bastırılır.MasterChef yağlı kebap tarifi ile hazırladığımız etler yağlı kenarlarından olmak üzere şişlere dizilir.Yanan mangala şişe dizilmiş yağlı kara kebabı konur.Mangalın bir kenarına ise domatesler, biberler ve pideler de konularak pişirme işlemine başlanır.İyi bir şekilde kızartılan ve pişirilen diğer bir adıyla lokum kebabı tereyağında da hafif çevrilmek üzere mangaldan alınır.Döküm tavanın içerisine 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı ve tereyağı konur.Tereyağı yakılmadan eridikten sonra üzerine pişen yağlı kara kebabı şişlerden çıkartılarak eklenir.Tereyağında ters düz edilen kebaplar tereyağı ile birlikte mümkünse bakır tabaklara alınır.Tabağın bir kenarına mangalda ısıtılmış olan pul biberli pideler konur.Tabağın bir diğer yanına közlenmiş domatesler ve biberler eklenir.Sunuma hazır hale gelen MasterChef yağlı kebabı servis edilir.

Afiyet olsun!

MasterChef Fragmanı Yayında!

https://www.youtube.com/watch?v=raYi9f82rKMMasterChef fragmanı yayınlandı. Peki, bugün yarışmada neler olacak? Tüm detaylarıyla 17 Ağustos MasterChef Türkiye yemek yarışması programını izlemek için TV8 televizyon kanalından ya da tekrarını YouTube kanalından MasterChef izle opsiyonuyla yarışmayı takip edebilirsiniz.

Bugün yayınlanacak olan MasterChef yarışmasının özetini akşam sizlere yine vereceğiz. Eski bölümleri ile ilgi özetleri ve her gün yarışmacılardan istenen yemeklerin tariflerini de sitemizde bulabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!